Ολυμπιακός: Τα προφίλ των Σλόβαν και Φερεντσβάρος

Ο Ολυμπιακός, αν αποκλειστεί από την Μακάμπι Χάιφα, θα βρει στον δρόμο του μια εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Φερεντσβάρος.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός, δεν πάρει την πρόκριση κόντρα στην Μακάμπι, καλείται ν΄αντιμετωπίσει μια εκ των Φερεντσβάρος ή Σλόβαν Μπρατισλάβας

Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ο Ολυμπιακός αρκετά πρόσφατα αντιμετώπισε τη Σλόβαν, καθώς πέρυσι μετά τον αποκλεισμό από το Champions League βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ομάδα της Σλοβακίας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-0 εντός έδρας και εκτός το παιχνίδι είχε τελειώσει 2-2 για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση. Συνολικά τέσσερις φορές έχουν αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Σλοβακίας κι έχουν μείνει αήττητοι (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Η Σλόβαν ιδρύθηκε το 191, το χρώμα της είναι το γαλάζιο και έδρα το «Τεχελνέ Πόλε» χωρητικότητας 22.5000 θεατών. Κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα στην Σλοβακία και 12ο συνολικά στην ιστορία της. (Έχει και 8 Πρωταθλήματα Τσεχοσλοβακίας).

To 1969, είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ έχει και 15 Κύπελλα Σλοβακίας.

Προπονητής

Προπονητής της Σλόβαν, είναι ο Βλάντιμιρ Βάις και μάλιστα ο γιος του αγωνίζεται στην ομάδα, ενώ στο παρελθόν είχε περάσει και από τον Ολυμπιακό. Ο 57χρονος, χρησιμοποιεί το 4-2-3-1, ενώ σε 403 ματς, μετράει 175 νίκες, 122 ισοπαλίες και 106 ήττες

Ρόστερ

Στους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, βρίσκονται ο Μπαρσεγκιάν από την Μολδαβία, ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός Τσακβετάτζε, ο Σλοβάκος διεθνής μέσος Γιουράι Κούτσκα που αποκτήθηκε από την Πάρμα και ο Βενεζουελάνος φορ Έρικ Ραμίρες που αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από τη Ντιναμό Κιέβου.

Η Σλόβαν απέκτησε τους Τσακβετάτζε, Κούτσκα, Ραμίρεζ και Βόετ.

Δείτε πως είχε παραταχθεί η Σλόβαν κόντρα στην Μπατούμι στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Η Σλόβαν είχε αντιμετωπίσει και τον ΠΑΟΚ, στο UEFA Conference League μετρώντας δύο ισοπαλίες. Στο παρελθόν είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟκ στο Europa League το 2019, ενώ το 1971 είχαν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Φερεντσβάρος

Ομάδα που ιδρύθηκε το 1899, με χρώματα το πράσινο και το άσπρο και έδρα της την Γκρουπάμα Αρίνα της Βουδαπέστης με χωρητικότητα 22.000 θεατών. Το 1975 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων γνωρίζοντας την ήττα από την Ντιναμό Κιέβου. Έχει κατακτήσει 33 πρωταθλήματα και 24 Κύπελλα Ουγγαρίας.

Προπονητής:

Ο 58χρονος Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ, είναι ο προπονητής της Φερεντσάβαρος. Έχει περάσει από τον πάγκο της Σπαρτάκ Μόσχας, της Εθνικής Ρωσίας και της Τέρεκ Γκρόζνι μεταξύ άλλων . Σε 372 ματς, μετράει 174 νίκες, 87 ισοπαλίες και 110 ήττες ενώ προτιμά το 4-2-3-1.

Ρόστερ:

Στο ρόστερ της βρίσκονται αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές και ξεχωρίζουν, ο Τυνήσιος Λαϊντουνί, ο Αντάμα Τραορέ, ο Μαρκίνιος ο Ούγγρος πορτιέρε Ντιμπούζ, ο Ουκρανός Ζουμπκόφ.


Απέκτησε τους Τραορέ, Μερσιέ από τη Λέουβεν, Κνέστερ από την Χέρακλες καθώς και τον Τελάντερ που είχε περάσει από τον Παναθηναϊκό.

Αποχώρησαν οι Μπλάζιτς, Μαρίν(κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια), Ρόμπερτ Μακ, Ντβάλι και Σομάλια.

Η Φερεντσβάρος έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τον είχαν αποκλείσει το 1996 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Πανιώνιο μετρώντας τρεις προκρίσεις και ένα αποκλεισμό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.