Europa Conference League: Τα Τίρανα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του ποδοσφαίρου αναμένεται να επισκεφθούν την αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα, για τον τελικό του Europa Conference League μεταξύ της ολλανδικής Φέγενορντ και της ιταλικής Ρόμα, την Τετάρτη.

Το αεροδρόμιο των Τιράνων ετοιμάζεται να υποδεχτεί περισσότερες από 300 πτήσεις μέσα σε δύο ημέρες, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει προσπαθήσει ποτέ να διαχειριστεί. Άλλοι οπαδοί σχεδιάζουν να προσγειωθούν στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο και να οδηγήσουν έως τα Τίρανα. Πολλοί Ιταλοί, Ολλανδοί και άλλοι ξένοι περπατούν στους δρόμους των Τιράνων τις τελευταίες ημέρες. Έως και 100.000 οπαδοί του ποδοσφαίρου αναμένονται στην πόλη, παρόλο που σε κάθε σύλλογο έχουν διατεθεί μόνο 4.000 εισιτήρια για τον πρώτο τελικό αυτής της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η χωρητικότητα στο «National Arena» είναι περίπου 21.000. Εντός του γηπέδου αναμένεται να βρίσκονται 650 stewards και χιλιάδες αστυνομικοί έξω από το γήπεδο. Οι αλβανικές αρχές έχουν λάβει πολλά προληπτικά μέτρα γιατί αυτό που θέλουν, είναι μια εορταστική μέρα για το ποδόσφαιρο και την πόλη των Τιράνων. Η Τετάρτη κηρύχτηκε αργία, αλλά θα εργάζονται αστυνομικοί, υγειονομικοί και άλλοι υπάλληλοι. Τόσο η Φέγενορντ όσο και η Ρόμα είναι γνωστοί σύλλογοι με φανατικούς φίλους. Οι οπαδοί τους θα συγκεντρωθούν σε ξεχωριστές «fan zones» σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Το πάρτι έχει ήδη ξεκινήσει, προς μεγάλη απογοήτευση ορισμένων ντόπιων. Τη Δευτέρα, κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στο κέντρο των Τιράνων έριξαν νερό για να σιωπήσουν Ολλανδούς θαυμαστές που έπιναν μπύρα αργά το βράδυ. Την Τρίτη, η αλβανική αστυνομία στην κεντρική πλατεία Skanderbeg, απώθησε μια μικρή ομάδα Ιταλών οπαδών για να τους κρατήσουν μακριά από Ολλανδούς.
Το κέντρο των Τιράνων θα είναι μια ζώνη μόνο για πεζούς την Τετάρτη ως μέρος των μέτρων για να οργανωθεί με τον πιο υποδειγματικό τρόπο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αλβανία. Ένα ακόμη μικρότερο Στάδιο – το «Eden Arena» στην Πράγα – πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελικό του 2023.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.