“Θα πεθάνω μαζί τους…”

Υπέρμαχος των ποδοσφαιριστών του παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας. Εκτός Κοντοές και Γκερέιρο...

Υπέρμαχος των ποδοσφαιριστών του παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε εν όψει του πρώτου αγώνα των πλέι οφ του Europa League απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας (Πέμπτη, 21:45). Από εκεί και πέρα, διέψευσε ότι έχει στη διάθεσή του 550 χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παιχνίδι με την Ντιναμό, λέγοντας ότι θα παρατάξει ένα σύνολο που θα βγάζει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση για να καλύψει την έλλειψη αγωνιστικής ετοιμότητας.

«Είναι γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους αλλά δεν είναι πιο προπονημένοι από εμάς. Οι αγώνες δίνουν ρυθμό, αλλά η ΑΕΚ τελείωσε αργά το πρωτάθλημα πέρυσι και χρειαζόταν ένα διάστημα ξεκούρασης. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και τώρα αυτό που μένει είναι να παρουσιάσουμε στον αγωνιστικό χώρο επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά.»

«Πρέπει να στηριχθούμε σε όλες τις διαφορετικές λύσεις που μπορεί να δώσει η ομάδα, αφού έχουν αλλάξει πολλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Όλοι μας πρέπει να δώσουμε το 100% ή και παραπάνω και τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν στο γήπεδο. Η εμπειρία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αν οι έμπειροι παίκτες διατηρήσουν τον ενθουσιασμό που έχουν και τον μεταδώσουν στους νέους, τότε θα δούμε κάτι πολύ θετικό»

«Με τη Χετάφε η ομάδα έκανε καλό παιχνίδι. Δεν άξιζε τη νίκη η Χετάφε. Τα ματς στην Κύπρο τα χρειαζόμασταν γιατί μπόρεσα να δω το βάθος που είχαμε στο ρόστερ. Η ομάδα που θα αγωνιστεί αύριο δε σημαίνει ότι θα είναι η ομάδα που θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Οι παίκτες πρέπει να αισθάνονται μέλη της ομάδας και όλοι να έχουν το ρόλο τους. Πέρυσι παρουσιαστήκαμε καλοί σε κάποια ματς, σε άλλα όχι τόσο, αλλά στο τέλος παρουσιάσαμε ένα καλό πρόσωπο. Πρέπει να συνεχίσουμε  δυνατά τη χρονιά και φυσικά να την τελειώσουμε ακόμα καλύτερα. Τώρα αν θα πρεσάρουμε ψηλότερα, ή αν θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού δεν θα είναι το ίδιο σε κάθε παιχνίδι. Παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, αλλά και ο τρόπος που θα παίζουμε εμείς».

«Ήδη οι παίκτες γνωρίζουν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Και οι ίδιοι μου έχουν δείξει σε ποια ομάδα βρίσκομαι εγώ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί απ’ την ΑΕΚ» Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες που θα φορέσουν τη φανέλα της ΑΕΚ θα πρέπει να εκφράζουν την επιθυμία και το πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως να μη βρισκόμαστε στην καλύτερή μας εποχή, αλλά είμαστε εμείς υπεύθυνοι και μπορούμε να κάνουμε την ομάδα να περάσει σε μια καλύτερη φάση. Όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά για να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα δουλεύει από παιχνίδι σε παιχνίδι για να κατακτάει νίκες».

«Με το ρόστερ που έχω, θα πεθάνω μαζί τους. Είμαι ο «πατέρας» τους στο γήπεδο. Όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε, θέλω να τα κάνουμε καλύτερα. Γνωρίζουμε και τα μειονεκτήματά μας και θα προσπαθήσουμε να τα περιορίσουμε. Δεν είμαστε εδώ για να ζητάμε μεταγραφές. Ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αφήσουμε αυτούς που ασχολούνται με το κομμάτι αυτό να κάνουν τη δουλειά τους. Δε πρέπει να υποθηκεύσουμε το μέλλον της ομάδας. Και η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη ομάδα, αλλά ήρθε και ο Φάμπρεγκας και αν μπορούν θα πάρουν ακόμα έναν. Κι εμείς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι».

