Σεβίλλη – Ρόμα 1-1 (4-1 πεν.): Και στο τέλος το Europa League το κερδίζει η Σεβίλλη! (hls)

Σε ένα δραματικό τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Σεβίλλη κέρδισε τη Ρόμα με 4-1 (1-1 ο κανονικός αγώνας) και κατέκτησε για 7η φορά στην ιστορία της το Europa League.

Σε ένα δραματικό τελικό που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Σεβίλλη κέρδισε τη Ρόμα με 4-1 (1-1 ο κανονικός αγώνας) και κατέκτησε για 7η φορά στην ιστορία της το Europa League.

Oι Ρωμαίοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντιμπάλα στο Puskas Arena της Βουδαπέστης, οι Σεβιγιάνοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Μαντσίνι, “μοιραίοι” για τη Ρόμα οι Μαντσίνι και Ιμπάνιες στη διαδικασία των πέναλτι και πρώτος χαμένος ευρωπαϊκός τελικός για τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης, Μπόνο, αναδείχθηκε MVP του τελικού.

Πολυνίκης του θεσμού η Σεβίλλη με επτά τρόπαια (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020, 2023) και με το απόλυτο σε επτά ευρωπαϊκούς τελικούς!

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 11ο λεπτό η Ρόμα ήταν αυτή που δημιούργησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στον τελικό. Ο Σπινατσόλα πήρε τη μπάλα στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, ωστόσο ο Μπόνο με σημαντική επέμβαση διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Αν και η Σεβίλλη ήταν η ομάδα που είχε κατοχή μπάλας και διάθεση για να επιβάλλει το ρυθμό της, η Ρόμα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ.

Στο 34ο λεπτό ο Κριστάντε πίεσε και έκλεψε τη μπάλα, ο Μαντσίνι έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντιμπάλα και ο Αργεντινός με σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ στον τελικό.

Η Σεβίλλη έχασε την πρώτη της σημαντική ευκαιρία στο 34ο λεπτό. Μετά από εκτέλεσε κόρνερ, ο Φερνάντο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Ρόμα! Οι Σεβιγιάνοι έχασαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς ο Ράκιτιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι των “τζιαλορόσι” μετά από δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Η Σεβίλλη μπήκε… πεισμωμένη στο δεύτερο μέρος, έχασε ευκαιρία με τον Τέλες και στο 54ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Μαντσίνι το οποίο προήλθε μετά από προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα από την περιοχή της Ρόμα.

Η Ρόμα έφτασε κοντά στο γκολ στο 65ο λεπτό, ωστόσο ο Μπόνο είπε “όχι” στον Έιμπραχαμ, ενώ στη συνέχεια ο ο Ιμπάνιες δεν μπόρεσε να κερδίσει τον κίπερ της ισπανικής ομάδας.

Οι Ρωμαίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία και με τον Μπελότι στο 83ο λεπτό, καθώς ο Μπόνο με άλλη μια σπουδαία επέμβαση διατήρησε “ζωντανή” τη Σεβίλλη.

Οι Ισπανοί έχασαν διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του τελικού με τους Σούσο και Φερνάντο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Τα δύο ημίχρονα του έξτρα χρόνου ήταν “κλειστά”, οι δύο ομάδες περιόρισαν στο ελάχιστο τα επιθετικά ρίσκα, στο 130ο λεπτό η Ρόμα είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Σμόλινγκ και το τρόπαιο του Europa League κρίθηκε στα πέναλτι.

Οι Οκάμπος, Κριστάντε και Λαμέλα ήταν εύστοχοι, όμως ο Μπόνο έπιασε το πέναλτι του Μαντσίνι, ο Ράκιτιτς έκανε το 3-1, ο Ιμπάνιες έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Moντιέλ σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι και η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League!

Σεβίλλη – Ρόμα 1-1 (παρ. 1-1, πεν. 4-1)

Σκόρερ: 34′ Ντιμπάλα – 55′ αυτ. Μαντσίνι

Σεβίλλη (Μεντιλιμπάρ): Μπόνο, Νάβας (95′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκουντέλι (127′ Μαρκάο), Τέλες (95′ Ρέκικ), Φερνάντο (128′ Χορντάν), Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46′ Σούσο), Χιλ (46′ Λαμέλα), Εν Νεσίρι

Ρόμα (Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ (91′ Ζαλέφσκι), Κριστάντε, Μάτιτς (120′ Μπόβε), Σπινατσόλα (106′ Γιορέντε), Πελεγκρίνι (106′ Ελ Σαραουί), Ντιμπάλα (66′ Βαϊνάλντουμ), Έιμπραχαμ (75′ Μπελότι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.