«Καθάρισε» η Ντιναμό, δεν άντεξε ο Απόλλωνας

Την πρόκρισή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Ντιναμό Μόσχας, επικρατώντας με 2-1 στην Πορτογαλία της Εστορίλ για τον πέμπτο όμιλο στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός. Βαριά ήττα, με 5-0, γνώρισε ο Απόλλων Λεμεσού στο Γκλάντμπαχ.

Την πρόκρισή της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισε η Ντιναμό Μόσχας, επικρατώντας με 2-1 στην Πορτογαλία της Εστορίλ για τον πέμπτο όμιλο στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός. Βαριά ήττα, με 5-0, γνώρισε ο Απόλλων Λεμεσού στο Γκλάντμπαχ. 

Βιγιαρεάλ – Ζυρίχη: 4-1
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου παρέμεινε η Βιγιαρεάλ μετά την επιβλητική νίκη με 4-1 επί της Ζυρίχης για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Με το αποτέλεσμα αυτό το «κίτρινο υποβρύχιο» έφθασε τους 7 πόντους, ενώ οι Ελβετοί έμειναν χωρίς νίκη και στον ένα βαθμό. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Κάνι στο 6΄, όμως το ημίχρονο έκλεισε με ισοφάριση της Ζυρίχης στο 43΄ με τον Σενμπάλερ. Βιέτο (57΄), Σοριάνο (60΄) και Ντος Σάντος (78΄) διαμόρφωσαν το σκορ σ΄ ένα καταιγιστικό 20λεπτο των Ισπανών στο δεύτερο ημίχρονο.0

Γκλάντμπαχ – Απόλλων Λεμεσού: 5-0
Η γερμανική ομάδα έφθασε τους 5 πόντους κι εδραίωσε το προβάδισμά της για πρόκριση στους «32». Οι Κύπριοι παρέμειναν στους 3 πόντους κι έχουν ελπίδες για να διεκδικήσουν το εισιτήριο της επόμενης φάσης στα τρία ματς του δεύτερου γύρου. Τραορέ (11΄, 66΄), Χργκότα (56΄), Χέρμαν (83΄) και Ανγκελή (91΄ αυτογκόλ) πέτυχαν τα τέρματα για την Μπορούσια, η οποία, ουσιαστικά, «καθάρισε» το παιχνίδι με την καλή της έναρξη στο δεύτερο μέρος.

Κλαμπ Μπριζ – Κοπεγχάγη: 1-1
Ανοικτός ο δεύτερος όμιλος και τον περιέπλεξε η ισοπαλία στο «Μπρεϊντέλ», ανάμεσα σε Βέλγους και Δανούς. Η Μπριζ ανέβηκε στους 5 πόντους, η Κοπεγχάγη στους 4 και θα μπορούσε να έχει πάρει και ολόκληρο το παιχνίδι αν δεν δεχόταν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν σε καίριο χρονικό σημείο, ανοίγοντας το σκορ με τον Αμαρτέι στο 89΄, όμως ο Βάσκες στο 92΄ έδωσε τον πολύτιμο πόντο στην Μπριζ. Στην αποστολή των γηπεδούχων ήταν ο γκολκίπερ Διούδης, που δεν αγωνίστηκε.

Τορίνο – Ελσίνκι: 2-0
Με μία αναμενόμενη νίκη η Τορίνο σταθεροποίησε την πρωτιά της στον δεύτερο όμιλο, φθάνοντας τους 7 πόντους μετά το 2-0 με την Ελσίνκι. Οι πρωταθλητές Φινλανδίας έμειναν άποντοι και με ελάχιστες πιθανότητες για κάτι καλό στο δεύτερο γύρο. Μολινάρο (35΄) και Αμάουρι (58΄) ήταν οι σκόρερ των Ιταλών.

