Δεν αλλάζει ο Μουρίνιο, ούτε η Ρόμα…

Ο Μουρίνιο επιμένει πως η Ρόμα τον έχει αλλάξει. Όπως έχουν τα πράγματα, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει...

Η Ρόμα κέρδισε το πρώτο Conference League στην παρθενική σεζόν του Ζοζέ Μουρίνιο στο κλαμπ. Ένα χρόνο αργότερα, έφτασε και στον τελικό του Europa League με μια έμπειρη ομάδα που σπρώχτηκε και λίγο από τη διαιτησία. Πρέπει να έχει τύψεις ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα στη Βουδαπέστη;

Πρέπει να υπάρχουν ανάμεικτα συναισθήματα μετά από αυτήν την ήττα στο στρατόπεδο των Τζιαλορόσι. Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν διαθέσιμος ένα μήνα μετά το διάστρεμμα στον αστράγαλο και όντως πέτυχε το γκολ, αλλά μπορούσε να μείνει μόνο για 67 λεπτά. Γνώριζαν στη πρωτεύουσα πως όταν υπέγραψαν τον Αργεντινό ως ελεύθερο, αυτή η μεταγραφή θα έφερνε τόσο στιγμές εξαιρετικής ποιότητας όσο και ιστορικό προβλημάτων τραυματισμών, οπότε τίποτα από αυτά δεν προκαλεί έκπληξη.

Ο Μουρίνιο είχε κερδίσει και τους πέντε προηγούμενους τελικούς της UEFA σε διάφορες διοργανώσεις για πολλούς συλλόγους παίζοντας ένα αμυντικό στυλ ποδοσφαίρου. Με μια πολύ πιο αδύναμη ομάδα από τη Σεβίλλη, δύσκολα θα μπορούσε να κατηγορηθεί για την τήρηση του δούλευε πάντα στο παρελθόν. Η νίκη του Conference League της περασμένης σεζόν ήταν το πρώτο τρόπαιο της UEFA που έφτασε στη Ρόμα, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία, ειδικά σε σύγκριση με τους νικητές. Αυτός ο θεσμός έχει γίνει το χρυσό αλεξίπτωτο των συλλόγων που σκοντάφτουν στη φάση των ομίλων.

Η εστίαση πλέον στρέφεται στο μέλλον και η Ρόμα δεν έχει προκριθεί στο Champions League. Ο Μουρίνιο είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ήταν «παράδοξα καλά νέα» επειδή η ομάδα απλά δεν είναι δομημένη για να ανταγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο. Ο προπονητής συνεχίζει να πατάει αυτό το περίεργο τεντωμένο σκοινί, διαμαρτυρόμενος συνεχώς ότι η ομάδα είναι αδύναμη, αλλά και καθησυχάζοντας ότι δεν φταίνε οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες, επειδή οι κανόνες του Financial Fair Play καθιστούν πρακτικά αδύνατο να επενδύσεις περισσότερα. Θα χρειαστεί χρόνος για να αυξηθούν τα έσοδα στον βαθμό που μπορεί.

Ο Μουρίνιο έχει βαρεθεί να είναι το πρόσωπο του συλλόγου, ο «αρχηγός επικοινωνίας, το πρόσωπο που λέει ότι μας έκλεψαν». Οι ιδιοκτήτες δεν εκτιμούν αυτό το είδος της στάσης του προπονητή τους.O Πορτογάλος γνωρίζει αρκετά καλά το ιταλικό ποδόσφαιρο ώστε να αγκαλιάσει τη νοοτροπία «εμείς εναντίον του κόσμου» που ταιριάζει τόσο σε αυτόν όσο και στη Ρόμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι δύο σύλλογοι της Serie A στους οποίους εργάστηκε ο Πορτογάλος προπονητής είναι επίσης οι πιο εμονικοί με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις υποτιθέμενες επιθέσεις εναντίον τους. Στον Μάσιμο Μοράτι άρεσε να κατηγορεί τους διαιτητές για προκατάληψη, αλλά η οικογένεια Φρίντκιν το βρίσκει μάλλον δυσάρεστο και αντιεπαγγελματικό.

Ο Μουρίνιο επιμένει πως η Ρόμα τον έχει αλλάξει, ότι πλέον νοιάζεται περισσότερο να δει το πάθος των οπαδών παρά να κερδίσει ως άτομο. Υπάρχει ακόμη ένας χρόνος στο συμβόλαιό του, αλλά όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα σχετικά με το τι μπορούν να επιτύχουν ρεαλιστικά και πώς να το πετύχουν. Όπως έχουν τα πράγματα, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.