Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρ. 1-2: Τον τιμώρησε στο φινάλε! (vids)

Η Άιντραχτ εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Σκόρερ του Ολυμπιακού ο Ευρωπαίος αρχιγκολτζής, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αποσπάσει κάτι από το παιχνίδι απέναντι στην Αίντραχτ Φρανκφούρτης αν και προηγήθηκε με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 12ο λεπτό. Καμάντα (17) και Χάουγκε (90+1) χάρισαν στους Γερμανούς τη νίκη-πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για το αρχικό σχήμα του Βάτσλικ κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μπα και Παπασταθόπουλος. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά, με τον Αγκιμπού Καμαρά μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού. Αριστερά ο Ονιεκούρου, δεξιά ο Μασούρας στα εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Η Άιντραχτ του Όλιβερ Γκλάσνερ επέλεξε το γνωστό 3-5-2. O Μπάρκοκ κληθηκε να καλύψει τη θέση του Κόστιτς στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να βρίσκει τον δρόμο για τα δίκτυα για να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ και να γίνει αρχισκόρερ των Πειραιωτών σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο 12ο λεπτό ο Σωκράτης γέμισε εντυπωσιακά για τον Ρεάμπτσιουκ. Εκείνος συνεργάστηκε στη γραμμή με τον Αγκιμπού και ο μέσος από τη Γουινέα άνοιξε για τον Ονιεκούρου, ο οποίος έφυγε ταχύτατα στην αριστερή πλάγια γραμμή. Αφού μπήκε στην περιοχή, γύρισε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε για το 1-0 του Ολυμπιακού! Ο Ονιεκούρου με την παρουσία του στα πρώτα λεπτά έδωσε τις δικές του απαντήσεις ως ένας εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού.

Η απάντηση της Άιντραχτ ήρθε άμεσα! Στο 17′ ο Μπορέ βρέθηκε ανενόχλητος στον άξονα των Πειραιωτών και πάσαρε κάθετα για τον Καμάντα. Ο Ιάπωνας δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Βατσλίκ για το 1-1.

TO VAR “ΧΑΘΗΚΕ”, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ!

Στο 31ο λεπτό ο Μπορέ έπεσε με δύναμη πάνω στον Ρέαμπτσιουκ, ωστόσο η φάση δεν ήταν δυνατόν να εεγχθεί μέσω VAR, καθώς δεν λειτουργούσε για περίπου 20 λεπτά και ο παίκτης της Άιντραχτ τη “γλίτωσε” με κίτρινη κάρτα. Στο 35′ ο Ρέαμπτσιουκ παρά την πίεση που δέχτηκε κατάφερε να βγάλει τη σέντρα, αλλά ο επερχόμενος Μπα δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η μεγάλη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 36′. Ονιεκούρου, Ελ Αραμπί και Μασούρας έκρυψαν την μπάλα! Το πλασέ του τελευταίου απέκρουσε ο Τραπ και κράτησε το 1-1!

O Ονιεκούρου δημιούργησε ακόμα μια καλή στιγμή στο 39′. την τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νιγηριανός βασίστηκε και πάλι στην ταχύτητα του για να φτάσει η μπάλα στον Καμαρά, ο οποίος σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και πλάγια, αλλά ο Τράπ είχε ξανά απάντηση!

ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ Ο ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Στο 57′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Oνιεκούρου μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος πλάσαρε άστοχα!

Στο 67′ ο Μαντί Καμαρά βρήκε σε πρώτο χρόνο τον Ονιεκούρου, ο οποίος μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή και έπεσε μετά το μαρκαρισμα του Τούτα που δέχτηκε, αλλά ο διαιτητης έδειξε “παίζετε”. Στο 71ο λεπτό ο Ματιέ Βαλμπουενά πέρασε στο ματς στη θέση του Ονιεκούρου. O Ματιέ Βαλμπουενά μπήκε στο ματς και για την ικανότητα του στην εκτέλεση των στατικών φάσεων. Στο 74′ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Ελ Αραμπί έπιασε αδύναμη κεφαλιά και η μπάλα πήγε απευθείας στην αγκαλιά του Τραπ. Ο Μαρτίνς θέλησε να κυνηγήσει το ματς με την είσοδο των Τικίνιο και Λόπες αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα.

Ο Τικίνιο είχε μια καλή στιγμή στο 87′ ύστερα από σέντρα του Μαντί Καμαρά, αλλά το απευθείας βολέ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ο Μαντί στην επόμενη φάση τραυματίστηκε ύστερα από μαρκάρισμα του Τούτα στην περιοχή, σε εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού. Ο μέσος από τη Γουινέα αντικαταστάθηκε από τον Κούντε.

ΣΟΚ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Οι δύο αλλαγές της Άιντραχτ έκαναν τη ζημιά στην εκπνοή. Ο Λίντρστρομ πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα από αριστερά και έκοψε στην περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στον Μπα και στρώθηκε ιδανικά στον Χάουγκε ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-2.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική ευκαιρία στο ματς, με τους Πειραιώτες να γνωρίζουν τη δεύτερη ήττα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο! Οι Γερμανοί έφτασαν τους δέκα βαθμούς και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Στους έξι έμεινε ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ -Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά – Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κούντε), Α. Καμαρά – Μασούρας (82′ Λόπες), Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (82′ Τικίνιο).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ – Χασέμπε, Εντικά, Τούτα – Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Σο, Γιάκιτς (78′ Ρόντε) , Καμάντα, Τσάντλερ – Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστρομ)

Κίτρινες κάρτες 
Μπορέ (31′), Τραπ (90+5′)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.