Πανηγυρική πρόκριση για το «τριφύλλι» (video)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μίντιλαντ και στη Δανία (2-1) και με συνολικό σκορ 6-2 πήρε πανάξια το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μίντιλαντ και στη Δανία (2-1) και με συνολικό σκορ 6-2 πήρε πανάξια το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ των ομάδων που συμμετέχουν στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή στις 14:00 και μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το novasports 1 και το novasports 1HD.


Το παιχνίδι του «MCH Αρένα» μπορεί και πρέπει να χωριστεί σε τρία μέρη. Το πρώτο 20λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό και τον έκαναν να ανησυχεί. Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ισορρόπησαν και με την εσωτερική αλλαγή Πράνιτς, Λαγού έκλεισαν τους διαδρόμους για την εστία του Κοτσόλη και έστω και απόντος του μεγάλου άτυχου, Μάρκους Μπεργκ, άρχισαν να απειλούν δειλά-δειλά επιθετικά και το δεύτερο 45λεπτο, όπου ο αγώνας άνοιξε και σημειώθηκαν και τα τρία γκολ.


Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Γκλεν Ρίντερσχολμ παρέταξε και πάλι τη Μίντιλαντ με σύστημα 4-4-1-1, αλλά και με αρκετές αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Χάουγκααρντ ήταν στην εστία και οι Ρέμερ, Γιένσεν, Τζιμ Λάρσεν και Λάουριντσεν από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Σίστο, Πόουλσεν, Σπαρβ και Χασάν συνέθεταν τη μεσαία γραμμή, ενώ πίσω από τον προωθημένο Μάρκο Λάρσεν βρέθηκε ο Άντερσον.
Ο Γιάννης Αναστασίου από την άλλη, προτίμησε το 4-2-3-1 και μια αναμενόμενη 11άδα, με τον Κοτσόλη στο τέρμα, τους Μπούρμπο (δεξιά), Νάνο μπακ και στόπερ τους Ρισβάνη, Σίλντενφελντ. Μέντες και Λαγός ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και οι Ζέκα, Ατζαγκούν, Πράνιτς αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Καρέλη που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.


Τρικυμία και μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Στην έναρξη του ματς, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός έδειξε να βρίσκεται σε… άλλο γήπεδο και οι Δανοί εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία θύμισαν υπερομάδα. Παρά τις ευκαιρίες της, ωστόσο και την τρικυμία στην  πράσινη άμυνα, η Μίντιλαντ δεν μπόρεσε να βρει το τέρμα που θα της έδινε ελπίδες (όποιες κι αν ήταν αυτές).


Αντίθετα, στο 21′ ο Ατζαγκούν θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χάουγκααρντ σε μοναδικό τετ α τετ. Κάπου εκεί, όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι. Σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο οι φωνές του Αναστασίου, αλλά και η απόφασή του να μεταθέσει τον Λααγό στα αριστερά και να φέρει τον Πράνιτς στον άξονα. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου, με τους Δανούς να μη βρίσκουν πια τόσο εύκολα διαδρόμους για την εστία του Κοτσόλη.


Καθάρισε ο Νάνο
Ο Ρίντερσχολμ άλλαξε τον Λάρσεν με τον Ονουάτσου με την έναρξη του δεύτερου μέρους, περιμένοντας καλύτερη επιθετική λειτουργία απ’ την ομάδα του, αλλά ο… Νάνο του χάλασε τα σχέδια. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 54′ ο Ισπανός άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, τελείωσε τα όνειρα των Δανών και έκανε το ματς να ανοίξει για τα καλά.


Στο 57′ ο Σίστο επίσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την παρέμβαση του Κοτσόλη, ενώ στο 62′ ο Μπούι απέκρουσε πάνω στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Γιένσεν. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους, πάντως, ήρθε στο 73′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκμπούν, το οποίο κέρδισε ο Χασάν από τον Σίλντενφελντ.


Κλωναρίδης… speaking
Η χαρά των Δανών, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Ενώ από τα μεγάφωνα του σταδίου έπαιζε ο ύμνος της Μϊντιλαντ, ο Κλωναρίδης… βρήκε την ευκαιρία και με μια υπέροχη ατομική προσπάθεια και δεξί διαγώνιο πλασέ έδωσε και πάλι σε χρόνο dt το προβάδισμα στην ομάδα του. Το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος, με αρκετές ευκαιρίες να χάνονται στις δύο περιοχές, αλλά και τους «πράσινους» να κρατούν την πολύτιμη για τους ίδιους, αλλά και τη βαθμολογία της Ελλάδας  νίκη.


Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Τ. Λάρσεν, Λάουριντσεν, Γιένσεν, Ρέμερ, Σπαρβ (77′ Ιζούνα), Πόουλσεν, Άντερσον (59′ Ιγκμπούν), Μ. Λάρσεν (46′ Ονουάτσου), Σίστο, Χασάν


Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες (79′ Δώνης), Λαγός (60′ Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νάνο, Πράνιτς, Καρέλης (66′ Κλωναρίδης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.