Αταλάντα – Ολυμπιακός 2-1: Λύγισε στο Μπέργκαμο, τα “ρέστα” του στο Φάληρο (vids&hls)

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο Μπέργκαμο με τον Τικίνιο (16'), αλλά ηττήθηκε 2-1 με σκόρερ των Ιταλών τον Τζιμσίτι (61', 63'). Ελλιπείς οι Πειραιώτες στις στατικές φάσεις.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 απ’ την Αταλάντα στο Μπέργκαμο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoffs του Europa League, αν και προηγήθηκε με τον Τικίνιο στο 16′. Οι Πειραιώτες πιέστηκαν στο δεύτερο μέρος και υπέκυψαν λογω λαθών στις στατικές φάσεις, για να δεχτούν δύο γκολ απ’ τον Τζιμσίτι μέσα σε δύο λεπτά (61′, 63′)

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

O Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε μια εικόνα απ’ τη μέση και μπροστά που έμοιαζε αρκετά με το τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ, όταν ο Αγκιμπού έπαιξε για μερικά λεπτά δίπλα στον Εμβιλά. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε με διάταξη 3-4-3 και τους Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Σισέ, Σωκράτη και Μανωλά στην άμυνα, τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στις πτέρυγες, εσωτερικά χαφ τους Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά και προωθημένους τους ΟνιεκούρουΜασούρα και Τικίνιο.

Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι προχώρησε σε ένα σχήμα με αρκετές εκπλήξεις για το παιχνίδι των playoffs του Europa League με τον Ολυμπιακό. Ο μέχρι πρότινος αμφίβολος Μαλινόφσκι βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ φανέλα βασικού πήρε ο Πετσέλα και ο Πάσαλιτς. Ο Μούσο βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, στην τριάδα της άμυνας οι Τολόι, Ντεμιράλ και Τζιμιίτι, στα δύο άκρα οι Μέιλε και Πετσέλα, στα χαφ οι Πεσίνα και Ντε Ρουν. Απο εκεί πέρα, μπροστά τους βρέθηκαν οι Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μουριέλ.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΙΚΙΝΙΟ

Στο 8′ ο Ντε Ρουν έκανε πάσα για τον Μουριέλ στην περιοχή, αφού απέφυγε τον Λαλα, αλλά ο επιθετικός των Ιταλών αστόχησε! Στο 13′ οι Ιταλοί απείλησαν με κόρνερ. Ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Τολόι από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή! Στο 16′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Τικίνιο Σοάρες! Οι Πειραιώτες εκδήλωσαν εξαιρετική αντεπίθεση με τον Εμβιλά να κόβει και να μοιράζει στον Ονιεκούρου, εκείνος πολύ γρήγορα έδωσε στον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος προτίμησε τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος φορ, αφού βρήκε χώρο έγραψε με μακρινή βολίδα το 0-1! Ήταν το 12ο γκολ στη σεζόν για τον Τικίνιο σε όλες τις διοργανώσεις και το τρίτο στο Europa League.

Η Αταλάντα είχε την υπεροχή και τον πρώτο λόγο στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να δείχνει τα “δόντια” του στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν των Πειραιωτών στο 34′. Ο Μούριελ έκανε παράλληλη πάσα στην άμυνα της Αταλάντα και ο Ονιεκούρου δεν είπε “όχι” στο δώρο. Απέφυγε εξαιρετικά τον Τολόι, αλλά το σουτ που δοκίμασε ήταν αδύναμο και εκτός στόχου!

ΤΟ ΕΨΑΞΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ Η ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν μια συνεχή προσπάθεια ισοφάρισης εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού να κόψουν την μπάλα στο ψηλό παιχνίδι εντός περιοχής. Στο 36ο λεπτό ο Μούριελ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες να βρει ευκαιρίες σε αντεπιθέσεις, ωστόσο ο Ονιεκούρου σε δύο περιπτώσεις δεν είχε καθαρό μυαλό. Στο 45′ η Αταλάντα έφτασε μια ανάσα απ’ την ισοφάριση, ωστόσο το γκολ του Πεσίνα ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με τον παίκτη των Ιταλών ωστόσο να σκοράρει με μεγάλη άνεση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού!

ΕΝΑΣ ΒΑΤΣΛΙΚ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Γκασπερίνι προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Μουριέλ και Πεσίνα πέρασαν έξω, στο ματς οι Μπογκά και Κουπμάινερς. Οι Ιταλοί ήταν πολύ πιεστικοί και έχασαν σειρά ευκαιριών μέχρι την ισοφάριση στο σκορ. Στο 50′ ο Μπογκά πραγματοποίησε ατομική ενέργεια και δοκίμασε σουτ μέσα από την περιοχή, ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ! Στο 53′ ο Σωκράτης είδε κίτρινη κάρτα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαλινόφκσι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια και δεξιά, ο Βατσλίκ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ. Στο 61′ ο Μέλε έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μαλινόφσκι έπιασε άστοχη κεφαλιά.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ

Ήταν θέμα χρόνου να έρθει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Αταλάντα ή το γκολ και αυτό ήρθε στο 61′. Γι’ ακόμα μια φορά η μπάλα ταξίδεψε με ευκολία από κόρνερ στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Τζιμσίτι με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Από πλευράς Ολυμπιακού υπήρξαν διαμαρτυρίες, με τον πάγκο των Πειραιωτών να φωνάζει πως δεν υπήρχε κόρνερ.

O Ολυμπιακός κατέρρευσε και στο 63′ δέχτηκε δεύτερο γκολ. Μετά από νέο κόρνερ της Αταλάντα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από Σισέ, Αγκιμπού και Ρέαμπτσιουκ και ο Τζιμσίτι βρήκε την μπάλα μπροστά του για το 2-1! Στο 64′ ο Μαντί Καμαρά μπήκε στο ματς, αντί του Μασούρα και στο 71′ ο Ελ Αραμπί αντί του σκόρερ Τικίνιο.

ΕΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 2-2 Ο ΑΓΚΙΜΠΟΥ

Ο Ολυμπιακός ανέκαμψε μερικώς και είχε δύο καλές στιγμές στο 77′ και στο 79′. Αρχικά ο Μαντί Καμαρά κατέβασε τον Ολυμπιακό και πάσαρε άψογα για τον Αγκιμπού, ο οποίος έχασε το πρώτο κοντρόλ μέσα στην καρδιά της άμυνας των Ιταλών!

Στη συνέχεια ο Εμβιλά απείλησε με σουτ έξω απ’ την μεγάλη περιοχή της Αταλάντα, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μούσο. Στο 85′ ο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Μπουχαλάκη και Λόπες να μπαίνουν στο ματς, με τους Εμβιλά και Ονιεκούρου ν’ αποχωρούν. Πέρα από μια προσπάθεια αντεπίθεσης με τον Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και έφυγε ηττημένος απ’ το Μπέργκαμο. Στις 24 Φεβρουαρίου η ρεβάνς στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Συνθέσεις

Αταλάντα: Μούσο – Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι – Μέιλε (87′ Χάτεμπουρ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Ντε Ρουν (72′ Φρόιλερ), Πετσέλα – Μαλινόφσκι, Πάσαλιτς – Μουριέλ (46′ Μπογκάν)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ-Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ – Λαλά, Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας (64′ Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85′ Λόπες), Τικίνιο (72′ Ελ Αραμπί).

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.