Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 3-4 πεν., (κ.α 1-1), (παρ: 2-2): Πήρε πρόκριση, Ομίλους και…χρόνο (hls)

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στο «Ναρόντνι Στάντιον» νικώντας την Σλόβαν με 4-3 στα πέναλτι, κερδίζοντας σίγουρα Ομίλους Conference και play offs Europa League.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στο «Ναρόντνι Στάντιον» νικώντας την Σλόβαν με 4-3 στα πέναλτι, κερδίζοντας σίγουρα Ομίλους Conference και play offs Europa League.
Αντίπαλος του εκεί πλέον ο Απόλλωνας Λεμεσού.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι προβλήματα στην άμυνα, στη δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση. Η πρόκριση όμως φέρνει κέρδη. Ψυχολογία, σίγουρη ευρωπαϊκή παρουσία και χρόνο για να γίνει η απαραίτητη δουλειά για την βελτίωση που απαιτείται.
Στο πρώτο ημίχρονο η Σλόβαν ήταν πιο επιθετική, είχε 10 τελικές έναντι 4 των «ερυθρόλευκων» και κέρδισε 4 κόρνερ έναντι 1 του Ολυμπιακού. Οι «κόκκινοι» είχαν το καλύτερο διάστημα τους στα μέσα του ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 7’ αλλά το σουτ του Άβιλα λίγο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.
Σουτ του Κανκάβα στο 9’ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Βατσλίκ.
Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 25’, όταν μετά από σέντρα του Άβιλα, ο Μασούρας λίγο έξω από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο ίδιο λεπτό, όταν ο Κούντε με εξωτερικό φάλτσο έβγαλε καταπληκτική πάσα στην μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του Ελ Αραμπί έσωσε ο Τσόβαν.
Καλή στιγμή για την Σλόβαν στο 36’ με σουτ του Τσακβετάτζε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, να μπλοκάρει ο Βατσλίκ.
Νέα καλή στιγμή για την Σλόβαν στο 38’, όταν μετά από πάσα του Ζμρχαλ, το σουτ του Κούτσκα μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
Στην επανάληψη, η Σλόβαν απείλησε στο 52’ με την κεφαλιά του Γκριν μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 54’ όταν το σουτ του Ζινγκερνάγκελ βρήκε στον Ρατζέλοβιτς και στην συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα.
Σουτ του Μπαρσεγιάν στο 56’ βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Βατσλίκ.
Σουτ του Κούτσκα στο 78’ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.
Στο 80’ ο Κορμπεράν έβγαλε τον Ρατζέλοβιτς κι έβαλε τον Μανωλά για να δέσει με τρία στόπερ την άμυνα που δέχεται πίεση με σέντρες και ψηλές μπάλες.
Στο 84’ η άμυνα του Ολυμπιακού άνοιξε, αλλά το σουτ του Σάπονιτς μέσα από την περιοχή μπλόκαρε σταθερά ο Βατσλίκ.
Στο 90’ ο Σάπονιτς σκόραρε μετά από ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο σκόρερ ήταν σε καθαρή θέση οφσάϊντ.
Στο 90+3 σε αντεπίθεση ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σφραγίσει νίκη και πρόκριση, όταν το σουτ του Μασούρα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 90+4 η Σλόβαν έκανε το 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Άγκπο ανενόχλητος προχώρησε, σούταρε και ο Σάπονιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας από κοντά το γκολ.
Στο 90+4 η Σλόβαν έμεινε με δέκα παίκτες όταν μετά από κοκορομαχία του Τικίνιο με τον Άμπενα ο στόπερ των γηπεδούχων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Όμως μια καταπληκτική πάσα του Εμβιλά βρήκε τον Μασούρα που με κεφαλιά σέρβιρε στον Αγιμπού Καμαρά που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει μπάλα.
Δεν το έκανε και το πλήρωσε. Στο 108’ μετά από εκτέλεση φάουλ, οι παίκτες της Σλόβαν πήραν τρεις (!!!!) κεφαλιές με τον Γκριν να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Τίποτε δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στη ρουλέτα των πέναλτι.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Ραμίρεζ 1-0
Κούντε αστοχεί τραγικά
Σάπονιτς 2-0
Μπουχαλάκης 2-1
Κούτσκα αστοχεί
Μασούρας 2-2
Γκριν 3-2
Άβιλα 3-3
Τσακβετάτζε αποκρούσει ο Βατσλίκ
Βαλμπουενά 3-4

ΣΛΟΒΑΝ: Χόβαν, Κάσια, Άμπενα, Ντε Μάρκο (69’ Σάπονιτς), Πάουστσεκ (90’ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90’ Γκάβριτς), Κούτσκα, Ζμρχαλ (85’ Ραμίρεζ), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγιάν (69’ Άγκπο), Γκριν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ (68’ Αγιμπού), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο, 90’ Κανέ-110 Βαλμπουενά), Ρατζέλοβιτς (80’ Μανωλάς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.