Ο Ουνάι Έμερι τόνισε πως η Άστον Βίλα δε θα αρκεστεί στην κατάκτηση του Europa League και πως θα προσπαθήσει να κατακτήσει και άλλους τίτλους στο μέλλον.

Ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με την επικράτηση (3-0) της ομάδας του επί της Φράιμπουργκ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και τόνισε πως οι παίκτες του έπαιξαν με σοβαρότητα. Επίσης, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε πως η συμμετοχή στο ChampionsLeague θα είναι μια πρόκληση για την ομάδα του.

Αρχικά, ο Έμερι δήλωσε: «Φέτος παίξαμε με μεγάλη σοβαρότητα. Ήμασταν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι και, φυσικά, οι παίκτες έδειξαν την επιθυμία τους. Τους είπα ότι χρειαζόμαστε επιθυμία και ότι πρέπει να την δείξουν στο γήπεδο και το έκαναν. Είναι πραγματικά κάτι φανταστικό. Η Ευρώπη μας έδωσε πολλά, και σε εμένα προσωπικά επίσης πολλά».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Είμαι πάντα πολύ ευγνώμων προς την Ευρώπη. Για κάθε διοργάνωση: το Conference League, το Champions League, το Europa League, αλλά κυρίως το Europa League. Είμαι ευγνώμων προς τους συλλόγους στους οποίους εργάστηκα, γιατί μου έδειξαν τον δρόμο. Για την υποστήριξη που είχα στην Ισπανία με τη Βαλένθια, τη Σεβίλλη, τη Βιγιαρεάλ και εδώ με την Άστον Βίλα και, φυσικά, τους παίκτες. Έχουμε εξελιχθεί με σαφήνεια και δυναμισμό, και αυτό το τρόπαιο είναι η ανταμοιβή μας. Το όνειρό μου όταν ήρθα ήταν να παίξω στην Ευρώπη, να φτάσω σε τελικούς. Οι εμπειρίες μας τα τελευταία τρία χρόνια μας οδήγησαν σε αυτό. Οι οπαδοί μας το περίμεναν εδώ και πολύ καιρό και αυτή η επιτυχία είναι αφιερωμένη σε αυτούς. Αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ».

Τέλος, ο Ισπανός προπονητής δήλωσε: «Την επόμενη χρονιά θα αγωνιστούμε στο Champions League και αυτή είναι η πρόκληση. Και πάλι, η Premier League θα είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στον κόσμο. Το να παλεύεις για μια θέση στην πρώτη επτάδα, στην πρώτη πεντάδα ή στην πρώτη τετράδα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αλλά αυτή είναι η επόμενη πρόκληση για την επόμενη χρονιά. Με την κατάκτηση αυτού του τίτλου, αποκτούμε εμπειρία, και αυτή η εμπειρία είναι σημαντική για τους παίκτες. Την επόμενη χρονιά μπορούμε να διεκδικήσουμε διάφορους τίτλους».