Άγιαξ – Ρόμα 1-2: Με “ήρωες” τους Λόπεθ και Ιμπάνιεθ (hls)


Ένα δεύτερο μέρος… παρανοϊκό ήταν αυτό που άλλαξε όλο το παιχνίδι και η Ρόμα από τον… εφιάλτη του 2-0 βρέθηκε στον παράδεισο του 1-2.

Με αρκετές απουσίες και οι δύο ομάδες θα μπορούσε να πει κανείς πως χάρισαν απρόσμενα πολύ καλό θέαμα σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Στο πρώτο μέρος η Ρόμα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μπόρεσε να φανεί ιδiαίτερα απειλητική, φτιάχνοντας νωρίς δύο σημαντικές ευκαιρίες.
Η πρώτη ήρθε στο 11ο λεπτό όταν ο Τζέκο έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του, έκανε το δυνατό σουτ η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ταλαφίκο, άλλαξε πορεία και πέρασε ελάχιστα άουτ.
Η δεύτερη ευκαιρία για τους Ρωμαίους ήρθε στο 17ο λεπτό και ήταν ακόμα καλύτερη από εκείνη του Τζέκο, όταν ο Κριστάντε δημιούργησε τον χώρο που ήθελε για να βρει τη μπάλα μπροστά του, έκανε ένα τρομερό σε δύναμη σουτ το οποίο όμως έβγαλε σε κόρνερ ο Σχέρπεν, που έπαιξε αντί του Ονάνα.

Ο Άγιαξ απάντησε στις ευκαιρίες αρκετή ώρα μετά, στο 32ο λεπτό με τον Άντονι να πασάρει κάθετα στον Τάντιτς. εκείνος έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Αυτό ήταν η… προειδοποίηση του Άγιαξ προς τη Ρόμα, η οποία όμως μάλλον δεν το κατάλαβε και συνέχισε να παίζει πολύ ψηλά στο γήπεδο.
Αυτό έδωσε την ευκαιρία αντεπίθεσης στους γηπεδούχους και στο 39ο λεπτό, το λάθος των παικτών της Ρόμα βγάζει τους Κλάασεν και Τάντιτς σε κόντρα, άλλαξαν καταπληκτικά τη μπάλα και ο Κλάασεν πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-0.
Ο Άγιαξ πήρε μπρος και στο 39ο λεπτό θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 με παρόμοια φάση μ’ εκείνη του Τάντιτς, αλλά με αντίστροφους ρόλους. Ο Τάντιτς πάσαρε ο Άντονι πλάσαρε αλλά ο Λόπεθ σταμάτησε, έστω και με δόση τύχης την μπάλα, κρατώντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν… παρανοϊκό

Ο Άγιαξ μπήκε δυνατά, πίεσε πάρα πολύ αναγκάζοντας σε λάθη τους Ιταλούς. Σ’ ένα απ’ αυτά ο Ιμπάνιεθ κάνει λάθος υπολογισμό πάει με άγαρμπο τρόπο στον Τάντιτς, τον ανατρέπει και ο Άγιαξ κερδίζει στο 52′ το πέναλτι. Την ευθύνη, οπως πάντα, ανέλαβε ο Τάντιτς, ο οποίος όμως είδε τον Λόπεθ θα έχει εξαιρετικά ρεφλέξ και να διέχνει τη μπάλα κρατώντας και πάλι το 1-0.

Πέντε λεπτά μετά η Ρόμα κερδίζει φάουλ ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Ο Πελεγκρίνι έστεισε τη μπαλα εκτέλεσε καλά αλλά πάνω στον τερματοφύλακα Σχέρπεν ο οποίος όμως δεν υπολόγισε σωστά, έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και την είδε να περνά την τελική γραμμή του τέρματος και να “γράφεται” με δική του ευθύνη το 1-1. Μέσα σε 5 λεπτά άλλαξε όλο το ματς με πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες. Στο 67ο λεπτό ο Μπρόμπεϊ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Λόπεθ που και πάλι βγήκε νικητής κρατώντας το 1-1.

Η Ρόμα όμως, δεν έμεινε στην ισοφάριση, ήθελε την ολική ανατροπή και το πέτυχε με ένα κεραυνό μέσα από την περιοχή του Ιμπάνιεθ στο 87ο λεπτο. Ένα σουτ που ήταν αδύνατο να βγάλει ο τερματοφύλακας με την μπάλα να περνά απ’ όλους τους παίκτες που βρίσκονταν στην περιοχή και να καταλήγει στο “παραθυράκι” της εστίας του Άγιαξ.

Τρομερή ανατροπή για την ομάδα της Ρόμα που είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Άγιαξ (Τεν Χάγκ): Σχέρπεν, Ταλιαφίκο, Μαρτίνες, Τίμπερ, Ρενς, Κλάασεν, Γκράβενμπεργκ, Άλβαρεζ, Άντονι, Νέρες, Τάντιτς.
Ρόμα (Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Πέρες, Μπερετού, Ντιαβαρά, Πέδρο, Πελεγκρίνι, Τζέγκο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.