ΠΑΟΚ: Ρ. Λουτσέσκου “Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας” (vids)

Όλα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην Τούμπα

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, εμφανίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα …

Ο 52χρονος Ρουμάνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που μας έλειψε σήμερα είναι η νίκη, τι να πω μετά από τέτοιο παιχνίδι. Ένα λάθος, ένα γκολ. Δεν καταφέραμε να μπούμε διαφορετικά στο παιχνίδι σε 5-6 φάσεις που κάναμε. Ήταν μια τεράστια εμπειρία για εμάς, κράτησε μεγάλη περίοδο και ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, παλεύοντας, παίζοντας κάθε τρεις ημέρες. Κυριαρχήσαμε απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μαρσέιγ, που παίζει με αντιπάλους όπως ο Εμπαπέ, ο Νειμάρ, ο Μέσι. Τι άλλο μπορούμε να πούμε».

Σ’ ερώτηση για τη συμβολή του ΠΑΟΚ στην κατοχύρωση της 15ης θέσης στο UEFA ranking και την αντίδραση του κόσμου στο τέλος του ματς απάντησε: «Δεν είναι μόνο χάρη σε εμάς. Το γεγονός ότι δεν προχώρησε ο Ολυμπιακός δε σημαίνει ότι δεν έδωσε πόντους στην Ελλάδα. Η περηφάνεια των φιλάθλων είναι πολύ μεγάλη και η ευρωπαϊκή μας πορεία κλείνει με την ομάδα μας, να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Λίγη ώρα μετά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο τεχνικός του “Δικεφάλου” πρόσθεσε: «Πιστεύω πως φτιάξαμε μια ομάδα με καλή νοοτροπία, η εμπειρία μας αυτή θα μας δώσει πολλά πράγματα. Θα κερδίσουμε ούτως η άλλως. Σε μισή στιγμή μπορεί να γίνει κάτι και να αλλάξουν τα πράγματα με τέτοιους αντιπάλους. Αν κοιτάξουμε το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Μπορέσαμε να διαβάσουμε σωστά τις φάσεις. Δεν μου αρέσει να μιλάω για μπάτζετ αλλά η Μαρσέιγ έχει τεράστιο. Παίζει σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, υπάρχει ποιότητα. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και τη δουλειά που ρίξαμε. Είναι αλήθεια πως η Μαρσέιγ όχι μόνο έπαιξε καλά αλλά υπήρχαν και τα λάθη του διαιτητή που έπαιξαν γι’ αυτήν. Δεν κάνανε τόσες πολλές φάσεις, αλλά δυστυχώς είναι αυτή η ποιότητα. Τώρα δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφές. Έχουμε και άλλους αγώνες στο πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς παίκτες, δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια νοοτροπία να πηγαίνεις σε κάθε αγώνα με τη θέληση να κερδίζεις. Δεν είναι ότι τώρα θα σπάσουμε την ομάδα και θα αλλάξουν όλα. Σίγουρα 2-3 αλλαγές, όπως σε άλλες περιπτώσεις, για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα γι’ αυτό. Είμαι πολύ περήφανος για την πορεία μας και την προσπάθεια κόντρα στη Μαρσέιγ».

Για το αν αισθάνεται χαρά για την εικόνα της ομάδας: «Όχι δεν μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενος, είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι μου πλέον. Έγινε μια φάση και δεχθήκαμε ένα γκολ. Αύριο όταν ξυπνήσω θα καταλάβω ότι ήμασταν πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση που αξίζαμε. Δυστυχώς θα μείνουμε στο σπίτι και θα απολαύσουμε την εμπειρία. Βγαίνουμε από την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι».

Για την επόμενη ημέρα και τον τραυματισμό του Ελ Καντουρί: «Έτσι έχουν τα πράγματα με τον Ομάρ. Μείναμε όλοι δυσαρεστημένοι με το συμβάν. Είναι ένας καλός παίχτης που έχει ποιότητα, έξυπνος και διαβάζει εύκολα τις φάσεις. Είναι σημαντικός και μπορεί να προσφέρει. Τώρα εμείς γενικά είμαστε δυσαρεστημένοι, πιστεύω πως όλοι οι παίκτες είναι πρώτη φορά που φτάνουν τόσο μακριά. Δώσανε ότι είχαν. Είναι δυσάρεστο αλλά πρέπει να δούμε πως είναι κάτι σημαντικό. Δεν πρέπει να είμαστε έτσι, μας δίνει αυτοπεποίθηση και μια εμπειρία. Και ατομικά και σαν ομάδα αυτά μας ωθούν προς τα πάνω».

Για το αν πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ματς: «Το μόνο παράπονο μου είναι ότι δεν σκοράραμε. Πριν έρθουμε εδώ και για να μην σας λέω ανοησίες κοίταξα στα γρήγορα τις φάσεις, απλά έπρεπε να βάλουμε σωστά το πόδι. Υπήρχε και ο σωστός Μανταντά απέναντι μας. Δεν θυμάμαι η Μαρσέιγ να έχει παίξει με έναν αντίπαλο που να έχει κάνει τις μισές ευκαιρίες από εμάς. Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν κάτι σοβαρό η Μαρσέιγ. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, αντιμετωπίσαμε μια πολύ δουλεμένη ομάδα όπως η Μαρσέιγ. Χάσαμε ουσιαστικά ένα ημίχρονο».

Κι ολοκλήρωσε απαντώντας σ’ ερώτηση για τα παράπονα του τεχνικού του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς για την αναβολή της αναμέτρησης των δύο ομάδων λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ: «Κοιτάξτε ουσιαστικά αυτός είναι κανόνας, που δημιουργήθηκε για τον Ολυμπιακό γιατί κανείς δεν πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ θα φτάσει τόσο μακριά. Τώρα το θέμα είναι τα Μέσα που προσπαθούν να μας δημιουργούν πρόβλημα. Δεν μπορώ να τα σχολιάζω συνέχεια αυτά εγώ. Για τον Ολυμπιακό υπάρχει πέναλτι, όταν δεν υπάρχει. Τα ξέρουμε όλοι. Αυτά όλα δημιουργήσαν ένα σύστημα, που ωφελεί τον Ολυμπιακό. Είναι μία καλή ομάδα, αλλά ξέρουμε ότι προσπαθούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Βλέπουν ότι ανεβαίνουμε και πλέον αρχίζουν και φοβούνται από μία τέτοια κατάσταση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.