ΠΑΟΚ: Το ΠΑΟΚ-Μποέμιανς υπό το πρίσμα των αριθμών

Το ... παρελθόν της συγκεκριμένης αναμέτρησης και των αγώνων του "Δικεφάλου" με ιρλανδέζικες ομάδες μέσα από αριθμούς

Ζυγώνει η ώρα για τον δεύτερο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μποέμιανς για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League κι οι άνθρωποι του “Δικεφάλου” παρουσιάζουν τους πλέον σχετικούς αριθμούς με την επικείμενη αναμέτρηση.

Όπως αναφέρει η ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της …

  • 3 φορές στην ευρωπαϊκή ιστορία του ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί στη θέση να ανατρέψει ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς. Τις δύο κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ πέρσι στα προκριματικά του Champions League με την Κράσνονταρ δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Ο Δικέφαλος για πρώτη φορά έκανε την ανατροπή του 2-1 την σεζόν 2002-03 με την Λεϊσόες, αφού στην ρεβάνς επικράτησε με 4-1. Το 2015-16 ήταν η επόμενη πρόκληση μετά από ήττα 2-1 αυτή φορά απέναντι στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και στην ρεβάνς προκρίθηκε με το εντυπωσιακό 6-0.
  • Το παρελθόν του ΠΑΟΚ με τις ομάδες από την Ιρλανδία περιλαμβάνει μόλις μια κόντρα, αυτή με την Σάμροκ Ρόβερς την σεζόν 2011-12, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε και στα δύο παιχνίδια. Αρχικά με 2-1 στην Τούμπα και με 3-1 εκτός έδρας.
  • Ο Βιεϊρίνια είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τους σημερινούς που βρισκόταν και τότε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια.
  • Μέχρι την αναμέτρηση με την Μποέμπιανς για τον ΠΑΟΚ είχαν αγωνιστεί 299 ποδοσφαιριστές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με την χρησιμοποίηση των Ολιβέιρα και Καγκάβα στην αρχική ενδεκάδα έφτασαν τους 301 και ο Κούρτιτς έγινε ο 302ος.
  • Ο Ολιβέιρα ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το πρώτο φετινό γκολ σε επίσημο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ και έγινε ο 102ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για τον Δικέφαλο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο 100ος ήταν ο Μουργκ , ενώ ο Σβαμπ ήταν ο τελευταίος που είχε βάλει το όνομα του σε αυτή τη λίστα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.