Τελευταία προπόνηση σήμερα το πρωί στο Κορωπί.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ Μπέτις, με τους «πράσινους» να ολοκληρώνουν σήμερα το πρωί στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, την προετοιμασία τους για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Europa League.

Ο Ράφα Μπενίτεθ τις προηγούμενες μέρες δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα. Ο Ισπανός προπονητής έριξε το βάρος στην τακτική, ώστε το «τριφύλλι» να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμο απέναντι σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό και γρήγορο αντίπαλο.

Το πρόγραμμα χθες περιλάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, δουλειά στην ανάπτυξη και τα τελειώματα των φάσεων, με το βάρος να πέφτει στην οργάνωση του παιχνιδιού και στις αποστάσεις των γραμμών. Μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Πέδρο Τσιριβέγια, που πλέον υπολογίζεται για την ρεβάνς στη Σεβίλλη.

Το κλίμα στις τάξεις των «πράσινων» είναι θετικό μετά τα πρόσφατα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας, με τους παίκτες να δείχνουν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση θα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως υπάρχει πίστη ότι με αγωνιστική πειθαρχία, ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι, μπορούν “να κοιτάξουν στα μάτια” την ισπανική ομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο ενθουσιασμός των φιλάθλων είναι τεράστιος. Η διάθεση των εισιτηρίων για την αυριανή αναμέτρηση είναι μεγάλη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα περισσότερα «μαγικά χαρτάκια» έγιναν… “καπνός”. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Ισπανοί αναμένεται να έχουν τη δική τους παρουσία στις εξέδρες, καθώς περίπου 500 φίλοι της Μπέτις θα βρίσκονται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός πλέον μετράει αντίστροφα για μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της φετινής σεζόν, με στόχο να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.