Αυτές είναι οι πρωτάρες του Europa Conference League!

Μια… πριγκίπισσα από το Λίχτενσταϊν, μια ομάδα με… μπασκετικό όνομα από τη Λιθουανία, μια "Σταχτοπούτα" από το Κόσοβο, μια Αρμένισσα αρχόντισσα, μια φιλόδοξη "εργάτρια" από τη Λετονία και μια… Σλοβακία από την Τσεχία είναι κάποια από τα νέα πρόσωπα του Europa Conference League.

Μια… πριγκίπισσα από το Λίχτενσταϊν, μια ομάδα με… μπασκετικό όνομα από τη Λιθουανία, μια “Σταχτοπούτα” από το Κόσοβο, μια Αρμένισσα αρχόντισσα, μια φιλόδοξη “εργάτρια” από τη Λετονία και μια… Σλοβακία από την Τσεχία είναι κάποια από τα νέα πρόσωπα του Europa Conference League.

Το novasports.gr σας παρουσιάζει τους newbies της διοργάνωσης!

RFS

Η Ρίγας Φουτμπόλα Σκόλα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα από τη Λετονία (Βέντσπιλς), η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πήρε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της χώρας μόλις το 2016, κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ, ενώ έχει άλλο ένα Κύπελλο στη μικρή της τροπαιοθήκη. Η τουρκική Μπασακσεχίρ, η ιταλική Φιορεντίνα και η Σκωτσέζικη Χαρτς θα είναι οι αντίπαλοι της στον όμιλο.

Σλοβάτσκο

Η ομάδα από το μικρούλι Ουχέρσκε Χράντιστε, μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία κατάφερε πέρυσι να κάνει την έκπληξη με την κατάκτηση του Κυπέλλου Τσεχίας (3-1 την Σπάρτα Πράγας στον τελικό) και να κερδίσει συνάμα το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το όνομα της μεταφράζεται ως… Σλοβακία και βρίσκεται σε μια περιοχή με έντονο το Σλοβάκικο στοιχείο. Η Παρτιζάν, η Κολωνία και η Νις είναι οι αντίπαλοι της Σλοβάτσκο στη φάση των ομίλων.

Βαντούζ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βαντούζ θα συμμετάσχει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα εκπροσωπήσει το Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν, το οποίο δεν έχει καν… πρωτάθλημα. Η Βαντούζ κατέκτησε το Κύπελλο στο μικρό κρατίδιο και γι’ αυτό το λόγο εκπροσωπεί το Λίχτενσταϊν, ενώ συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας, όπου βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης μετά από έξι αγωνιστικές. Πάντως θα ζήσει το ευρωπαϊκό όνειρο σε όμιλο με την ΑΖ Αλκμάαρ, τον Απόλλωνα Λεμεσού και την Ντνίπρο.

Μπαλκάνι

Μια άλλη Ζαλγκίρις, αυτή του Κάουνας είναι γνωστή στο αθλητικό κοινό. Όχι για τις ποδοσφαιρικές, αλλά για τις μπασκετικές της επιτυχίες. Να που η Ζαλγκίρις Βίλνιους κατάφερε να βάλει το λιθουανικό ποδόσφαιρο στον ευρωπαϊκό χάρτη, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα από τη χώρα της Βαλτικής που συμμετέχει στη φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Μάλιστα η Ζαλγκίρις ήταν εντυπωσιακή στην προκριματική φάση και “άγγιξε” την υπέρβαση, ενώ η Βασιλεία, η Σλόβαν Μπρατισλάβας και η Πιούνικ (Αρμενία) είναι οι αντίπαλοι της στο ονειρικό ευρωπαϊκό ταξίδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.