Άρσεναλ και Σταντάρ στην κορυφή του 6ου ομίλου (video)

Η Άιντραχτ έχασε πολλές ευκαιρίες όμως η ανανεωμένη Άρσεναλ πέρασε σαν σίφουνας από την Φρανκφούρτη (0-3). Στο Βέλγιο η Γκιμαράες είχε τον πρώτο λόγο, όμως ο τελευταίος ανήκε στην Σταντάρ Λιέγης που νίκησε 2-0 και κάνει παρέα στους ''κανονιέρηδες'' στο ρετιρέ.

ΑΙΝΤΡΑΧΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-3

Σε αρκετές αλλαγές προχώρησε ο Ουνάι Έμερι δίνοντας ευκαιριές σε παίκτες που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα (Σακά,Σμιθ – Ρόου). Εκτός αποστολής έμειναν Παπασταθόπουλος και Οζίλ, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και στην αρχική ενδεκάδα ο Μουστάφι.

Οι Λονδρέζοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τορέιρα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την πάσα του Σακά. Οι Γερμανοί απείλησαν μέσα σε τρία λεπτά χάνοντας ευκαιρίες με τους Κόστιτς και Ντοστ στο 18ο και 21ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνες σταμάτησε τον Κόστιτς από πλάγια θέση.

Μεγάλη ευκαιρία χαμένη και από τον Ουίλοκ που δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Τραπ από πλεονεκτική θέση στο 29ο λεπτό, ενώ ο Τραπ αρνήθηκε το γκολ στον νεαρό Σμιθ-Ρόου λίγο αργότερα.

Το γκολ ήρθε για την Άρσεναλ με τον Ουίλοκ να έχει την τύχη με το μέρος του 10 λεπτά μετά την μεγάλη χαμένη του ευκαρία. Ο νεαρός που φέτος παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Έμερι, δικαίωσε τον Ισπανό κόουτς που τον επέλεξε στην εντεκάδα. Η Άιντραχτ άγγιξε την ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Αντρέ Σίλβα ο οποίος νικήθηκε από τον Μαρτίνες που έκανε εκπληκτικό πρώτο μέρος.

Η Άρσεναλ μπήκε αποφασισμένη αγγίζοντας δεύτερο γκολ με το φάουλ του Τζάκα να καταλήγει στο δοκάρι στο 56ο λεπτό.  Χαμένη ευκαιρία με τον Αντρέ Σίλβα που ανάγκασε τον προπονητή του να τον χειροκροτήσει…

10 λεπτά πριν το τέλος και ενώ η Άιντραχτ ψάχνει την ισοφάριση, ο Κορ ανέτρεψε τον Σακά αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα με τους Γερμανούς να μένουν με παίκτη λιγότερο.
Το παιχνίδι τελείωσε στο 85ο λεπτό με τον 18χρονο Μπουκαγιό Σακά να σκοράρει το πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ με ωραίο σουτ στην γωνία του Τραπ και τρία λεπτά αργότερα (88′) ο Ομπαμεγιάνγκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μετά από ασίστ του Σακά.

Άιντραχτ (Άντι Χούτερ): Τραπ, Χιντερέγκερ, Χασέμπε, Άμπραχαμ, Σόου, Καμάντα, Ντα Κόστα (74′ Τσάντλερ), Κόστιτς, Ντοστ (66′ Πασιέντσα), Κορ, Σίλβα

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς (80’Μέιτλαντ Νάιλς), Τσέιμπερς, Σμιθ-Ρόου (60′ Πέπε), Τζάκα, Σακά, Ουίλοκ (72′ Θέμπαγιος), Τορέιρα, Ομπαμεγιάνγκ

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΈΓΗΣ – ΒΙΤΌΡΙΑ ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ 2-0

Πιο επικίνδυνη και ελαφρώς καλύτερη η Βιτόρια Γκιμαράες στο πρώτο ημίχρονο με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Εβανγκελίστα και Ροτσίνα. Οι Πορτογάλοι είχαν τις ευκαιρίες τους όμως δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές  με τους Λιμπόμπ και Καρσελά να μην  μπορούν να βρουν στόχο.

Με ευκαιρίες ξεκίνησε στην επανάληψη η Βιτόρια, το γκολ όμως ήρθε για την Σταντάρ με το αυτογκόλ του αρχηγού των Πορτογάλων Ανίν που στην προσπάθεια του να απομακρύνει την σέντρα του Βοϊβόντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να διπλασιάσουν τα γκολ τους με τον Σίλβα να αρνείται το 2-0 στον Μπαστιέν, κάτι που συνέβη στις καθυστερήσεις με τον Μποκού να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Σταντάρ Λιέγης: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Τσίμιροτ, Έμοντ (67′ Αβενάτι), Καρσελά (85′ Μποϊγεβιτς), Λιμπόμπε (81′ Βανχέουσντεν), Μποκαντί, Γκάβορι, Βοϊβόντα, Μπαστιέν, Λαϊφης, Μποκού

Γκιμαράες: Μιγκέλ Σίβλα, Μπονταρένκο, Ταπσόντα, Λούκας Εβανγκελίστα (77′ Περέιρα), Μπονατίνι, Ροτσίνα, Σακό, Αγκού (70′ Πεπέ), Πόχα, Ανίν, Ντάβιντσον 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.