Ιδιοκτήτης Μαρσέιγ: «Επίδειξη επιθετικότητας από τους οπαδούς, στηρίζω τον Λονγκόρια» (pic)

O ιδιοκτήτης της Μαρσέιγ, Φρανκ ΜακΚορτ στήριξε δημόσια τον πρόεδρο της γαλλικής ομάδας, Πάμπλο Λονγκόρια, υπογραμμίζοντας με δήλωση του ότι θα προστατέψει όλους μέσα στο κλαμπ.

Η κατάσταση στη Μαρσέιγ «μυρίζει»… μπαρούτι τις τελευταίες μέρες ύστερα από την αποχώρηση του Μαρθελίνο, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε ο αποκλεισμός της ομάδας από τον Παναθηναϊκό για τους ομίλους του Champions League. Ο ιδιοκτήτης του γαλλικού κλαμπ, Φρανκ ΜακΚορτ αποφάσισε με επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της ομάδας να στηρίξει τον Πάμπλο Λονγκόρια, ο οποίος αποτελεί πρόεδρο της Μαρσέιγ. Τέλος ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι επιθετική συμπεριφορά των φιλάθλων κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους του κλαμπ δεν θα γίνει ανεκτή. Θυμίζουμε ότι η Μαρσέιγ βρίσκεται στον όμιλο της ΑΕΚ για το Europa League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία επτά χρόνια, είχα το προνόμιο να κατέχω και να διαχειρίζομαι την Olympique de Marseille, έναν από τους πιο εμβληματικούς και συναρπαστικούς αθλητικούς συλλόγους στον κόσμο. Είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια υπό την ηγεσία του Πάμπλο Λονγκόρια, και γι’ αυτό ήθελα να σεβαστώ την επιθυμία του να μιλήσει δημόσια και να πει την αλήθεια. Είμαι επίσης ευγνώμων σε όλους τους ταλαντούχους υπαλλήλους που εργάζονται εντός και εκτός γηπέδου για να ενισχύσουν αυτόν τον οργανισμό.


Η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΜ και εκπροσώπων των οπαδών θα έπρεπε να ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του συλλόγου. Αντίθετα, μετατράπηκε σε μια ανησυχητική επίδειξη επιθετικότητας, με τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΜ να αντιμετωπίζουν απειλές βίας.

Αντιμέτωπος με αυτήν την κατάσταση, υποστηρίζω σθεναρά τον Πάμπλο Λονγκόρια και εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την καλύτερη πορεία δράσης για τον σύλλογο και τα μέλη της ομάδας του. Η υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου, του προσωπικού και των παικτών της ΟΜ, που είναι οι εγγυητές της συνεχούς επιτυχίας του συλλόγου μας, είναι και θα παραμείνει η πρώτη μου προτεραιότητα. Αυτή η υποστήριξη περιλαμβάνει την εγγύηση της ασφάλειάς τους και μια υγιή ατμόσφαιρα που ευνοεί τη νίκη.

Η κατάσταση που σημειώθηκε τη Δευτέρα και που οδήγησε στην παραίτηση του Μαρσελίνο και του επιτελείου του είναι απαράδεκτη και, δυστυχώς, δεν είναι το μόνο παράδειγμα συμπεριφοράς που αντίκειται στην αποστολή του συλλόγου μας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε στο έδαφος, να συγκεντρώσουμε και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους της Μασσαλίας. Το περιστατικό της Δευτέρας είναι μόνο ένα από τα πολλά που υπονομεύουν τα θεμέλια και τη λειτουργία του συλλόγου και καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την επίτευξη των στόχων μας.

Η διοίκηση της OM μας έχει διδάξει ότι η βαθιά αλλαγή είναι απαραίτητη για να δώσει στον σύλλογο μια πραγματική ευκαιρία να αναπτυχθεί χωρίς εμπόδια μακροπρόθεσμα. Αυτή η αλλαγή απαιτεί ισχυρή συλλογική υποστήριξη, εντός και εκτός ΟΜ. Μόνο η αλλαγή θα επιτρέψει στην OM να διατηρήσει την ταυτότητά της, ενώ θα συνεχίσει να χτίζει ένα κλαμπ του αναστήματος που αξίζουν οι υποστηρικτές μας και η πόλη της Μασσαλίας.
Ας μείνουμε όλοι ενωμένοι πίσω από την Ολιμπίκ της Μασσαλίας, ξεκινώντας από τον πολύ σημαντικό αποψινό αγώνα στο Άμστερνταμ.

Πάμε ΟΜ!»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας