Αν δεν λεγόταν Θέλτα…

Ο Παναθηναϊκός ήταν για ογδόντα λεπτά κυρίαρχος στο παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα με 2-0 με την κούραση και την αστοχία να πληγώνει τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν για ογδόντα λεπτά κυρίαρχος στο παιχνίδι κόντρα στη Θέλτα αλλά εν τέλει γνώρισε την ήττα με 2-0 με την κούραση και την αστοχία να πληγώνει τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι. 

Ιδανικός αυτόχειρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Παναθηναϊκός καθώς στο ματς με την Θέλτα τηρήθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Οι «πράσινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν τους βγήκε και η κούραση, δέχτηκαν δύο γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε ένα σύστημα 3-5-2 με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή, Σάμπα και Μολέντο στην άμυνα, μπροστά τους οι Λεντέσμα, Ζέκα, δεξιά τους ο Κουλιμπαλί, αριστερά ο Λουντ, επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ – Ιμπάρμπο και πίσω τους, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Βιγιαφάνιες.

Απ’ την άλλη, ο Εντουάρντο Μπερίσσο χρησιμοποίησε ένα σύστημα 4-3-3 με τον Άλβαρεζ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Φοντάς – Καμπράλ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Μάγιο, αριστερά ο Τζόνι, στο κέντρο οι Ερνάντεζ, Ντίαζ, Ρόσι, δεξί εξρέμ ο Σενιέ, αριστερό ο Ναράνχο και αιχμή του δόρατος ο Γκουιντέτι. 

Ουσιαστικός αλλά άστοχος ο Παναθηναϊκός!

Στο ξεκίνημα του αγώνα μπορεί η Θέλτα να πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν άριστα οργανωμένος αμυντικά και δεν επέτρεψε στους Ισπανούς να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Στιλ. 

Στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός και μετά το δεκάλεπτο οι παίκτες των δύο ομάδων βρήκαν τα πατήματά τους. Στο ενδέκατο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του τελική με τον Μπεργκ να πιάνει την κεφαλιά, έπειτα από γύρισμα του Κουλιμπαλί, απ’ τα δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σουηδός προσπάθησε να απειλήσει ξανά, αυτή τη φορά με ένα διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε έξω. 

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ έξυπνα τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηναν κενούς χώρους ενώ πάτησαν αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή με ιδιαίτερες αξιώσεις. 

Στο 25ο λεπτό ο Ιμπάρμπο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Λουντ επεχείρησε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά. Ο Μπεργκ πάσαρε στον Ζέκα, στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ του αρχηγού του Παναθηναϊκού κατέληξε στην αγκαλιά του Άλβαρεζ. 

Στο 38ο λεπτό σημειώθηκε η σπουδαιότερη στιγμή του πρώτου μέρους και ανήκε στην ομάδα του Στραματσόνι. Ο Μπεργκ έβγαλε τετ α τετ τον Ιμπάρμπο αλλά ο Κολομβιανός, ενώ είχε όλο το χρόνο να σημαδέψει και να σκοράρει, βιάστηκε με αποτέλεσμα το πλασέ του να καταλήξει πάνω στον Άλβαρεζ ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Θέλτα απέκρουσε και το πλασέ του Κουλιμπαλί που είχε πάρει το «ριμπάουντ». 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ αλλά με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. 

Η ήττα που πονάει περισσότερο…

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση με τη Θέλτα να μην μπορεί να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο την άρτια τοποθετημένη στον αγωνιστικό χώρο ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι. 

Στο 56ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Κουλιμπαλί να επιχειρεί το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. 

Στο 68ο λεπτό ο Ιμπάρμπο βγήκε τετ α τετ, ανατράπηκε αντικανονικά αλλά ο διαιτητής εσφαλμένα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται. 

Στο 74ο λεπτό ο Μπεργκ πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής, πραγματοποίησε το σουτ αλλά αυτό πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε άουτ. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έδωσαν προτεραιότητα στην «οχύρωση» των μετόπισθεν αλλά τους βγήκε υπέρμετρη κούραση. Ο Αντρέα Στραματσόνι πλήρωσε τις αλλαγές που δεν έκανε με αποτέλεσμα στο 84ο λεπτό η ομάδα του να δεχτεί το γκολ. 

Ο Βας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γκουιντέτι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «σκοτώνοντας» ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό που στο 89ο λεπτό δέχτηκε και δεύτερο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βας. 

Οι συνθέσεις: 

Θέλτα Βίγο (Ε. Μπερίσο): Άλβαρεζ, Μάγιο, Φοντάς, Ντίαζ, Ερνάντεζ, Γκουιντέτι, Ναράνχο (60′ Σίστο), Τζόνι, Καμπράλ, Σενιέ (71′ Βας), Ρόσι (79′ Άσπας)

Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (88′ Μ’Μποκού), Σαμπά, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Λεντέσμα, Μολέντο, Κουλιμπαλί

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.