Η Ντουντελάνζ «σόκαρε» τον ΑΠΟΕΛ και βοήθησε την Ελλάδα (videos)

Σε απίθανο παιχνίδι στη Λευκωσία, η ομάδα από το Λουξεμβούργο προηγήθηκε με 2-0, οι Κύπριοι έφτασαν στην ανατροπή σε 4 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικώς τη νίκη με 3-4!

Σε ένα φοβερό παιχνίδι από άποψη διακύμανσης σκορ, η Ντουντελάνζ επικράτησε με 4-3 στη Λευκωσία του ΑΠΟΕΛ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη της σε ομίλους Europa League και αφήνοντας την Κύπρο στη 16η θέση της βαθμολογίας της UEFA. 

Η πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου ήταν καλύτερη από τον κυπριακό σύλλογο, με μεγαλύτερη διάθεση κι ενέργεια έχοντας τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. 

Στο 35’ ο Μεντί έχασε…αυτό που δεν χάνεται, αφού μετά από λάθος στην κυπριακή άμυνα, ο Στολτς του έδωσε έτοιμο γκολ προ κενής εστίας, ωστόσο ο Σενεγαλέζος έκανε κάκιστο τελείωμα. Εντούτοις, ένα λεπτό αργότερα ο Σινάνι δεν τον μιμήθηκε πλασάροντας πανέμορφα τον Μπέλετς, ύστερα από κάθετη μπαλιά του Μπερνιέ, στην «ορθάνοικτη» άμυνα του ΑΠΟΕΛ. 

Ο Ντολ έκανε δύο αλλαγές, όμως τα δώρα της κυπριακής άμυνας συνεχίστηκαν και στο 51’ μετά τη λανθασμένη απομάκρυνση του Ιωάννου, ο Μπερνιέ ευνοήθηκε και με μετρημένο πλασέ διεύρυνε το προβάδισμα των Λουξεμβούργιων.

Το 0-2 μάλλον αφύπνισε τους πρωταθλητές Κύπρου, οι οποίοι σε διάστημα 4 λεπτών, πέτυχαν 3 γκολ ανατρέποντας πλήρως τα δεδομένα!

Στο 54’ ο Ζοαοζίνιο σέντραρε κι ο αμαρκάριστος Πάβλοβιτς μείωσε με κεφαλιά, στο 56’ ο Ντε Βινσέντι έφερε την αναμέτρηση στην ισορροπία του 2-2 κάνοντας γκολ το πέναλτι που πήρε ο Αλ Ταμάρι και στο 58’ και πάλι ο Πάβλοβιτς, ύστερα από σουτ του Ντε Βινσέντι και επέμβαση του Ζουμπέρ, ολοκλήρωσε την ανατροπή σκοράροντας από κοντά. 

Στο 71’ ο Κροάτης έφτασε κοντά στο χατ τρικ με τον Ζουμπέρ να τον νικάει στο τετ-α-τετ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπουχουάρι έκανε σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Στολτς να σημειώνει το 3-3 με τη συνδρομή της τύχης. Και η πρώτη νίκη στην ιστορία της Ντουντελάνζ σε φάση ομίλων του Europa League ήρθε στο 82’ με ατομική ενέργεια του κορυφαίου του γηπέδου, Σινάνι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-4!

Κάπως έτσι η Κύπρος παρέμεινε στη 16η θέση στην κατάταξη της UEFA με 25.000 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα είναι στην προνομιούχο 15η θέση με 25.300. 

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Μιχάιλοβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Μπέζιακ, Γιάκολις (46’ Αλ Ταμάρι), Μάτιτς, Σόουζα (46’ Ζοαοζίνιο), Γκέντσογλου, Πάβλοβιτς, Ντε Βινσέντι (76’ Εφραίμ)

Προπονητής: Τόμας Ντολ

Ντουντελάνζ: Ζουμπέρ, Σνελ, Πόκαρ, Σινάνι, Στολτς (90+3′ Κόουλς), Γκάρος, Μπερνιέ, Κιρχ (63’ Λεσκουά), Μορέν, Μπουχουάρι, Μεντί (67’ Λαβί)

Προπονητής: Εμίλιο Φερέρα




Στο Μπακού η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Μπέγκοβιτς είχε απαντήσεις στις προσπάθειες των Μουνίρ, Πόθο κι Ερνάντες, ενώ κι οι γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές για να βρουν δίχτυα κυρίως με τον Χάιμε Ρομέρο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν δίχως σκορ στα αποδυτήρια. 

Στο 62’ ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπέγκοβιτς και με το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Σεβίλλης, της έδωσε το προβάδισμα με τον Μουνίρ να διασφαλίζει τη νίκη στο 78’ με πανέμορφο «σκάψιμο» και δημιουργό τον Μπανέγα. Tο τελικό 3-0 έγραψε με ανάποδο ψαλίδι ο Όλιβερ Τόρες στο 856′ 

Καραμπάχ: Μπέγκοβιτς, Α. Χουσείνοβ, Μ. Χουσείνοβ, Μεντβέντεβ, Αίλτον, Καράγεβ (87′ Ιμπραχίμι), Χάιμε Ρομέρο (77’ Κιντάνα), Αλμέιντα, Μίτσελ, Ζουμπίρ, Γκέιγ (67’ Αμπντουλάγεβ)

Προπονητής: Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ

Σεβίλλη: Βάτσλικ, Πόθο, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Τζορτάν (58’ Ρόνι Λόπες), Γκούντελι, Όλιβερ Τόρες (86′ Νταμπούρ), Βάθκεθ, Ερνάντες (72’ Μπανέγα), Μουνίρ


Προπονητής: Τζουλέν Λοπετέγι




1ος όμιλος

1η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ-Ντουντελάνζ 3-4
Καραμπάχ-Σεβίλλη 0-3

Επόμενη αγωνιστική 3/10/19

Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ
Ντουντελάνζ-Καραμπάχ 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.