Το ποδόσφαιρο ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτός από τον… Ερυθρό Αστέρα! (vid)

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα εξέφρασαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη στήριξη τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η διοίκηση του συλλόγου από το Βελιγράδι κάνει λόγο για… αντι-ρωσική υστερία!

H Σάλκε επέλεξε να βγάλει τον ρωσικό χορηγό της από τη φανέλα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Άντερλεχτ αγωνίστηκε με ουκρανική σημαία στην εμφάνιση της ως ένδειξη συμπαράστασης.

Η UEFA πήρε δραστικά και αυστηρά μέτρα κατά των ρωσικών ομάδων, η Ligue 1 διέκοψε τη μετάδοση των αγώνων της στη Ρωσία, η Bundesliga, η Premier League και η La Liga στέλνουν αντιπολεμικά μηνύματα, χιλιάδες φίλαθλοι σε όλο τον πλανήτη – και κυρίως στην Ευρώπη – πηγαίνουν στο γήπεδο με μια ουκρανική σημαία για να δηλώσουν τη στήριξη τους στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Δεκάδες δράσεις και αντιδράσεις από συλλόγους, φιλάθλους και αθλητικούς οργανισμούς. Όμως σε μια άκρη των Βαλκανίων, ο Βλάντιμιρ Πούτιν… αποθεώνεται και το όνομα της Ρωσίας γίνεται σύνθημα!

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα εξέφρασαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη στήριξη τους στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η διοίκηση του συλλόγου από το Βελιγράδι κάνει λόγο για… αντι-ρωσική υστερία! Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ερυθρός Αστέρας επέλεξε να προασπίσει και τα… οικονομικά του συμφέροντα, αφού ο κύριος χορηγός του είναι από τη Ρωσία και προσφέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του συλλόγου. Mάλιστα οι Σέρβοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να βγει ο χορηγός από τη φανέλα τους, ακόμα και αν αυτή θα είναι η απόφαση της UEFA.

Παράλληλα οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα πήγαν κόντρα στο αντι-πολεμικό “πνεύμα” και φώναξαν συνθήματα κατά του Νάτο και υπέρ της Ρωσίας (“Σέρβοι και Ρώσοι για πάντα αδέρφια”) στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι με την Βοζντόβακ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εκτός Σερβίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.