Ρόμα – Φεγενορτ 1-0: Έγραψαν ιστορία Ρόμα και Μουρίνιο! (vids)

Η Ρόμα επικράτησε με 1-0 της Φέγενορτ και έγραψε ιστορία στα Τίρανα! Η ομάδα του Μουρίνιο κατέκτησε το πρώτο της Ευρωπαϊκό τρόπαιο στον πρώτο τελικό του UEFA Conference League!

Η Ρόμα κατέκτησε το πρώτο UEFA Conference League, κέρδισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της με τον Ζοζέ Μουρίνιο, να κατακτά πλέον…τα πάντα! Champions League, Europa League και τώρα και Conference League!

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

Η Ρόμα έκανε ό,τι χρειάζονταν στο ματς για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου! Στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε τη Φέγενορτ ν΄απειλήσει, πέτυχε γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, με την βοήθεια της τύχης κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα!

Παρουσία του Τότι, η Ρόμα έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το Conference League και παράλληλα τον πρώτο της Ευρωπαϊκό τίτλο!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο, παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3 με Σμόλινγκ Μαντσίνι και Ιμπάνιες στην άμυνα, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Μκιταριάν και Ζαλέφσκι στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση Ζανιόλο Πελεγκρίνι και Έιμπραχαμ.

Ο Άρνε Σλοτ ξεκίνησε με 4-3-3 με Μαλάσια, Σένεσι Τράουνερ και Γκεντράιντα στην άμυνα. Στο κέντρο Κοκτσού, Άουρσνες και Τιλ και στην επίθεση Σινιστέρα, Ντέσερς και Νέλσον. Μάλιστα με αυτή την εντεκάδα ο Σλοτ έγραψε…ιστορία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση και όρεξη ν΄απειλήσουν!

Η διάθεση και η όρεξη υπήρχαν, όμως το άγχος της συμμετοχής σε τελικό έκανε την παρουσία του με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Στο 16 ο Μκιταριάν που ήταν αμφίβολος ακόμη και για να ξεκινήσει τον αγώνα, έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς ήταν ανέτοιμος. Ο παίκτης της Ρόμα βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε αλλαγή. Η είσοδος του Ολιβέιρα φάνηκε να φέρνει ισορροπία στην Ρόμα βοηθώντας την να γίνει καλύτερη.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τη Ρόμα και έτσι προηγήθηκε! Ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου, βρήκε τον Τζανιόλο που κατέβασε, πρόλαβε την έξοδο του Μπάιλοου και έκανε το 1-0! Ο παίκτης της Ρόμα σε δέκα ματς μετράει 5 γκολ και 3 ασίστ!

Ο Ιταλός έγραψε ιστορία!

Η Φέγενορτ, μετά το γκολ, πίεσε, ανέβασε την απόδοσή της και στο 41 ο Κοκτσού απείλησε με σουτ με τον Ρουί Πατρίσιο να μαζεύει τη μπάλα.

ΑΛΛΗ ΦΕΓΕΝΟΡΤ ΣΤΟ Β΄ΜΕΡΟΣ!

Η Φέγενορτ που σχεδόν δεν απείλησε στο πρώτο μέρος, πραγματοποίησε καταπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο!

Στο 47 μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Μαντσίνι στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα υπό την πίεση του Τράουνερ την έστειλε στο δοκάρι της ομάδας του και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ! Στη συνέχεια της φάσης ο Κοκτσού έπιασε δυνατό σουτ με τον Ρουί Πατρίσιο να πέφτει και να σώζει!

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαλάσια έπιασε απίθανο σου αναγκάζοντας τον Ρουί Πατρίσιο να κάνει εντυπωσςιακή επέμβαση και αφού η μπάλα ακούμπησε στο δοκάρι κατέληξε κόρνερ!

Στο 52 η Ρόμα διαμαρτυρήθηκε για κόκκινη κάρτα. Ο Έιμπραχαμ έβγαινε στην επίθεση ο Σένεσι τον κράτησε με αποτέλεσμα να του χαλάσει τη ισορροπία ενώ θα έβγαινε μόνος του με τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο Διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδειξε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Γενικά στο Β΄Ημίχρονο, η Φέγενορτ, πίεσε αρκετά, έκανε δύσκολη την ζωή της Ρόμα, η οποία όμως έδωσε βάρος στην άμυνα και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Στο 62 η Φέγενορτ δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή! Ο Νέλσον έκανε αδύναμο σουτ με τη μπάλα ωστόσο να καταλήγει κόρνερ!

Στο 73 ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Ρόμα! Ο Βερετού έπιασε δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Μπάιλοου να πέσει και να διώξει.

Στο 82 ο Ντέσερς έκανε σπουδαία κίνησε έκανε και το σουτ με τον Σμόλινγκ να βάζει το πόδι του και να σώζει την ομάδα του!

Στο 85΄ο βερετού έδωσε καταπληκτικά στον Πελεγκρίνι στην περιοχή, αυτός γύρισε και σούταρε και ο Μπάιλοου έδιωξε!

Στο 92 χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Φέγενορτ! Ο Λίνσεν μόνος του μπροστά στο τέρμα, έπιασε αέρα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ!

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Ιμπάνιες, Κριστάντε,Σμόλινγκ, Κάρσντορπ(89΄Βίνια), Μαντσίνι, Κριστάντε, Ζαλέφσκι(67΄Σπινατσόλα), Τζανιόλο(67΄Βερετού), Μκιταριάν(20΄Ολιβέιρα), Έιμπραχαμ(89΄Σομουρόντοφ).

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπάιλοου, Χιρτράουντα, Τράουνερ(74΄Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια(88΄Τζαχάναμπακς), Άουρσνες, Τιλ(59 Τούρνστρα), Κόκτσου(88΄Γουόλεμαρκ), Νέλσον(74΄Νίλσεν), Ντέσερς, Σινιστέρα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.