«Το καλοκαίρι έκανα μια συνάντηση με τη διοίκηση και είπα σε ποιες θέσεις χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση και ποιους θα μπορούσαμε να φέρουμε. Θα δουλέψω σκληρά με τους πολύ καλούς επαγγελματίες που έχω και ίσως αυτό που μας έκανε ζημιά ήταν η φυγή του Ντιόπ και το ότι δεν ήρθε ο Μίτσελ. Αν μπορεί να έρθει κάποιος είναι καλοδεχούμενος, αλλιώς δε θα έχω κανένα πρόβλημα να παίξουν νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι προπονούνται μαζί μας καθημερινά. Αύριο θα παίξουμε χωρίς ενίσχυση στο κέντρο. Εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές που έχω και τα παιδιά από τις ακαδημίες. Το έχω πει πολλές φορές. Αν προταθεί ο Φάμπρεγκας και θέλει να έρθει, ας έρθει».

«Αν μου δώσει ο πρόεδρος τώρα 550 χιλιάδες ευρώ θα τα βάλω στο δικό μου λογαριασμό. Αστειεύομαι. Ο πρόεδρος δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι είτε τεχνικός διευθυντής, είτε να δουλεύεις στη διοίκηση, ή να είσαι πρόεδρος και να προσπαθείς να δημιουργήσεις μια ομάδα με πολύ λίγα λεφτά. Η ΑΕΚ πρώτη υποχρέωση που έχει είναι να είναι σωστή με τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ και μετά να κοιτάει μεταγραφές. Ο Χιμένεθ δε μιλάει μέσω των εφημερίδων. Δεν έχουμε στη διάθεσή μας 550 χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές. Αυτό που έχω είναι την τύχη να βρίσκομαι σε μια ομάδα, στην οποία ακόμα και με έλλειψη οικονομικών πόρων, είμαστε οικογένεια. Υποχρέωση να παίρνουν τίλους έχουν κι άλλοι. Εμείς όμως έχουμε την υποχρέωση να τιμάμε και τη φανέλα της ΑΕΚ. Αυτή είναι η αλήθεια της ΑΕΚ».

«Αύριο να περιμένετε μια ομάδα με ισορροπία. Το καλύτερο είναι να κάνεις σωστή άμυνα, αλλά μακριά από τη δική σου εστία. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει απέναντί μας κι ένας αντίπαλος. Η ομάδα που μπορεί να μεταφέρει τις ιδέες της στον αγωνιστικό χώρο, πιθανότατα βγαίνει νικήτρια στον αγωνιστικό χώρο».

ΚΑΦΕΣ:
«Τα φιλικά είναι κάτι διαφορετικό. Αύριο είναι το πρώτο επίσημο ματς. Πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε πολύ να περάσουμε στους ομίλους για πολλούς λόγους. Είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε όπως πρέπει για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να προκριθούμε στους ομίλους.»

«Θα έχουμε την εικόνα που πρέπει αύριο. Δε θέλω να συγκρίνουμε με το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε πολύ να είμαστε στους ομίλους. Το θέλουμε και  για ψυχολογικούς λόγους έτσι ώστε η συνέχεια να είναι καλύτερη».

«Δε με ανησυχεί κάτι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια. Είναι δύο παιχνίδια Ξέρουμε τα σημαντικά στοιχεία που έχει ο αντίπαλός μας. Μας έχει μιλήσει ο προπονητής. Θα μας παίξουν στην κόντρα, αφού έχουν γρήγορους παίκτες. Δε θα πρέπει να δεχθούμε γκολ και φυσικά πρέπει να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

«Αυτό που λέμε από την πρώτη μέρα είναι ότι πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σύνολο το οποίο να διαθέτει και ενθουσιασμό και εμπειρία. Αυτό προσπαθούμε από την πρώτη μέρα και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

«Οι δύο παίκτες (Ντιοπ, Μίτσελ) είναι απώλειες για την ομάδα αφού πέρυσι  βοήθησαν πολύ. Δεν είμαι αρμόδιος για να πως που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά ξέρω ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ρόστερ, τόσο καλύτερη είναι για την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ντιναμό Τιφλίδας Άλεξ Γκαρσία έκανε λόγο για… νίκη, χωρίς να παραγνωρίζει πως πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι… 
«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ΑΕΚ και τις δυνατότητές της. Το βασικό για εμάς είναι να παίξουμε καλά και φυσικά να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

–         Ποιο αποτέλεσμα θέλετε;
«Φυσικά θέλουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να νικήσουμε».
 
«Το δικό μας στυλ παιχνιδιού είναι η κόντρα επίθεση. Έτσι θα αρχίσουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι».
 
«Επειδή έπαιζαν την ίδια ώρα δύο Γεωργιανές ομάδες άλλαξε η έδρα και ευχαριστούμε την ΑΕΚ που δέχθηκε να αλλάξει η έδρα».
 
«Έχουμε δει τα παιχνίδι της ΑΕΚ και έχουμε καταλάβει ότι πρόκειται για δυνατή ομάδα και αύριο θα έχουμε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο».

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.