Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 1-0: Πρόκριση με “λυτρωτή” Τικίνιο! (hls)

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League επικρατώντας 1-0 της Φενέρμπαχτσε. "Ήρωας" στο 90' ο Τικίνιο Σοάρες, ασίστ και εξαιρετικό ματς από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, επικρατώντας 1-0 της Φενέρμπαχτσέ στο Φάληρο με σκόρερ στο 90ο λεπτό τον Τικίνιο Σοάρες! Το γκολ του Βραζιλιάνου οδήγησε τους Πειραιώτες στους εννέα βαθμούς στον όμιλο, για να εξασφαλίσουν στη δεύτερη θέση και να κυνηγήσουν την τελευταία αγωνιστική με συνδυασμό αποτελεσμάτων, ακόμα και την πρώτη! Ασίστ και εξαιρετικό ματς από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ!

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη, Ρέαμπστιουκ στην άμυνα, τους Εμβιλά και Καμαρά σαν αμυντικά χαφ, μεσοεπιθετικά θα επιχειρήσουν οι Ονιεκούρου, Μασούρας και Αγκιμπού, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Με λίγα λόγια καμία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Βίτορ Περέιρα παρουσιαζόταν να αμφιταλαντεύεται μεταξύ τριάδας ή τετράδας στην άμυνα, ωστόσο κατέληξε στο δεύτερο σενάριο με διάταξη 4-3-3. Συγκεκριμένα παρέταξε τον Μπερκέ Οζέρ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ξεκίνησαν οι Νόβακ, Κιμ, Τίσεραντ και Σαμουέλ. Η τριάδα μπροστά ήταν οι Ζάγιτς, Σόσα και Χακάν Γιαντάς, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Ρόσι, Μπερίσα και Καχβετσί.

ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Ονιεκούρου πέρασε εξαιρετικά στον Μασούρα, ο οποίος έκανε την κούρσα και μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή της Φενέρ. Πέρασε παράλληλη μπαλιά στον αφύλακτο Αγκιμπού, ωστόσο ο νεαρός μέσος έπιασε “αέρα” και δεν κατάφερε να σκοράρει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙ

Η Φενέρμπαχτσε απάντησε με πειστικό τρόπο στο 18! Ο Καχβετσί με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ! Μάλιστα οι Τούρκοι πίεσαν στη συνέχεια και στο 18ο λεπτό ο Ρόσι βρήκε χώρο από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα για τον Μπερίσα, ο οποίος με απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βατσλίκ

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά δραστήρια και στο ​21′ ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα από αριστερα, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε κοντρόλ και σουτ, ωστόσο η άμυνα της Φενέρ έφτασε. Ο Λαλά είχε νέα ευκαιρία, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από το καλό δεξί σουτ του Γάλλου! Στο 24′ ο Παπασταθόπουλος αποχώρησε με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Είναι ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού και έχει βάλει γκολ με πολλούς τρόπους! Στο 32′ η τύχη λίγο έλειψε να τον ευνοήσει με αξιοπερίεργο τρόπο. Ο Μαροκινός υποδέχτηκε την μπάλα εκτός περιοχής και άνοιξε το κοντρόλ. Στην προσπάθεια του να σουτάρει ο Σόσα έβαλε την κόντρα και η μπάλα πήρε παράξενη πορεία, με τον Οζέρ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ! Στο 38ο λεπτό ο Ονιεκούρου είχε ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ! Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος!

ΔΡΑΣΤΙΚΑ “ΜΕΤΡΑ” ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Λόπες πήρε τη θέση του Ονιεκουρου, ο οποίος ήταν καλός τακτικά, αλλά ίσως κουράστηκε, ενώ ο Μπουχαλάκης αντικατέστησε τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος για ένα ακόμα ματς δεν ξεχώρισε. 

Στο 47′ ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και απείλησε με σουτ. Η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Οι Τούρκοι αντιστάθηκαν στην πίεση του Ολυμπιακού και στο 53′ έψαξαν το γκολ! Ο Ζάγιτς απο δεξιά ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού και η μπάλα στρώθηκε στον Γιαντάς, ο οποίος πλάσαρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ! 

KΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Για ένα μεγάλο διάστημα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και πίεσε, με τη Φενέρ να είναι ξεκάθαρο πως “έδωσε” το γήπεδο σοτυς Πειραιώτες. Στο 65′ ο Πέλκας πέρασε στη θέση του Καχβετσί και ο Μέγιερ στη θέση του Ζάγιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βαλμπουενά μπήκε στο ματς στη θέση του Μασούρα. 79′ Ο Λόπες σέντραρε από αριστερά, ο Λαλά ήταν αφύλακτος στα δεξιά της περιοχής και έπιασε απεθείας βολέ, εκτός στόχου! Ο Οζέρ άγγιξε την μπάλα, αλλά ο διαιτητής θεώρησε πως είχε περάσει την τελική γραμμή και έδειξε “άουτ”. Στο 81′ ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Τικίνιο στο ματς στη θέση του Ελ Αραμπί.

Στο 86′ ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα με τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος πέρασε για τον Τικίνιο και εκείνος αν και έχασε χρόνο βρήκε τον Αγκιμπού, ο οποίος σούταρε από αριστερά. Η άμυνα της Φενέρ έκοψε και η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά, ο οποίος απείλησε σε πρώτο χρόνο! Νέα κόντρα από τους Τούρκους και κόρνερ για τον Ολυμπιακό.

TOY ΕΔΩΣΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ

Στο 90′ ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό με το γκολ του Τικίνιο! Ο Εμβιλά έβγαλε απίθανη κάθετη στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έκανε την κούρσα και την μπαλιά στον Τικίνιο. Ο Βραζιλιάνος σε πρώτο χρόνο σκόραρε και έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό! Τα έξι γκολ έφτασε στη σεζόν ο 30χρονος και χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες!

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Σωκράτης (25′ Μπα), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46′ Λόπες), Ελ Αραμπί

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Μπερκέ Οζέρ, Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ (78′ Σζάλαι), Γιάντας, Σόσα (78′ Καντίογλου), Ζάγιτς (65′ Μέγιερ), Ρόσι, Καχβετσί (65′ Πέλκας), Μπερίσα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.