Άιντραχτ – Ολυμπιακός 3-1: Βλέπει πρόκριση παρά την ήττα (vids)

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη μένοντας μακριά από το καλό του πρόσωπο.

O Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη ήττα στη σεζόν, στη Φρανκφούρτη με 3-1 από την Άιντραχτ στην τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Σκόραρε ο Ελ Αραμπί για τους Πειραιώτες, οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν από την ισοπαλία της Φενερμπαχτσέ με την Αντβέρπ στην Κωνσταντινούπολη (2-2). Η Άιντραχτ προσπέρασε τον Ολυμπιακό με επτά βαθμούς στον όμιλο, που έμειναν δεύτεροι με έξι.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-3-3. Ο Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα βρέθηκαν οι Λαλά και Ρεάμπτσιουκ στα άκρα και οι Σισέ και Σωκράτης στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους ξεκίνησαν οι Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Ο Όλιβερ Γκλάνσερ παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Τραπ βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Τούτα, Τουρέ και Χίντερεγκερ θα είναι η τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μπορέ, Χασέμπε, Σο και Κόστιτς, ενώ μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Καμάντα, Γιάκιτς και Πασιένσια.

ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΙΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήρθε στο 12ο λεπτό. Ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στον στόχο! Στο επόμενο λεπτό η Άιντραχτ απείλησε. Με σέντρα από δεξιά ο Μπορέ έστειλε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο αφύλακτος Καμάντα έσετιλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

O Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση στο πρώτο ημίωρο. Κόρνερ στο 23′ από αριστερά και ο Μπορέ κέρδισε κατα κράτος τον Σωκράτη στη μικρή περιοχή! Με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Βατσλίκ αν και έκανε άστοχη έξοδο κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στη γραμμή!

Στο 25′ η Αίντραχτ κέρδισε πέναλτι. Ο Κάμαντα έβγαλε την κάθετη μπαλιά προς τον Μπορέ, ο Σισέ μπερδεύτηκε και πέφτοντας ανέτρεψε τον Μπορέ εντός περιοχής! Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς στο 29′ όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γιάκιτς εντός περιοχής σε προσπάθεια να μαρκάρει τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σκόραρε για το 1-1 και έφτασε τα 15 γκολ σε ευρωπαϊκά κύπελλα με τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας Μήτρογλου και Τζόρτζεβιτς. 

H Άιντραχτ δεν θορυβήθηκε από την ισοφάριση και είχε νέα καλή στιγμή στο 38′. Ο Κόστιτς είχε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, πέρασε στο δεύτερο δοκάρι για τον Τουρέ, ο οποίος με απευθείας βολέ έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 40′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ! Ο Αγκιμπού Καμαρά έβγαλε γρήγορα τον Μαντί στην κόντρα και εκείνος πέρασε στον Ελ Αραμπί, πάνω στην αριστερή πτέρυγα. Ο Μαροκινός μπήκε στην περιοχή και προσπάθησε να μοιράσει στον αφύλακτο Μασούρα, αλλά η άμυνα της Άιντραχτ έκοψε αποτελεσματικά. Οι ερυθρόλευκοι ατύχησαν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και δέχτηκαν γκολ που τους έστειλε στα αποδυτήρια με μειονέκτημα στο σκορ. Σε πρώτο χρόνο ο Χίντερέγκερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Σο με τον Πασιένσια άλλαξαν την μπάλα ταχύτατα και εκείνη έφτασε στον Τουρέ ο οποίος απέναντι από την εστία του Ολυμπιακού έγραψε το 2-1.

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε δύο φάσεις στο 53′ και στο 56′. Αρχικά σε επαφή του Τούτα με τον Ελ Αραμπί και στη συνέχεια σε μαρκάρισμα του Σο με το πόδι ψηλά εντός περιοχής στον Ρέαμπτσιουκ. Σε καμία από τις δύο φάσεις δεν έδειξε τη λευκή βούλα ο διαιτητής. Στο 59′ η Άιντραχτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Πασιένσια σούταρε από μακριά, ο Βατσλίκ έδειξε να αιφνιδιάζεται. Αν και απέκρουσε, σέρβιρε την μπάλα στον Κάμαντα, ο οποίος έγραψε το 3-1.

Μετά το γκολ του Ιάπωνα οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να δείξουν παλμό, παρά τις κινήσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος πέρασε στο ματς σταδιακά Ονιεκούρου αντί Εμβιλά, Τικίνιο αντί Ελ Αραμπί, Κούντε αντί Μαντί Καμαρά, Λόπες αντί Μασούρα και Ανδρούτσο αντί Λαλά

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άιντραχτ στο Φάληρο (4/11, 19.45) και η Αντβέρπ θα φιλοξενήσει τη Φενερμπαχτσέ στην Αμβέρσα.

  1. Άιντραχτ 7

2. Ολυμπιακός 6

3. Φενερμπαχτσέ 2

4. Αντβέρπ 1

Οι συνθέσεις

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ – Τούτα (60’ Εντικά), Τουρέ, Χιντερέγκερ – Χασέμπε, Σο (88′ Χάουγκε), Μπορέ, Κόστιτς – Κάμαντα, Γιάκιτς – Πασιένσια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-3-3): Βατσλίκ – Λαλά (77’ Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (60’ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά – Μασούρας (77’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (66’ Τικίνιο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.