UEFA EUROPA LEAGUE: Πήραν το “πάνω χέρι” Ρέιντζερς και Μπράγκα


Η Ρέιντζερς ήταν ασυγκράτητη στο “΄Αιμπροξ” και με το “καθαρό” 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα, βρίσκεται κοντά στην πρόκριση. Για 3η φορά στην ιστορία της ελπίζει να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης η Μπράγκα. Πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Μονακό, σκοράροντας ένα γκολ στο ξεκίνημα και ένα στο τέλος.

Στο κατάμεστο Στάδιο «Άιμπροξ» η Ρέιντζερς με πολύ καλή ψυχολογία μετά την πρόκριση της εις βάρος της Ντόρτμουντ στην προηγούμενη φάση των πλέι οφ, μπήκε με ορμή στο γήπεδο και μέσα σε ένα πεντάλεπτο προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ του Τάβερνιερ με πέναλτι στο 11ο λεπτό και του Μορέλος στο 15ο.
Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Αλεξάντερ Κάται θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το πρώτο 45λεπτο, καθώς του ακυρώθηκαν δύο γκολ και νικήθηκε σε χτύπημα πέναλτι από τον 40χρονο Άλαν Μακ Γκρέγκορ. Με την έναρξη της επανάληψης το «Άιμπροξ» σηκώθηκε πάλι στο πόδι, όταν μετά από κόρνερ του Τάβερνιερ ο Μπαλογκούν έγραψε το 3-0. Είναι εκπληκτικό, δεδομένου του αμυντικού ρεκόρ του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος είχε δεχτεί μόλις 5 τέρματα στους προηγούμενους 8 αγώνες του στη διοργάνωση, ότι δέχτηκε τρία γκολ σε κάτι περισσότερο από 50 λεπτά.

Οι Σκωτσέζοι ελπίζουν τώρα ότι με αυτό το εντυπωσιακό σκορ θα πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, μόλις για δεύτερη φορά σε οχτώ περιπτώσεις που έφτασαν στους “16” του Uefa Cup/Europa League. Λέτε να είναι “σημάδι” επιτυχίας καθώς την προηγούμενη φορά που πέρασε τη φάση των “16”, πήγε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης τη σεζόν 2007-08 (ηττήθηκε στον τελικό από τη Ζενίτ).

Μόλις στο 3ο λεπτό η Μπράγκα προηγήθηκε, με πλασέ του Ισπανού Αμπέλ Ρουίθ. Όσο περνούσε ο χρόνος η Μονακό γινόταν πιο πιεστική, ο Ματέους έκανε μερικές σίγουρες αποκρούσεις, πριν ακυρωθεί από τον VAR ένα γκολ του Μπεν Γεντέρ μετά από ένα «σφιχτό» οφσάιντ που δόθηκε. Στην επανάληψη οι Μονεγάσκοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά τελικά με κεφαλιά στο 89΄ο Βιτίνιο πέτυχε το τελικό 2-0. Η Μονακό παρέμεινε χωρίς νίκη σε έξι ματς με Πορτογαλικές ομάδες (1 ισοπαλία – 5 ηττες) από τότε που κέρδισε την Σπόρτινγκ εντός έδρας στη φάση των ομίλων του Champions League το 1997-98,


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.