Η νύχτα των «θρίλερ»!

Ένα παιχνίδι στα πέναλτι και δύο στην παράταση περιελάμβαναν οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Europa League, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιόν, Άγιαξ και Θέλτα να βρίσκονται στους «4» της διοργάνωσης!

Ένα παιχνίδι στα πέναλτι και δύο στην παράταση περιελάμβαναν οι επαναληπτικοί προημιτελικοί του Europa League, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιόν, Άγιαξ και Θέλτα να βρίσκονται στους «4» της διοργάνωσης! 

Τα «χρειάστηκε» κόντρα στην Άντερλεχτ η Γιουνάιτεντ, αφού παρότι ξεκίνησε ιδανικά με τον Μικιταριάν να κάνει το 1-0 στο 10’, είδε τον Χάνι να διαμορφώνει στο 32’ το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1). Οι παίκτες του Μουρίνιο δεν μπόρεσαν μέχρι την ολοκλήρωση του 90λέπτου να παραβιάσουν την εστία του Ρούμπεν, για να έρθει ο Ράσφορντ και να «λυτρώσει» τους Άγγλους στην παράταση. Ήταν το 107’, όταν ο φορ των κόκκινων «διαβόλων», «άδειασε» με εκπληκτική τρίπλα δύο αντιπάλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1. 

Φινάλε ακατάλληλο για… καρδιακούς στην Κωνσταντινούπολη! Δύο γκολ από τον Ταλίσκα (27’, 58’) και ένα από τον Λακαζέτ (34’) έβγαλαν… φωτοτυπία το σκορ του πρώτου αγώνα στη Γαλλία ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Λιόν (2-1), με την παράταση να αποδεικνύεται «στείρα» και την πρόκριση να παίζεται στη «ρώσικη ρουλέτα» της λευκής βούλας. Μετά από 12 άψογα εκτελεσμένα πέναλτι (έξι για κάθε ομάδα), ο Λόπες απέκρουσε αυτό του Τόσιτς ωστόσο ο Ζαλέ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φάμπρι! Ο τερματοφύλακας της Λιόν έδωσε ακόμα μία ευκαιρία στους συμπαίκτες του σταματώντας τον Μίτροβιτς, με τον Γκοναλόν να κάνει αυτό που πρέπει για το τελικό 6-7 και την πρόκριση των Γάλλων στα ημιτελικά!

Φοβερό ματς στο Γκέλζενκιρχεν, με τον Άγιαξ να παίρνει «παλικαρίσια» πρόκριση στην παράταση αν και με παίκτη λιγότερο από το 80! Γκορέτσκα (53’) και Μπούργκσταλερ (56’) ισοφάρισαν μέσα σε ένα τρίλεπτο το σκορ του Άμστερνταμ (2-0), ενώ η αποβολή του Φέλτμαν δέκα λεπτά πριν τα 90’, έδινε τεράστιο προβάδισμα στους Γερμανούς στο έξτρα μισάωρο. Το 3-0 από τον Καλιτζούρι στο 101’, φάνταζε σαν «ταφόπλακα» για τους Ολλανδούς, που όμως βρήκαν το κουράγιο και κατάφεραν αυτό που φαινόταν αδύνατο! Φίερχεφερ (111’) και Γιουνές (120’) έστειλαν στους… «επτά ουρανούς» τους φίλους του «Αίαντα», διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 σε μια βραδιά που μπαίνει στο βιβλίο με τις ιστορικότερες για την ομάδα του Άμστερνταμ. 

Τέλος, ο Σίστο στο 63’, «πάγωσε» την «Κρίσταλ Αρένα» του Γκενκ κάνοντας το 0-1 για τη Θέλτα, που ωστόσο «καρδιοχτύπησε» μέχρι να εξασφαλίσει την πρόκριση. Κι αυτό γιατί μετά από μόλις τέσσερα λεπτά, ο Τροσάρ έκανε το 1-1 (67’), με τη Γκενκ να ψάχνει ένα ακόμα γκολ για να προκριθεί (3-2 το πρώτο ματς). Οι Ισπανοί εν τέλει ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, αφού κράτησαν την ισοπαλία και θα βρεθούν στην κληρωτίδα των ημιτελικών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.