Ξεκίνημα με το δεξί για την Άλκμααρ (video)

Η Άλκμααρ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Σκόρερ για τους Ολλανδούς ο Γκούντμουντσον στο 71ο λεπτό.

Η Άλκμααρ κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Σκόρερ για τους Ολλανδούς ο Γκούντμουντσον στο 71ο λεπτό.
 
Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Άλκμααρ προκρίνεται στη φάση των ομίλων ενώ τη σεζόν 1980-81 ήταν φιναλίστ του τότε ΟΥΕΦΑ ενώ τη σεζόν 2004/05 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Συνολικά, έχουν προκριθεί τέσσερις φορές από το στάδιο των ομίλων.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Ο Μπενάδο κατέβασε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-1-2-3 με τους Σάιμαν, Κεινάν, Τσότσαλιτς και Μεσουμάρ στην άμυνα, «κόφτης» ο Μποκόλι, μπροστά του οι Ράγιο και Κάταν και η τριπλέτα της επίθεσης αποτελείται από τους Έζρα στα αριστερά, Αμπουχατζίρα δεξιά και κορυφή ο Τούργκεμαν. 

Απ’ την άλλη, ο Φερμπέεκ παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο σύστημα έχοντας τους Φέργκεβερ, Βούιτενς, Γκουβελέου και Γιόχανσον στην άμυνα, μπροστά τους, σε ρόλο «κόφτη» ο Ορτίθ, μπροστά του οι Γκούντελι και Ελμ και στην επίθεση δεξιά ο Μπέερενς, αριστερά ο Γκούντμουντσον και στην κορυφή ο Γιόχανσον. 

Ανούσια υπεροχή της Μακάμπι

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάπως νωθρές και αυτό φάνηκε απ’ το ότι η πρώτη τελική ευκαιρία έγινε στο όγδοο λεπτό από πλευράς Άλκμααρ με τον Γκούντελι να επιχειρεί το σουτ και τον Σαράνοφ να μπλοκάρει με ευκολία.

Στη συνέχεια το θέαμα ήταν πάρα πολύ κακό με τις δύο ομάδες να μην πατάνε καλά στο χορτάρι του «Κιριάτ Ελιζιέρ» και να πραγματοποιούν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου.

Η Μακάμπι ήταν απόλυτη κυρίαρχος χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Αλβαλάδο.
Η σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα του Ισραήλ ήρθε στο 23ο λεπτό όταν ο Σέιμαν έκανε την παράλληλη πάσα από τα αριστερά αλλά ο Αμπουχατζίρα δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κύριοι εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών των «πρασίνων» ήταν οι Έζρα από τα αριστερά αλλά και ο παλιός γνώριμός μας από τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Αστέρα, Ρούμπεν Ράγιος. Ωστόσο, οι δύο παίκτες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε στην ιστορία.

Άλκμααρ στις λεπτομέρειες

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μπήκαν το ίδιο νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε 53ο λεπτό όταν ο Ράγιος επεχείρησε το σουτ από τον άξονα αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Μακάμπι προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη εστία αλλά η Άλκμααρ ήταν αυτή που ευτύχησε να σκοράρει. Στο 71ο λεπτό ο Φέργκεβερ έκανε τη μπαλιά από τα αριστερά και ο Γκούντμουντσον έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ασταθή απόκρουση του Σαράνοφ.

Έπειτα και το γκολ οι Ολλανδοί προσπάθησαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα και να κλείσουν τα μετόπισθέν τους. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Ισραήλ προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις έξω από την περιοχή της Άλκμααρ και έτσι παρέμεινε το 1-0.

Με το δεξί ξεκινάει λοιπόν τις υποχρεώσεις της η ομάδα του Φερμπέεκ που την επόμενη αγωνιστική κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπενάδο): Σαράνοφ, Σέιμαν, Κεινάν, Μεσουμάρ (83′ Βερέντ), Μποκόλι, Εζρά, Ράγιο, Τσότσαλιτς, Τούργκεμαν (69′ Γιαντίν), Αμπουχατζίρα, Κάταν (69′ Ν’ντογού)

Άλκμααρ (Γκέρταν Φερμπέεκ): Εστεμπάν, Γιόχανσον, Φέργκεβερ (80′ Γκόρτερ), Γκουβελέου, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ (62′ Όβερτουμ), Ορτίθ, Γκούντμουντσον, Γιόχανσον, Μπέερενς (62′ Μάρτενς)

Επιμέλεια: Βόπης Νίκος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.