Ολυμπιακός – Αντβέρπ 2-1: Με ρέντα Ελ Αραμπί και ψυχή Ρέαμπτσιουκ! (vids)

O Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Αντβέρπ και ξεκίνησε με νίκη την πορεία του στο Europa League. Ελ Αραμπί και Ρέαμπτσιουκ οι σκόρερ!

O Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Europa League επικρατώντας 2-1 της Αντβέρπ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 52′, ισοφάρισε ο Σαματά στο 74′ και ο Ρέαμπτσιουκ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 87′. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η Αντβέρπ λόγω αποβολής του Μπατάιγ στις καθυστερήσεις. Πρώτος ο Ολυμπιακός στον τέταρτο όμιλο μετά την ισοπαλία Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε.

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την αρχική ενδεκάδα της αναμέτρησης επέλεξε τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τον Καρμπόβνικ στο δεξί άκρο και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Παπασταθόπουλος και Σισέ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος επέλεξε τους ΕμβιλάΜπουχαλάκηΚαμαρά, ενώ στην επίθεση ο Ονιεκούρου ήταν στο ένα άκρο, ο Αγκιμπού στο άλλο και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

H Αντβέρπ ξεκίνησε με τον Μπουτέν κάτω από τα δοκάρια, Μπατάιγ, Ντε Λέτ, Αλμέιδα και Μπούτα ήταν η τετράδα της άμυνας. Βεστρέτε και Ναινγκολάν ξεκίνησαν σαν αμυντικά χάφ, ενώ Φίσερ, Μιγιόσι και Σαματά βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή. Προωθημένος για τους Βέλγους ξεκίνησε ο Φρέι.

Η Αντβέρπ την κατοχή, ο Ολυμπιακός τις φάσεις!

Στο τρίτο λεπτό η Αντβέρπ είχε την πρώτη ευκαιρία με ωραία σέντρα του Μιγιόσι από δεξιά ύστερα από λάθος του Σισέ και κεφαλιά του Σαμάτα. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο ένατο λεπτό! Ο Αγκιμπού σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Ονιεκούρου είχε άστοχη προβολή!

Η Αντβέρπ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 14ο λεπτό ο Μπουχαλάκης δέχτηκε την μπάλα στην περιοχή από τον Εμβιλά και αφού ελευθερώθηκε με περίτεχνη ντρίμπλα μοίρασε στα όρια της μικρής περιοχής για τον Ελ Αραμπί ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ. 

Σπουδαίοι οι «Καμαράδες»

Σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκαν οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, ανεβάζοντας συνολικά την απόδοση του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά. Οι δύο μέσοι από τη Γουινέα είχαν ενέργεια και εμπνεύσεις, ενώ ολοκλήρωσαν αρκετές προσπάθειες. 

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και στο 19’ ο Αγκιμπού έκλεψε και μοίρασε στον Μαντί, ο οποίος από τον άξονα πήρε τα μέτρα και σούταρε αδύναμα για να μπλοκάρει ο Μπουτέζ. Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 29΄ ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε εξαιρετικά και ο Σισέ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, με την μπάλα να περνάει άουτ! 

Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ με κορυφαία στιγμή το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί. Στο 37’ ο Μαροκινός εκτέλεσε σε πρώτο χρόνομετά από σέντρα του Μαντί Καμαρά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν σε θέση offside.

Οι Πειραιώτες δεν το έβαλαν κάτω και στο 42’ ο Εμβιλά με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αγκιμπού στην περιοχή. Εκείνος χωρίς να καθυστερήσει έψαξε το γκολ, αλλά ο Μπουτέζ καθάρισε τη φάση. Η Αντβέρπ έχασε την τελευταία σημαντική ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Σαμάτα βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή του Ολυμπιακού, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ! 

Άνοιξε το ματς, ήρθαν τα γκολ!

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε τη νευρικότητα των πρώτων λεπτών της επανάληψης και βρήκε τον δρόμο για τα δίκτυα. Ο Μαντί Κάμαρα σέντραρε από δεξιά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έπιασε απίθανη κεφαλιά για το 1-0 στο 52′! Ήταν το τρίτο γκολ για τον Ελ Αραμπί στη φετινή σεζόν. Όλα τα έχει πετύχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

H ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε νέα ευκαιρία για γκολ από αέρος. Στο 59′ ο Καμαρά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σισέ έπιασε δυνατή κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ! Η Αντβέρπ στα επόμενη λεπτά πίεσε αρκετά και ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες να εκμεταλλευτεί αντεπιθέσεις, ωστόσο οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό.

Οι Βέλγοι βρήκαν γκολ από κεφαλιά του Σαμάτα στο 75ο λεπτό, ύστερα από εύστοχη σέντρα του Μπένσον, ο οποίος μετά την είσοδο του στο ματς (67′) έδωσε πνοή στην Αντβέρπ. Μετά το γκολ ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του Εμβιλά στο 76′ (νωρίτερα έφτασε μια ανάσα από την αλλαγή Κάμαρα-Βρουσάι, αλλά τελικά δεν την ολοκλήρωσε) και στο 81′ πήραν λεπτά συμμετοχής οι Τικίνιο, Κούντε και Βρουσάι, αντί των Ονιεκούρου, Αγκιμπού και Καμαρά.

Στο 86 η Αντβέρπ είχε καλή στιγμή με τον Μπένσον, οποίος σούταρε έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 86! Ο Βρουσάι κάλυψε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή μοίρασε στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος πήρε “παραμάζωμα” τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε για να φτάσει στο πρώτο του επίσημο γκολ με τους Πειραιώτες! Στο 90ο λεπτό ήρθε κόκκινη κάρτα για την Αντβέρπ. Ο Μπατάιγ αποχώρησε με δεύτερη κίτρινη μετά από φάουλ στον Κούντε!

Ο Καρμπόβνικ έβγαλε απίθανη σέντρα από δεξιά και ο Τικίνιο προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά – ψαράκι, αλλά δεν έπιασε την μπάλα!

O Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη που τον έφερε στην πρώτη θέση του ομίλου. Την επόμενη αγωνιστική (30/09) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στο Σουκρού Σαράτσογλου.

Ολυμπιακός-Αντβέρπ 2-1

Σκόρερ: 52′ Ελ Αραμπί, 75′ Σαμάτα, 88′ Ρέαμπτσιουκ, 90+1 Γκέρκενς

Κίτρινες: 4′ Βερστρέτε, 50′ Σισέ, 67′ Αγκιμπού Καμαρά

Κόκκινη: 90′ Μπατάιγ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (76′ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά (81′ Κούντε)- Α. Καμαρά (81′ Βρουσάι), Ονιεκούρου (81′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί (89′ Μπα)

Αντβέρπ: Μπιτέζ – Μπατάιγ, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα – Ναϊγκολάν (67′ Γκέργκενς)- Βερστρέτε, Φίσερ, Μιγιόσι (67′ Μπενσόν), Σαμάτα – Φρέι (79′ Εγκεστάιν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.