ΠΑΟΚ: Εσίτι “Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν την πρόκριση” (pic)

Ο πρώην χαφ του "Δικεφάλου" αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τη βελγική ομάδα, τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους "16" του Europa Conference League

Το καλοκαίρι του 2019 ο ΠΑΟΚ είχε αποκτήσει από τη Γάνδη τον Άντερσον Εσίτι.

Ο 27χρονος Νιγηριάνος χαφ πριν από ένα μήνα αποχώρησε από την Τούμπα με προορισμό την Ουγγαρία και τη Φερεντσβάρος όπου και συνεχίζει την καριέρα του. Εκεί τον βρήκαν από τη βελγική ιστοσελίδα “nieuwsblad.be” και συζήτησαν μαζί του για την επικείμενη μονομαχία των δύο πρώην ομάδων του με φόντο μια θέση στους “8” του Europa Conference League.

«Και οι δύο προπονητές έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά», σημείωσε αρχικά ως κοινό παρονομαστή της κουβέντας ο 27χρονος Νιγηριανός χαφ. Και συνεχίζει ο εν λόγω συντάκτης: “Μετά από τρία χρόνια στη Γάνδη, ο Άντερσον Εσίτι μετακόμισε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019, όπου δεν μπόρεσε ποτέ να αφήσει το στίγμα του. Πριν από τρεις εβδομάδες αντάλλαξε τον ελληνικό ήλιο με την Ουγγαρία. Στη Φερεντσβάρος, ο Εσίτι πλέον θέλει κυρίως να ξαναφτιάξει τη δική του καριέρα και να γευτεί ξανά αθλητικές επιτυχίες. «Παρόλα αυτά, προσπαθώ πραγματικά να είμαι στην ώρα μου μπροστά στην τηλεόραση την Πέμπτη, γιατί ως ποδοσφαιρόφιλος ανυπομονώ κι εγώ για αυτό το παιχνίδι», τον διέκοψε ο … Σίτι όπως τον φώναζαν στην Τούμπα.

Η μεταγραφή για τον Άντερσον Εσίτι στην ουγγρική κορυφαία ομάδα Φερεντσβάρος είχε μόλις ολοκληρωθεί όταν η κλήρωση για τη φάση των “16” του Conference League κατέληξε σε απευθείας μονομαχία του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη. «Δυστυχώς; Όχι πραγματικά. Φυσικά θα μου άρεσε πολύ να παίξω αυτό το ματς, γιατί είναι πάντα ωραίο να επιστρέφεις σε ένα γήπεδο όπου έχεις περάσει καλές στιγμές. Θα ήταν ωραίο να ξαναδούμε όλα αυτά τα γνωστά πρόσωπα».

«Τώρα αισθάνομαι καλά στη Φερεντσβάρος και είμαι επικεντρωμένος στο μέλλον μου στην Ουγγαρία», δήλωσε ο “The Man Mountain”, όπως αποκαλούσαν τον Εσίτι οι οπαδοί της Γάνδης. Ο ΠΑΟΚ τον απομάκρυνε από την “Ghelamco Arena” μετά από μια υπέροχη σεζόν υπό τις οδηγίες του Γες Τόρουπ. Ωστόσο, ο Εσίτι δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες στην ελληνική φοιτητική πόλη στο Αιγαίο.

Παρόλα αυτά, ο Νιγηριανός παραμένει εντυπωσιακά θετικός όταν ανατρέχει στην περίοδο του στον ΠΑΟΚ. «Στο τέλος κοιτάζω πίσω τον χρόνο μου στην Ελλάδα με ικανοποίηση. Υπήρχαν φυσικά σκαμπανεβάσματα και παρόλο που μερικές φορές δεν πήγαινε όπως ήλπιζα, είμαι πολύ περήφανος για όσα καταφέραμε να πετύχουμε με την ομάδα».

Παρά τη χειμερινή του μεταγραφή στην Ουγγαρία, ο Εσίτι παραμένει επίσης μια εξαιρετική πηγή για να μάθετε περισσότερα για τον ΠΑΟΚ. «Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και η ομάδα των παικτών είναι πολύ καλά ισορροπημένη. Η νοοτροπία είναι καλή, αλλά υπάρχει και μεγάλη ποδοσφαιρική ικανότητα. Ο προπονητής είναι επίσης κορυφαίος. Είναι καλός με τους παίκτες και θέλουν πραγματικά να περάσουν τη φωτιά για αυτόν», σημείωσε αναφερόμενος στον Ραζβάν Λουτσέσκου και συνέχισε.

«Ζητάει να αγωνίζονται για τον σύλλογο και μπορεί πραγματικά να εμπνεύσει και να παρακινήσει την ομάδα. Είναι ένας πραγματικός κορυφαίος προπονητής, που είναι και πολύ δυνατός στην τακτική. Περιμένω λοιπόν έναν πολύ ισορροπημένο αγώνα μεταξύ δύο δυνατών ομάδων, γιατί υπάρχει και ένας σπουδαίος προπονητής στον πάγκο της Γάνδης», απένειμε τα εύσημα ο Εσίτι προς την κατεύθυνση του Χάιν Βανχέζεμπρουκ.

«Οι λεπτομέρειες θα αποφασίσουν»

Το γήπεδο της Τούμπας κάθε άλλο παρά μια βαρετή ποδοσφαιρική αρένα είναι σύμφωνα με την Εσίτι. «Το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι απλά εντυπωσιακό. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Κρίμα που λόγω των κανόνων του Covid δεν είναι δυνατό να το αφήσουμε να γεμίσει εντελώς. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα θα είναι καλή την Πέμπτη το απόγευμα».

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα, όπως κι η Γάνδη στο Βέλγιο. Και οι δύο ομάδες θέλουν να κερδίζουν κάθε φορά. Ο ΠΑΟΚ επίσης κυριαρχεί συχνά στα ματς του. Περιμένω ότι και οι δύο ομάδες θα πιέσουν πολύ και θα θέλουν να διεκδικήσουν την κατοχή. Θα είναι μια πραγματική μάχη για την μπάλα. Και οι δύο προπονητές έθεσαν τον πήχη πολύ ψηλά, τόσο σωματικά όσο και τακτικά. Θα είναι μια πολύ συναρπαστική μονομαχία. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν ποιος μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά της Conference League».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.