Ροζέτι: «Ζωτικής σημασίας η βοήθεια του VAR στους αγώνες της φάσης νοκ-άουτ»

Tην σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση VAR στους διαιτητές από αυτήν την φάση νοκ-άουτ του Europa League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, επεσήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών του UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι.

Tην σημαντική βοήθεια που θα προσφέρει η χρήση VAR στους διαιτητές από αυτήν την φάση νοκ-άουτ του Europa League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, επεσήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών του UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι.

«Πιστεύουμε ότι το VAR είναι ένα κρίσιμο έργο για το ποδόσφαιρο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα το έχουμε τώρα και στο Europa League, καθώς θα προσφέρει ζωτική βοήθεια στους διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε αυτούς τους σημαντικούς αγώνες», είπε ο Ιταλός πρώην διαιτητής.

Όπως είναι γνωστό, η σχετική απόφαση εισαγωγής του VAR στη φάση νοκ-άουτ του Europa League, ελήφθη από την εκτελεστική επιτροπή του UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους αριθμούς που είδαμε στην φάση των ομίλων και στα play-offs του Champions League, όπου σε 108 παιχνίδια συνολικά, 27 αποφάσεις διορθώθηκαν μέσω του συστήματος VAR, κάτι που σημαίνει ότι μια απόφαση ακυρώθηκε μόνο σε κάθε τέσσερα παιχνίδια. Αυτό δείχνει την ποιότητα των επιδόσεων των διαιτητών. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι ο χρόνος που απαιτείται για την ανατροπή μιας απόφασης είναι σημαντικός. Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ο μέσος χρόνος για τη διόρθωση μιας απόφασης ήταν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα, 15 δευτερόλεπτα λιγότερο από την περασμένη σεζόν», πρόσθεσε ο Ροζέτι.

«Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλό, το VAR είναι μόνο για σαφή και προφανή σφάλματα και όχι για αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται πάνω από όλα καλούς διαιτητές με ισχυρή προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, που παίρνουν σωστές και θαρραλέες αποφάσεις».

Το σύστημα VAR θα χρησιμοποιηθεί επίσης στα play-offs του EURO 2020 τον ερχόμενο Μάρτιο και ήδη χρησιμοποιείται στο Champions League από τα play-offs. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Champions League γυναικών, στο EURO 2020 αυτό το καλοκαίρι και στο EURO 2021 των γυναικών το επόμενο έτος. Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης, να εισαγάγει το VAR στους προκριματικούς της Ευρώπης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, εν αναμονή της τελικής έγκρισης της FIFA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.