Η πριγκιπέσσα από το Γιβραλτάρ στο δρόμο του ΠΑΟΚ (pics & vids)

Μια... πρωτάρα θα βρει ο ΠΑΟΚ στον ευρωπαϊκό του δρόμο. Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη, προκρίθηκε στους ομίλους του Europa Conference League και το novasports.gr σας παρουσιάζει την... πριγκιπέσσα από τις... Ηράκλειες Στήλες.

“Δημιούργησε τα δικά σου θαύματα. Κάνε αυτό που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις”, είχε γράψει ο Ρόι Μπένετ και φαίνεται ότι οι παίκτες της μικρούλας Λίνκολν Ρεντ Ίμπς διάβασαν καλά το “The Light in the Heart” για να φτάσουν τελικά στο δικό τους ποδοσφαιρικό θαύμα!

Μια ερασιτεχνική ομάδα, από μια ξεχασμένη γωνιά στην Ιβηρική χερσόνησο. Ένας σύλλογος που εκπροσωπεί μια πόλη 34.000 κατοίκων, η οποία έχει για καμάρι της τον Βράχο του Γιβραλτάρ και το Μoorish Castle στο οποίο ανεμίζει περήφανα η βρετανική σημαία (το Γιβραλτάρ παραμένει Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος) έκανε την Ευρώπη να… παραμιλά με αυτό που πέτυχε το βράδυ της 26ης Αυγούστου!

“Τσιμπήστε μας, να ξυπνήσουμε”, θα μπορούσαν να φωνάζουν τα μέλη της Λίνκολν Ρεντ Ίμπς. Αντ΄αυτού στήθηκαν μπροστά σε μια οθόνη το μεσημέρι της 27ης Αυγούστου και… πανηγύρισαν μόλις ακούστηκε στην Κωνσταντινούπολη το όνομα της Γιβραλταριανής ομάδας. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν γιορτάσει με άφθονη αγγλική μπύρα τον θρίαμβο επί της λετονικής Ρίγα (3-1) και τη μεγάλη πρόκριση.

“Είναι ένα όνειρο, είναι κάτι απίστευτο για μας. Πίσω από αυτό το κατόρθωμα, έχει γίνει πολλή δουλειά, γιατί περάσαμε ομάδες οι οποίες είχαν μπάτζετ 30 φορές μεγαλύτερο από το δικό μας. Θα το απολαύσουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο”, δήλωσε ο Χοσέ Γκαγιάρδο, αθλητικός διευθυντής του συλλόγου.

“Τώρα έχουμε να προετοιμαστούμε για άλλα έξι παιχνίδια, τα οποία θα είναι σαν ένα δώρο για μας”, είπε ο προπονητής της ομάδας, Μικ ΜακΈλβι.

“Μπορεί να είμαστε μικροί και ταπεινοί, όμως δείξαμε παντού την καρδιά που έχει αυτή η ομάδα και είμαι περήφανος για τα παιδιά”, έλεγε συγκινημένος ο πρόεδρος της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, Ντίλαν Βιάγας.

Στους εορτασμούς συμμετείχε και ο Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρδο. “Θεέ μου, δεν μπορώ να αναπνεύσω”, αρκέστηκε να γράψει στο twitter.

Η άγνωστη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς

Η πρώτη ιστορική στιγμή της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς ήταν το 2014, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που εκπροσώπησε το Γιβραλτάρ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την HB από τα Νησιά Φερόε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

To 2016 οι Γιβραλταριανοί έκαναν το πρώτο “μπαμ” και ακούστηκαν στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, εξαιτίας της νίκης τους επί της Σέλτικ με 1-0 σε παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Δεν ήταν και μικρό πράγμα για την μικρούλα Λίνκολν και αυτό το αποτέλεσμα γιορτάστηκε τότε… δεόντως, ακόμα και αν το 3-0 στο “Σέλτικ Παρκ”, έβαλε τέλος στο ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Φέτος η πιο επιτυχημένη ομάδα στη μικρή πόλη – κράτος του Γιβραλτάρ (25 πρωταθλήματα), έκανε το ευρωπαϊκό… άλμα! Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, απέκλεισε την Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο (2-2 και 5-0), ενώ στον δεύτερο γύρο, δυσκόλεψε τη ρουμάνικη Κλουζ, αλλά έμεινε εκτός με δύο ήττες.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, η Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν πέρασε εύκολα, ωστόσο οι Γιβραλταριανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση. Είχε μείνει ένας ακόμα στόχος. Το Europa Conference League. Και πέτυχαν αυτό που ήθελαν!

Η Λετονική Ρίγα δεν τους… τρόμαξε. Ίσως ήταν άγνοια κινδύνου, ίσως περίσσιο θάρρος. Όμως το 1-1 στη Ρίγα έδωσε… φτερά στους παίκτες της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς και στο Victory Stadium ( το μοναδικό γήπεδο στην πόλη, το οποίο χρησιμοποιείται από όλες τις ομάδες) έφτασαν στην παράταση και κέρδισαν το “χρυσό” εισιτήριο των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα απίθανο χρηματικό ποσό μπαίνει στα ταμεία της Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι το ποδοσφαιρικό “παραμύθι” που θα ζήσει αυτή η ομάδα στους ομίλους απέναντι στην Κοπεγχάγη, τον ΠΑΟΚ και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.