Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0: Του έλειψαν άλλοι… δέκα Βατσλίκ (vids)

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως δεύτερος από τη φάση των ομίλων του Europa League, παρά την ήττα 1-0 από την Αντβέρπ. Κορυφαίος ο Βατσλίκ!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Europa League, παρά την ήττα 1-0 από την Αντβέρπ στο Βέλγιο και συνεχίζει στα μπαράζ της διοργάνωσης. Σκόρερ ο Μπαλικουίσα στο 7′, σπουδαία βραδιά του Βατσλίκ. Ισόπαλη 1-1 η Φενέρμπαχτσε με την Αίντραχτ στην Τουρκία, οπότε ήταν δεδομένη η δεύτερη θέση, ακόμα και με νίκη του Ολυμπιακού.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα στο ματς απέναντι στην Αντβέρπ, με τον Μπουχαλάκη, Ονιεκούρου και Τικίνιο να είναι οι “εκπλήξεις” που άφησαν έξω τους Μασούρα, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί.

Ο Μπράιαν Πρίσκε επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2. Αναλυτικά για την Αντβέρπ ξεκίνησαν οι Μπουτέζ – Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ, Ντε Λετ – Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικουίσα – Μπένσον, Έγκεσταϊν.

ΜΠΗΚΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ

O Ολυμπιακός ήταν νωθρός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και η Αντβέρπ το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό. Ο Μπένσον πάσαρε στον κατάλληλο χρόνο ανάμεσα από Εμβιλά και Σωκράτη και έβγαλε τον Μπαλικουίσα σε εξαιρετική θέση. Αφού απέφυγε τον Σωκράτη, πλάσαρε για το 1-0! Η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Σισέ. Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε ταχύτητα, αλλά είχε ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 11′ ο Λόπες εκτέλεσε κόρνερ και ο Σωκράτης έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ!

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ Ο ΒΑΤΣΛΙΚ

Η Αντβέρπ βρήκε ρυθμό λόγω της ραθυμίας του Ολυμπιακού, αλλά βρήκε απέναντι της έναν σπουδαίο Βατσλίκ. Στο 12′ ο Γκέρκενς έπιασε κεφαλιά από το κόρνερ του Βερστρέτε, ο Βατσλίκ πραγματοποίησε ενστικτώδη επέμβαση! Στο 19ο λεπτό ο Εμβιλά δέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή απ’ τον Μπουχαλάκη και σούταρε δυνατά, αλλα ο Μπουτέζ δεν ανησύχησε. O Βατσλίκ επενέβη ξανά στο 22′. Ο Μπένσον βρέθηκε σε εξαιρετική θέση στην περιοχή, ύστερα από λάθος της άμυνας, αλλά ο Βατσλίκ ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει το 1-0 με επίσης εντυπωσιακό τρόπο. 

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τριπλή αλλαγή προσπάθησε να “ηλεκτρίσει” την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Λόπες, Τικίνιο και Μπουχαλάκης πέρασαν έξω, στο ματς μπήκαν οι Μασούρας, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 54′. Ο Αγκιμπού έκλεψε την μπάλα μπροστά από την περιοχή και μοίρασε στον Μασούρα, εκείνος στον Εμβιλά ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Μπουτέζ μπλόκαρε με ευκολία. Στο 60′ ήρθε η ώρα του Ονικεούρου ν’ αποχωρήσει, με τον Βρουσάι να παίρνει ευκαιρία.

ΒΑΤΣΛΙΚ “RELOADED”

Στο 63′ ο Βατσλίκ είχε νεά σπουαία ενέργεια, μετά από ατομική ενέργεια του Μπαλικουίσα πάνω στον Βρουσάι και σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά! Ο Βρουσάι στην επόμενη φάση προσπάθησε να βρει την εστία του Μπουτέζ, μετά από γρήγορη κούρσα στην κόντρα, αλλά ο Βέλγος μπλόκαρε σταθερά. Ο Μαρτίνς δεν σταμάτησε να πραγματοποιεί διορθωτικές κινήσεις και στο 66′ ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του Λαλά. Στο 69′ ήρθε η νέα μεγάλη επέμβαση του Βατσλίκ. Ο Ντουόμο έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, ο Βατσλίκ κράτησε και πάλι “ζωντανό” τον Ολυμπιακό. To παιχνίδι άνοιξε και οι παίκτες βρήκαν χώρους. Ο Σαμάτα στο 80′ έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Μπαλικουίσα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν “δώρο” για τον Βατσλίκ. O Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 85′. Ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε κεφαλιά, απομάκρυνε ο Αλμέιδα. Στο 87′ ο Σισέ βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε σουτ, η μπάλα πέρασε κόρνερ απ΄τον Μπουτέζ. H τελευταία φάση του ματς ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Γιουσούφ σε ατομική ενέργεια από αριστερά, σούταρε δυνατά, αλλά ο Βατσλίκ προχώρησε σε ακόμα μια επέμβαση!

Αντβέρπ – Ολυμπιακός 1-0 (Μπαλικουίσα 7′)

Αντβέρπ (Πρίσκε): Μπουτέζ – Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ, Ντε Λετ – Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικουίσα – Μπένσον, Έγκεσταϊν.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Σισέ, Ρεάμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Λόπες, Ονιεκούρου και Σοάρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.