Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ: Ποινές εκατέρωθεν για τα επεισόδια στο Βελοντρόμ

Τόσο η Μαρσέιγ, όσο και ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκαν από την UEFA, για όσα έγιναν στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους "8" του Europa Conference League στην έδρα της ομάδας της Μασσαλίας

Αναμενόμενο ήταν ότι η UEFA δεν θα άφηνε ατιμώρητα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία, στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ για τους “8” του Europa Conference League. Τόσο για τους Μασσαλούς, όσο και για τους “ασπρόμαυρους” ήχησε η… καμπάνα σήμερα (19/4), με τους Γάλλους, όπως επίσης ήταν αναμενόμενο, να πληρώνουν ακριβότερα τη “νύφη”!

Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ πρώτα, η UEFA τιμώρησε τους “ασπρόμαυρους” με ποινή απαγόρευσης παρουσίας των οπαδών τους σε έναν εκτός έδρας αγώνα, με διετή αναστολή, και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Επίσης, τους υποχρεώνει να καταβάλουν το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών που έγιναν στην κερκίδα, στην οποία φιλοξενήθηκαν οι οπαδοί της ομάδας, στο “Βελοντρόμ”.

Η UEFA γνωστοποίησε την απόφασή της μετά από την ακροαματική διαδικασία, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Σε αυτήν συμμετείχαν από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης και οι νομικοί εκπρόσωποι του συλλόγου, Αχιλλέας Μαυρομάτης και Χρήστος Παπαθωμάς. Ο ΠΑΟΚ έπεσε στα μαλακά, όμως, σε περίπτωση που υποτροπιάσουν οι οπαδοί του, η τιμωρία αναμένεται να είναι πολύ βαρύτερη στο μέλλον.

Σε ό,τι αφορά στην ποινή που επιβλήθηκε στη Μαρσέιγ, αυτή δεν είναι με αναστολή, αλλά θα εφαρμοστεί στα ημιτελικά του Europa Conference League. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Μασσαλίας θα δώσει την αναμέτρηση με τη Φέγενορντ με το πέταλο των οργανωμένων φίλων της κλειστό. Εκτός αυτού, η Μαρσέιγ θα πληρώσει και πρόστιμο σχεδόν διπλάσιο από αυτό του ΠΑΟΚ, και για την ακρίβεια 98.000 ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!