Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική “δικτατορία” στην Ευρώπη. Και είναι μια “ανάσα” από την Ελλάδα!

H Λουντογκόρετς έχει δημιουργήσει τη δική της "αυτοκρατορία" στη Βουλγαρία ή αν προτιμάτε μια σύγχρονη ποδοσφαιρική "δικτατορία".

H μικρούλα πόλη του Ραζγκράντ στην Βορειανατολική Βουλγαρία, πιθανότατα θα είναι άγνωστη στους περισσότερους. Με πληθυσμό 33.880 κατοίκους και κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, η βουλγάρικη πόλη είναι γνωστή μονάχα για το… ποδόσφαιρο και το καμάρι της, τη Λουντογκόρετς, η οποία έχει δημιουργήσει τη δική της “αυτοκρατορία” στη χώρα ή αν προτιμάτε μια σύγχρονη ποδοσφαιρική “δικτατορία”.

Ο σύλλογος που ήταν στην αφάνεια μέχρι το 2010, έχει κατακτήσει 11 συνεχόμενους τίτλους στο βουλγάρικο πρωτάθλημα και θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ, κυνηγώντας και αυτό των Σκόντο Ρίγα και Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (14 συνεχόμενα πρωταθλήματα)!

Η Λουντογκόρετς ήταν μια μικρή κουκκίδα στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Εκείνη την περίοδο ο δισεκατομμυριούχος Βούλγαρος φαρμακοβιομήχανος, Κιρίλ Ντομουσίεφ (η περιουσία του υπολογίζεται στα 4,2 δισ. ευρώ από το Forbes), αποφάσισε να επενδύσει στη Λουντογκόρετς και να την κάνει πρώτη δύναμη στη Βουλγαρία. Αρκετοί τότε γελούσαν με τα μεγάλα του όνειρα, όμως 12 χρόνια μετά κλαίνε με… μαύρο δάκρυ, καθώς βλέπουν την Λουντογκόρετς να… σαρώνει τους τίτλους στο διάβα της!

Η Λουντογκόρετς στέφθηκε Πρωταθλήτρια Βουλγαρίας στην πρώτη της σεζόν στην κατηγορία (2011-12) και δεν έχει αφήσει άλλη ομάδα να της πάρει το τρόπαιο. Έντεκα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Βουλγαρίας, πέντε Σούπερ Καπ, δύο συμμετοχές σε ομίλους Champions League και μια πρόκριση στη φάση των “16” του Europa League είναι τα κατορθώματα μιας ομάδας που ήρθε από το… πουθενά και έγινε μια σύγχρονη ποδοσφαιρική “αυτοκράτειρα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.