Ο Σλοβένος Γιούρι Χόστνικ, πρώην προπονητής της ΑΕΚ Κ19, μίλησε στην πατρίδα του για την Ένωση και τα παιχνίδια με την Τσέλιε.

Ο Χόστνικ, εργάστηκε στα τμήματα υποδομής της Ένωσης, από το 2023 έως το 2024 και μιλώντας στην ιστοσελίδα 24ur τόνισε:

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι η κουλτούρα τους, ο τρόπος ζωής τους. Ταυτίζονται μαζί της από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ήταν προνόμιο να είμαι μέρος ενός συλλόγου με τέτοια ιστορία».

Για τον Νίκολιτς: «Ο Νίκολιτς έχει ήδη δείξει στη Σλοβενία τι είδους προπονητής είναι. Κατά τη γνώμη μου είναι κορυφαίος προπονητής. Έστησε πολύ γρήγορα μια ομάδα που έφερε αποτελέσματα. Τώρα έχουν αναβαθμίσει το παιχνίδι τους. Πρόκειται για μια ελκυστική ομάδα που μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στην Ευρώπη».

Για την αλλαγή προπονητή στην Τσέλιε: «Είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολο για έναν σύλλογο όταν ένας προπονητής όπως ο Ριέρα αποχωρεί. Οι παίκτες τον ακολουθούσαν και τον εμπιστεύονταν άνευ όρων. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, και είναι προνόμιο που τον είχαμε στη Σλοβενία. Η Τσέλιε ήθελε να συνεχίσει με το ίδιο στιλ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα δυνατό».

Για τον αντικαταστάτη του Ριέρα, Ιβάν Μαγέφσκι και τις κακές τελευταίες εμφανίσεις: «Είναι μια εξαιρετικά κακή κατάσταση, τόσο για τον προπονητή όσο και για τους παίκτες. Αλλά είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές. Ανεξάρτητα από το αν ο σύλλογος εμπιστεύεται πραγματικά τον προπονητή, όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι μόνο ενωμένοι. Πιστεύω ότι οι παίκτες είναι αρκετά έξυπνοι και ενωμένοι ώστε να συσπειρωθούν, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μέσα στον σύλλογο. Αλλά αυτή σίγουρα δεν είναι μια ιδανική κατάσταση».