Ένα γήπεδο – έργο τέχνης στα Τίρανα θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference! (pics & vid)

Το novasports.gr σας παρουσιάζει το "στολίδι" των Τιράνων, το οποίο θα φιλοξενήσει τον πρώτο τελικό του Europa Conference League.

Ευρωπαϊκός τελικός στα Τίρανα! H μεγαλούπολη της γειτονικής χώρας δεν είναι και ο πιο συνηθισμένος ποδοσφαιρικός… προορισμός, ωστόσο η UEFA επέλεξε την πρωτεύουσα της Αλβανίας για τη διεξαγωγή του πρώτου τελικού του νεοσύστατου Εuropa Conference League. Και υπάρχει λόγος! Το “στολίδι” της πόλης, το υπερσύγχρονο Arena Kombëtare, το οποίο ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και είναι ένα ποδοσφαιρικό “έργο τέχνης”. Τέτοιο που σπάνια συναντάς στην Ευρώπη!

Τα εγκαίνια του Arena Kombëtare έγιναν τον Νοέμβριο του 2019 και αρχιτέκτονας είναι ο Ιταλός Μάρκο Κασαμόντι, ο οποίος σχεδίασε ένα γήπεδο ξεχωριστό, “ζωντανό”, μοντέρνο και… καλλιτεχνικό.

O σχεδιασμός του γηπέδου είναι εμπνευσμένος από τον χάρτης της Αλβανίας, η εξωτερική πλευρά είναι καλυμμένη με μαύρα και κόκκινα μεταλλικά πάνελ τα οποία έχουν συνδιαστεί με γυαλί, ενώ στη μια γωνία ξεχωρίζει ο πύργος των 112 μέτρων και των 24 ορόφων (θα γίνει πεντάστερο ξενοδοχείο), ο οποίος είναι και το ψηλότερο κτίσμα στην Αλβανία.

Το γήπεδο είναι πολυλειτουργικό και χρησιμοποιείται για διάφορες δραστηριότητες και events, ενώ στο χώρο υπάρχουν εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, γραφεία.

Το Arena Kombëtare είναι 22.500 θέσεων και έχει αξιολογηθεί με τέσσερα αστέρια από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ το κόστος κατασκευής έφτασε τα 85 εκ. ευρώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.