Europa Conference League: Φέγενορντ “πέντε αστέρων”, ανοιχτοί λογαριασμοί για Ρόμα και Φίτεσε (hls)

Η Ρόμα έμεινε στο 1-0 με τη Φίτεσε για τη φάση των "16" του Europa Conference League με την πρόκριση να κρίνεται στην Ιταλία. Εξαιρετική εμφάνιση από τη Φέγενορντ, η οποία βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά τελικά έβαλε γερά θεμέλια για το "εισιτήριο" στη φάση των "8" με το 5-2 επί της Παρτιζάν. Η Σλάβια Πράγας με 4-1 επί της Λίντσερ συνεχίζει το αήττητο στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Φίτεσε-Ρόμα: 0-1

Τόσο η Φίτεσε όσο και η Ρόμα στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ήταν φλύαρες με τη μπάλα στα πόδια τους. Οι δυο ομάδες δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με τις άμυνες να έχουν το σημαντικότερο ρόλο.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 34ο λεπτό, ο γκολκίπερ των Ιταλών, Ρουί Πατρίσιο κάνει λάθος στη μεταβίβαση και η “στρογγυλή θεά” καταλήγει στα πόδια του Οπεντά, εκείνος σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ρόμα στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σέρτζιο Ολιβέιρα έκανε το 1-0 για την ιταλική ομάδα, ύστερα από ασίστ του 100άρη με τη φανέλα των “τζιαλορόσι” Ζανιόλο.

Η εικόνα των ομάδων δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ρόμα στο 78ο λεπτό έμεινε με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του σκόρερ, ωστόσο η Φίτεσε δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι γηπεδούχοι θα ταξιδέψουν στη Ρώμη για να διεκδικήσουν το “εισιτήριο” στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Φίτεσε (Τόμας Λετς): Χόουβεν, Όροζ (82′ Μπουτίνκ), Ντοέκι, Ράσμουσεν, Βίτεκ, Ντάσα,Τρόνσταντ, Ντομγκιόνι (83′ Μπαζέρ), Οπέντα (82′ Φρεντέρικσεν), Γκρμπιτς και Μπέρο

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρουί Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κουμπουλιά, Ιμπάνιες, Βίνια (46 Κριστάντε), Βερετούτ (46′ Ελ Σαραουί), Σέρχιο Ολιβέιρα, Μέιτλαντ-Νάιλς (46′ Καρσντορπ), Μχιτιαριαν (88′ Σμάλινκ), Έιμπραχαμ και Ζανιόλο (66′ Πελεγκρίνι).

Παρτιζάν-Φέγενορντ: 2-5

Η Παρτιζάν υποδέχθηκε στο Βελιγράδι την Φέγενορντ για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” για το Conference Europa League. Οι γηπεδούχοι βρήκαν αρχικά δίχτυα με τον Νάτχο, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μένιγκ, ο 34χρονος Ισραηλινός στο 13′ έγραψε το 1-0. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο σκόρερ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του πήρε ο Γιόβιτς.

Στο 20ο λεπτό η Φέγενορντ με τον Τόονστρα έφερε το ματς στα ίσα για το 1-1 και αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Τρομερή έναρξη και στο δεύτερο μέρος για την Παρτιζάν, η οποία με τον Γιόβιτς στο 46′ παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Ντέσερς απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2 ύστερα από έξι λεπτά.

Οι Ολλανδοί με τα γκολ των Γκετρούιτα (64′) και Σινιστρέσα (71′) πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τον πίνακα να γράφει 4-2 υπέρ τους. Οι γηπεδούχοι με τον Τόονστρα, ο οποίος σκόραρε δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση διαμόρφωσε το 5-2 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τους “8” της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Παρτιζάν (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Πόποβιτς, Ζίβκοβιτς (75′ Λούτοβατς), Βούγιασιτς, Σανιτσάνιν, Ουράσεβιτς, Γόγιτς (75′ Χόλεντερ), Ζντίελαρ, Μάρκοβιτς (75′ Μπάζτα), Νάτχο (16′ Γιόβιτς) , Μένιγκ ( 57′ Γέντοβιτς)και Μιλανόβιτς.

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπάολοου, Μαλάσια, Σένεσι, Τράουνερ, Γκετρούιτα, Κοκτσού, Άουρσνες, Τόονστρα, Σινιστρέσα, Ντέσερς (87′ Λίνσεν) και Νέλσον (80′ Αλιρέσα).

Σλάβια Πράγας – Λίντσερ: 4-1

Ιδανικό ξεκίνημα για την Σλάβια Πράγας, μόλις στο 3ο λεπτό πέρασε μπροστά στο σκορ με τον Σορ. Ο 21χρονος Νιγηριανός έκανε το σουτ για το 1-0 των γηπεδούχων, ο Σλάγκερ δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για τη Λίντσερ. Στο 29′ ο Μάνσεν δίνει στον Σορ και εκείνος σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετή ώρα τη μπάλα στα πόδια αλλά δεν απείλησαν τον Μάντος. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίντσερ με τον Μπάλικ στο 67′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και προσπάθησε να βάλει την ομάδα του στο ματς.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά και τα γκολ των Ολανίνγκα (83′) και Τραορέ (85′) για να πάρουν τη νίκη με 4-2 για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16”.

Οι συνθέσεις:

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντος, Μπα, Όλες, Ουσού, Πλάβτσικ, Τραορέ, Τολαβιέρα, Ολαγίνκα, Σορ (70′ Τεσλ) , Μάνσεν (57΄Σάρνεκ) και Πουντίλ (46′ Μ. Πουντίλ) – (82′ Μάσοπουστ).

Λίντσερ (Αντρέας Βιέλαντ): Σλάγκερ, Μπάλικ (81′ Νακαμούρα), Ρενέρ, Βίσινγκερ (81΄Τάρντιγκ), Μπολέρ, Πότζμαν, Χόλαντ, Μισόρλ, Φλέκερ, Χονγκ και Γκόιγκινγκερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.