Ουνιόν Σεν – Ζιλουάζ – Λεβερκούζεν 1-4: “Καθάρισαν” εύκολα οι Γερμανοί (hls)

Η Λεβερκούζεν πέρασε εύκολα στην ημιτελική φάση του Europa League. Οι Γερμανοί επικράτησαν 4-1 εκτός έδρας της Βελγικής Ουνιόν και με συνολικό σκορ 5-2 (1-1 ο πρώτος αγώνας) πανηγύρισαν μια σημαντική πρόκριση

Περισσότερα εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της, η Λεβερκούζεν νίκησε 4-1 την Ουνιόν στο ουδέτερο “Λόττο Πάρκ” των Βρυξελλών (η φυσική έδρα της ομάδας του Βελγίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ)
και πέρασε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο στην τετράδα της διοργάνωσης.

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, η ομάδα του Τσάβι Αλόνσο έδειξε τις διαθέσεις της και μόλις στο 2΄ άνοιξε το σκορ με τον Ντιαμπί.

Ο ίδιος έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 16΄ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ – α -τετ τον Μόρις και στο 37΄ ο Μπάκερ σημείωσε το 2-0 για να “κλειδώσει” τη νίκη – πρόκριση των Γερμανών.

Μια κεφαλιά του Ματσίντα τρία λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους δεν ανησύχησε τον Χραντέσκι και η Λεβερκούζεν συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το 60΄. Ο Φρίμποργκ εκμεταλλευόμενος το… δώρο του Μόρις έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τέρχο μείωσε σε 3-1.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν προκειμένου να πετύχουν ένα ακόμη γκολ ώστε να… μπουν στο παιχνίδι. Στο 67΄ μάλιστα έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Μπονιφάς, h φάση όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 79΄ ο Τσέχος Χλόζεκ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Λεβερκούζεν, καθώς σε ρυθμό προπόνησης διαμόρφωσε το τελικό 4-1.


Ουνιόν: Μόρις, Νάκουπ, Μπέργκες, Ματσίντα, Καντούς (46΄ Τέρχο), Τομά (88΄ Ελ Αζούζι), Λίνεν, Αμανί (80΄ Πουέρτας), Λαπουσέν, Βέρτενσεν (32΄ Αντίνγκρα), Μπονιφάς (80΄ Νίλσον)

Λεβερκούζεν: Χραντέσκι, Τα, Φρίμπονγκ (60΄ Αντλί), Μπάκερ, Ταμπσόμπα (59΄ Κοσουνού), Χιντσάπιε, Άντριχ, Αμίρι (59΄ Ντεμπιρμπάι), Βίρτζ, Ντιαμπί 86΄ Μπελαραμπί), Χλόζεκ (86΄ Αζμούν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.