Ολυμπιακός: Το προφίλ της Αταλάντα (vids)

Αυτή είναι η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των πλέι οφ του Europa League.

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει την Αταλάντα στη φάση των πλέι οφ του Europa League στις 17 και 24 Φεβρουαρίου 2022, με τη ρεβάνς να διεξάγεται στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η Αταλάντα τερμάτισε τρίτη στον έκτο όμιλο του UEFA Champions League πίσω από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρέαλ. Μάλιστα η ιταλική ομάδα έχασε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική, γνωρίζοντας ήττα 2-3 από τη Βιγιαρεάλ στην Ιταλία.

Η Αταλάντα βρίσκεται στην τρίτη θέση της Serie A με 37 βαθμούς μετά από 17 αγωνιστικές, μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ των 40 και τη Μίλαν των 39. Ο Τζιάν Πέρο Γκασπερίνι οδηγεί την ομάδα από το μακρινό 2016 έχοντας δημιουργήσει χημεία η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων ένα από τα δυνατά σημεία της ομάδας του Μπέργκαμο. Στη φετινή Serie A μετράει μόλις δύο ήττες, αμφότερες εντός έδρας, από τη Φιορεντίνα (1-2) και από τη Μίλαν (2-3). Συνολικά στη σεζόν έχει ηττηθεί ακόμα δύο φορές, μία από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με 3-2 (προηγήθηκε 0-2) και μία από τη Βιγιαρέαλ με 2-3 (όπως αναφέρουμε παραπάνω της στοίχισε την πρόκριση στο Champions League).

Το ρόστερ διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και φυσικά ξεχωρίζει η μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Ντουβάν Σαπάτα είναι πρώτος σκόρερ στη σεζόν με 12 γκολ και ακολουθούν οι Μάριο Πάσαλιτς με 8, ο Ρουσλάν Μαλινόφσκι με 5 και ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς με 4. Σημαντικά γρανάζια για την ομάδα του Γκασπερίνι, αποτελούν και οι Ρέμο Φρόιλερ και Μάρτεν ντε Ρούν οι οποίοι είναι οι παίκτες οι οποίοι δίνουν τις περισσότερες μάχες στη μεσαία γραμμή. Ο χαρισματικός αριστεροπόδαρος μέσος Ρόμπιν Γκόσενς είναι τραυματίας, ωστόσο το πιο πιθανό είναι πως θα είναι διαθεσιμος όταν πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό.

Η Αταλάντα βρίσκεται στην 22η θέση του ranking της UEFA, τερμάτισε στην τρίτη θέση την περασμένη σεζόν, ενώ έχει να θυμάται μόνο έναν εγχώριο τίτλο, το κύπελλο Ιταλίας της σεζόν 1962-1963. Πέρυσι αγωνίστηκε στο UEFA Champions League, προκρίθηκε ως δεύτερη από τη φάση των ομίλων, αλλα με δύο ήττες υποκλίθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των 16. Η σημαντικότερη διάκριση της σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, είναι η παρουσία της στην προημιτελική φάση του Champions League τη σεζόν 2019-2020, όταν και αποκλείστηκε σε μονό παιχνίδι, λόγω της πανδημίας, από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Δείτε την ανάρτηση της Αταλάντα για την κλήρωση με τον Ολυμπιακό στη φάση των πλέι οφ του Europa League.

Δείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φετινές στιγμές της ομάδας του Μπέργκαμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.