Παρτίζαν – Μπεσικτάς: 0-4
Στον τρίτο όμιλο, αυτόν του Αστέρα Τρίπολης, η Μπεσικτάς σημείωσε αποφασιστικής σημασίας νίκη με 4-0 για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «μαύροι αετοί» ανέβηκαν στους 5 πόντους με την πρώτη τους νίκη στα γκρουπ, όπως συνέβη και με την Τότεναμ, ενώ οι Σέρβοι έμειναν ουραγοί με έναν πόντο και τον Αστέρα Τρίπολης στους 4. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους θριαμβευτές του «Παρτιζάνα» ήταν ο Ντεμπά Μπα που έκανε το 0-2 στο 44΄ κι έδωσε την ασίστ στο 0-4 του Τόρε στο 54΄. Κάβλακ (18΄) και Οζιακούπ (52΄) ήταν οι σκόρερ των άλλων δύο γκολ των φιλοξενούμενων.

Σέλτικ – Άστρα 2-1
Κομβική νίκη για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ πέτυχε για την τρίτη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου η Σέλτικ που έφθασε τους 7 πόντους. Οι Σκωτσέζοι δυσκολεύτηκαν στα δύο τρίτα του αγώνα απέναντι στους Ρουμάνους, για τους οποίους αγωνίστηκε βασικός σε όλο το 90λεπτο ο Πλιάτσικας. Ο Στσέποβιτς άνοιξε το σκορ στο 73΄ για τους Σκωτσέζους, με τον Γιόχανσεν στο 79΄ να δίνει προβάδισμα δύο γκολ στους τελικούς νικητές. Για την Άστρα μείωσε ο Ενάτσε στο 81΄.

Σάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: 4-2
Τους 7 πόντους στο τέταρτο γκρουπ έφθασε και η Red Bull, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έμεινε στους 3 πόντους με τελευταία την Πλοϊέστι, η οποία δεν έχει ακόμη βαθμό. Μεγάλο ματς έκανε ο Άλαν με τρία γκολ (13΄, 45΄, 52΄), ενώ σε παραγωγικά κέφια ήταν ο Λάιτγκεμπ με δύο ασίστ: Στο 3-0 του Ραμάλιο στο 49΄ και στο τέρμα με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ τρία λεπτά αργότερα. Οι Κροάτες γλίτωσαν το ναυάγιο με δύο γκολ στο τέλος με τον Αντέμι να μειώνει σε 4-1 στο 81΄ και τον Ενρίκες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 89΄.

Εστορίλ – Ντιναμό Μόσχας: 1-2

Για τον πέμπτο όμιλο, στον οποίο μετέχει ο Παναθηναϊκός, η Ντιναμό επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο γκρουπ φθάνοντας το «τρία στα τρία» και τους 9 πόντους. Επικράτησε στην Πορτογαλία της Εστορίλ, με 2-1, με τους Πορτογάλους να μένουν στους 3 βαθμούς. Στο «Αντόνιο Κοΐμπρα» οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με τον Κοκόριν στο 52΄, ενώ ο Ζιρκόφ έκανε το 0-2 στο 80΄. Μεγάλο ματς έκαναν Βαλμπουενά και Νομπόα, που είχαν από μία ασίστ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ταβάρες στο 94΄.

Ντνιεπρ – Καραμπάγκ: 0-1

Πλώρη για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ άρχισε να βάζει η Καραμπάγκ μετά το μεγάλο «διπλό» στην Ουκρανία επί της Ντνιεπρ. Με τη νίκη αυτή, με 1-0, η φιλοξενούμενη έφθασε τους 4 πόντους αφήνοντας τους Ουκρανούς στον 1 και χωρίς νίκη. Στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου η Καραμπάγκ πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 21΄.

Ίντερ – Σεντ Ετιέν: 0-0

Στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου και αήττητη παρέμεινε η Ίντερ με 7 πόντους, μετά το 0-0 απέναντι στη Σεντ Ετιέν. Η γαλλική ομάδα έφθασε τους 3 και με την Καραμπάγκ να είναι στους 4 διατήρησε τις ελπίδες για πρόκριση από το γκρουπ.

Δείτε τα στιγμιότυπα των τελευταίων χρονικά αναμετρήσεων της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΕΣΤΟΡΙΛ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ 

ΙΝΤΕΡ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

ΝΤΝΙΕΠΡ – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

ΣΕΛΤΙΚ – ΑΣΤΡΑ ΠΛΟΪΕΣΤΙ

ΤΟΡΙΝΟ – ΕΛΣΙΝΚΙ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.