Europa League: Πρωτιά για τη Γουέστ Χαμ, φοβερό φινάλε στο “Μπάι Αρένα” (vid)

Η Γουέστ Χαμ συνεχίζει την εκπληκτική εφετινή της πορεία, καθώς πέτυχε άλλη μία νίκη που της δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους "16"¨του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν με ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε 3-2 της Σέλτικ, ενώ Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Γκενκ έμειναν στο 1-1 στην Κροατία και θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική για τη 2η θέση του ομίλου που δίνει εισιτήριο για τον έξτρα γύρο που δίνει πρόκριση στην επόμενη φάση.

Group E
Λοκομοτίβ Μόσχας-Λάτσιο 0-3
Πριν από αυτό το παιχνίδι η ουραγός του ομίλου Λοκομοτίβ δεν είχε νικήσει σε κανένα από τα 15 τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια, χάνοντας τα 10 από αυτά. Και το αρνητικό σερί συνεχίστηκε και απόψε απέναντι στην ανώτερη Λάτσιο η οποία συνέχισε την καλή παράδοση που έχει απέναντι σε ρωσικές ομάδες, καθώς δεν έχει ηττηθεί σε 8 ματς στην Ευρώπη (4 νίκες, 4 ισοπαλίες). Mε τα δύο εύστοχα πέναλτι μέσα σε λίγα λεπτά (56΄, 66΄) του Τσίρο Ιμόμπιλε, επικράτησε 2-0 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 11 τελευταίων εκτός έδρας ευρωπαϊκών παιχνιδιών της χωρίς νίκη(4 ισοπαλίες, 7 ήττες).

Γαλατασαράι-Μαρσέιγ 4-2
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Σαμπάολι και να προηγηθούν μόλις στο 12ο λεπτό με σουτ από τον Αλεξάντρου Τσικαλντάου. Ο σκόρερ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το 2ο τέρμα των Τούρκων με τη συμπλήρωση του ημιώρου στο «Αλι Σάμι Γεν», καθώς η σέντρα που επιχείρησε, βρήκε στον Τσαλέτα-Τσαρ και κατέληξε στα δίχτυα του Πάου Λόπες. Ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ο Σοφιάνε Φεγκχούλι έγραψε το 3-0 στο 64ο λεπτό, για να μειώσει πέντε λεπτά αργότερα σε 3-1 ο Αρκάντιους Μίλικ, με τον Πολωνό φορ να δίνει πρόσκαιρες ελπίδες στην ομάδα του, καθώς μείωσε ακόμη περισσότερο σε 3-2 στο 85ο λεπτό, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Ράιαν Μπάμπελ έγραψε το 4-2.

Group F
Μίντιλαντ-Μπράγκα 3-2
Στο «Arena Herning» η Μίντιλαντ πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ της βραδιάς με τον Σβιατσένκο μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά ο ευρισκόμενος σε εκπληκτική φόρμα, Ρικάρντο Όρτα, ισοφάρισε στο 43ο λεπτό. Ο ακραίος επιθετικός της Μπράγκα έχει συμμετοχή σε δέκα γκολ (6 γκολ, 4 ασίστ) στα δώδεκα τελευταία του παιχνίδια. Επαναλήφθηκε το σκηνικό στο 2ο ημίχρονο. Γρήγορο γκολ του Ίσακσεν στο 48΄, εκ νέου ισοφάριση με τον Γκαλένο προς το τέλος με τον Γκαλένο, αλλά ο Βραζιλιάνος Εβάντερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έγραψε το τελικό 3-2.

Ερυθρός Αστέρας-Λουντογκόρετς 1-0
Οι Σέρβοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην ουραγό Λουντογκόρετς και μετά από έναν άκαρπο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ με τον Μίρκο Ίβανιτς στο 57ο λεπτό.

Group G
Μπέτις-Φερεντσβάρος 2-0
Η Μπέτις έκανε το τέλειο ξεκίνημα και στα δύο ημίχρονα με το πρώιμο χτύπημα του Τέγιο στο 5ο λεπτό και του Κανάλες στο 52ο λεπτό.

Μπ. Λεβερκούζεν-Σέλτικ 3-2
Η Σέλτικ κατά κάποιο τρόπο επιβίωσε από ένα φοβικό πρώτο ημίχρονο, λίγο πριν από την ανάπαυλα, όταν ισοφάρισε στην πρώτη τελική της προσπάθεια, με χτύπημα πέναλτι «αλά Πανένκα» του Γιουρανοβιτς, το γκολ που είχε δώσει την πρωτοπορία του σκορ στις «ασπιρίνες» ο Άντριχ στο 16ο λεπτό. Μάλιστα η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, έκανε την ολική ανατροπή στο 56ο λεπτό με το 7ο εφετινό τέρμα του Πορτογάλου Ζότα. Η Μπάγερ έκανε όμως ανατροπή στην ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο με το 2ο γκολ του Άντριχ στο 82΄ και του Ντιαμπί στο 87΄. Η γερμανική ομάδα έμεινε έτσι αήττητη για 15ο εντός έδρας ματς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (12 νίκες-3 ισοπαλίες).

Group H
Ραπίντ Βιέννης-Γουέστ Χαμ 0-2
Το 300ό ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ραπίντ Βιέννης δεν αποδείχτηκε γούρικο για τους Αυστριακούς. Η Γουέστ Χαμ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τα γκολ του Γιαρμολένκο στο 40΄ και του Νομπλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Πρωτιά στον όμιλο για την αήττητη Γουέστ Χαμ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Γκενκ 1-1
Στο Σταδιο «Maksimir» οι Κροάτες προηγήθηκαν με τον Μέναλο στο 350 λεπτό αλλά η ομάδα του Βαν Ντεν Μπρομ ισοφάρισε με τον Άγκμπο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.