Ολυμπιακός: Απόλυτη ισορροπία με το Βέλγιο

Ο Ολυμπιακός μοιράζεται τα αποτελέσματα με ομάδες του Βελγίου.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (16.09, 22.00, MC Novasports.gr) την Αντβέρπ για την πρώτη αγωνιστική της φάση των ομίλων του Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να εκκινήσουν με νικηφόρο τρόπο τη φετινή περιπέτεια τους στους ομίλους και απέναντι τους θα σταθεί η φιλόδοξη Αντβέρπ.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι η όγδοη φορά που θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του Βελγίου. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 1974 για τον β’ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών, όταν και συνάντησε την Άντερλεχτ. Οι “ερυθρόλευκοι ήττηθηκαν 5-1 στο Βέλγιο και το 3-0 της Πάτρας (λόγω τιμωρίας) δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση. Μάλιστα το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία για την “εχθρική” προς την ελληνική ομάδα διαιτησία του Καρόλι Παλοτάι.

Η επόμενη συνάντηση ήταν στο Champions League της σεζόν 2009-2010 με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Ολυμπιακός του Ζίκο κέρδισε 2-1 στο “Καραϊσκάκη” και ηττήθηκε 2-0 στο “Μορίς Ντουφράν”, ωστόσο έφτασε τους δέκα βαθμούς στον όμιλο και προκρίθηκε με άνεση ως δεύτερος στην επόμενη φάση του Champions League. 

Θριαμβευτικά πέρασε από τις αναμετρήσεις του με την Αντερλεχτ ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2013-2014 στους ομίλους του Champions League, όταν και επικράτησε εντός και εκτός έδρας με 3-1 και 3-0 αντίστοιχα. Στο εκτός έδρας ματς ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε τρία γκολ, ενώ στο εντός ο Χαβιέρ Σαβιόλα είχε σκοράρει δύο φορές! Ολυμπιακός του Μίτσελ προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως δεύτερος, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

“Εκδίκηση” πήρε η Άντερλεχτ στη φάση των 32 του Europa League τη σεζόν 2015-2016. Τότε οι Βέλγοι του Μπέσνικ Χάσι απέκλεισαν τον Ολυμπιακό μετά το 1-0 στο Κονστάντ Βάντεν Στοκ και το 2-1 στην παράταση του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα στον επαναληπτικό είχε προηγηθεί 1-0, ωστόσο οι Βέλγοι ανέτρεψαν το σκορ και πήραν την πρόκριση με δύο γκολ του Ατσαμπόνγκ στον επιπλέον χρόνο.  Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει οκτώ φορές ομάδες από το Βέλγιο και μετράει τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.