Μπαρτσελόνα: Ο Ντε Γιονγκ και η Γαλατασαράι

Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ επιμένει πως το Europa League είναι ξεκάθαρος στόχος για την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί είναι συνηθισμένοι στις προκλήσεις στο Champions League, αλλά έχασαν τη θέση τους στα νοκ άουτ για πρώτη φορά από το 2003-04. Η Μπάρτσα πέρασε την πρώτη της δοκιμασία στη δευτεροβάθμια διοργάνωση συλλόγων της UEFA, βγάζοντας εκτός την Νάπολι. Η ομάδα του Τσάβι αντιμετωπίζει στη συνέχεια τη Γαλατασαράι, με τον πρώτο αγώνα να γίνει στο Καμπ Νόου την ερχόμενη Πέμπτη, και πλέον θεωρείται φαβορί για να φτάσει μέχρι το τέλος και να σηκώσει το τρόπαιο τον Μάιο.

«Θέλουμε να είμαστε στο Champions League, αλλά αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Τώρα θέλουμε να κερδίσουμε το Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά δεν θα ήταν αποτυχία να χάσουμε τον τίτλο, γιατί υπάρχουν καλές ομάδες, αν και φυσικά ο στόχος είναι να κερδίσουμε τη διοργάνωση. Κανονικά πιέζουμε για όλους τους τίτλους και αν ενισχυθούμε καλά, είμαι σίγουρος ότι την επόμενη σεζόν θα παλέψουμε για όλα».

Η Μπάρτσα έχει χάσει μόνο δύο από τους τελευταίους 35 εντός έδρας αγώνες της στους νοκ άουτ γύρους μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων και έχει ηττηθεί μόνο σε μία από τις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις της με την Γαλατασαράι. “Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά τελευταία, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Θέλουμε να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε σε αυτή τη δυναμική. “Αισθάνομαι καλά. Είμαστε σε καλή στιγμή. Νιώθω άνετα και θέλω να συνεχίσω και να βελτιωθώ”.

Ο Ντε Γιονγκ έχει εμφανιστεί 33 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για τη Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν, αριθμός καλύτερος μόνο από τους Μαρκ-Αντρε τερ Στέγκεν (34) και Σέρχιο Μπουσκέτς (36). Ο Ολλανδός διεθνής έχει δεχθεί κριτική κατά καιρούς, αλλά έχει βρει ξανά τη φόρμα με δύο γκολ και μια ασίστ στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του. «Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη εκδοχή μου, μπορείς πάντα να βελτιώνεσαι», είπε όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες εμφανίσεις του. “Όταν οι άνθρωποι με επικρίνουν δεν βλάπτω, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν παρακολουθούν τους αγώνες και γι’ αυτό μιλούν. Ο κόσμος πιστεύει τους δημοσιογράφους που λένε πράγματα, και αυτό είναι το πρόβλημα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.