Μάντσεστερ Γ.-Μπαρτσελόνα 2-1: Μαγική ανατροπή και πρόκριση στο «Θέατρο των Ονείρων» (hls)

Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι στο «Old Trafford» οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν το είσιτήριο για τους «16» του Europa League με... ονειρικό τρόπο!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Λεβαντόφσκι (18′ πεν.), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και με τα γκολ των Φρεντ (47′) και Άντονι (73′) επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα 2-1 (4-3 συνολικό σκορ) στο «Θέατρο των Ονείρων»!

Έτσι οι Κόκκινοι Διάβολοι πήραν το είσιτήριο για τους «16» του Europa League αφήνοντας εκτός τους Καταλανούς, οι οποίοι αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα πρόκρισης!

Καταλανικό προβάδισμα με πέναλτι

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 3′. Ο Κασεμίρο βρήκε υπέροχα τον Μπρούνο Φερνάντες, αλλά ο Τερ Στέγκεν κράτησε το μηδέν στο τετ α τετ!

Η επόμενη μεγάλη φάση του ματς μετουσιώθηκε και γκολ, όταν στο 16′ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι! Ο Τουρπέν έδωσε την παράβαση για κράτημα του Μπρούνο στον Μπαλντέ και στο 18′ ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα. Ο Ντε Χέα βρήκε την μπάλα στην εκτέλεσή του Πολωνού, όμως εκείνη κατέληξε στα δίκτυα του!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» από αυτή την εξέλιξη και ενώ έψαχναν το τέρμα της ισοφάρισης, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν απειλητικές στιγμές στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 36′ ο Φρεντ πήγε να κάνει σέντρα η οποία κατέληξε σε… σουτ, που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια!

Στο 45′ οι Μπλαουγκράνα έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ τους, όταν από λάθος του Ντε Χέα ο Σέρχι Ρομπέρτο μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κασεμίρο με διπλή σωτήρια επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του! Έτσι, το 1-0 υπέρ των Καταλανών ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Ισοφάριση από τα… αποδυτήρια και ανατροπή πρόκρισης!

Με γκολ από τα αποδυτήρια εκκίνησε το δεύτερο 45λεπτο στο «Old Trafford»! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε το ματς στα ίσα στο 47′ με σκόρερ τον Φρεντ. Ο Βραζιλιάνος υποδέχτηκε την πάσα του Φερνάντες και με το κακό του πόδι, το δεξί, έκανε το 1-1!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο 59′ είχαμε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντε Γιονγκ κέρδισε το φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στη συνέχεια ο Μπρούνο κτύπησε τη μπάλα πάνω στον Ολλανδό! Η εν λόγω κίνησή του έφερε νεύρα και μια μικρή… σύρραξη, η οποία όταν σταμάτησε τιμωρήθηκε με κίτρινες στον Πορτογάλο άσσο και τον Σέρχι Ρομπέρτο που ήταν ο πρώτος που πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον αντίπαλό του.

Η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμά της στο 64′, αλλά ο Ντε Χέα έκανε μια σπουδαία απόκρουση στην κεφαλιά του Κουντέ. Εξαιρετική η αντίδραση του Ισπανού πάνω στον Γάλλο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής! Στην εξέλιξη της φάσης. ο Κεσιέ σούταρε έξω από την περιοχή, όμως το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του πολύπειρου γκολκίπερ.

Στο 73′ οι Κόκκινοι Διάβολοι γύρισαν το ματς… τούμπα με τον Άντονι! Ο Μπρούνο έκλεψε από τον Ραφίνια, τα σουτ των Γκαρνάτσο και Φρεντ σταμάτησαν στα σώματα, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Βραζιλιάνο που με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-1.

Στο τελευταίο τέταρτο οι Μπλαουγκράνα έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης προκειμένου να στείλουν το παιχνίδι έστω στην παράταση, αλλά οι Άγγλοι κράτησαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Η ταυτότητα του ματς:

Europa League: «Old Trafford»

Διαιτητής: Τουρπέν

Κίτρινες: 60′ Μπρούνο Φερνάντες, 86′ Κασεμίρο – 60′ Σέρχι Ρομπέρτο, 83′ Μπουσκέτς

Σκόρερ: 47′ Φρεντ, 73′ Άντονι – 18′ (πεν.) Λεβαντόφσκι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ντε Χέα – Μπισάκα (67′ Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο – Κασεμίρο, Φρεντ – Μπρούνο Φερνάντες, Βέγκχορστ (46′ Άντονι), Σάντσο (67′ Γκαρνάτσο) – Ράσφορντ (88′ ΜακΤόμινεϊ)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο (82′ Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπαλντέ– Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Κεσιέ – Ραφίνια (75′ Φάτι), Λεβαντόφσκι, Σέρχι Ρομπέρτο (70′ Φεράν Τόρες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.