Λουτσέκου: «Να φτιάξει νοοτροπία νικητή ο ΠΑΟΚ»

Το σχόλιο του Ρουμάνου προπονητή για τη ρεβάνς με την Μποέμιανς στην Τούμπα και τη μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς.

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον δεύτερο αγώνα των προκριματικών του Europa League, στεκόμενος στη νοοτροπία νικητή που πρέπει να φτιάξει ο Δικέφαλος του Βορρά.

ΑΖναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εν οψει του ματς με την Μποέμιανς:

“Βλέπω μια τεράστια θέληση για την νίκη και την πρόκριση. Δεν μας επηρεάζει τι κάνουν οι άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά την ίδια στιγμή θέλω να πω ότι αισθάνομαι ότι οι ελληνικές ομάδες ήταν καλύτερες ποιοτικά από τους αντιπάλους τους, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν πήραν τις προκρίσεις. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Δεν μας δημιουργεί εμάς κάποια εξτρά πίεση.

Πρέπει να μπούμε με αποφασιστικότητα για να πάρουμε την πρόκριση. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά αυτό που θα πρέπει να χτίσουμε την ψυχολογία μας και αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια. Πρέπει η δική μας αυτοπεποίθηση να φτάσει στο επίπεδο που θα μας οδηγήσει σε μια νοοτροπία, που θα μας επιτρέπει να κερδίζουμε ακόμα και αν δεν είμαστε καλοί στον αγωνιστικό χώρο. Αυτο έγινε την σεζόν που πήραμε το νταμπλ, αλλά και από την προηγούμενη σεζόν μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη που άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα. Είναι μια συνεχή μάχη, που αφορά την προσωπικότητα και την θέληση των παικτών για πάρουν τις νίκες και να έχουν την θέληση να πετύχουν.

Άκουσα διάφορες ερωτήσεις προς τον Κρέσπο, έχουμε ακούσει πολλές αναλύσεις. Στην πραγματικότητα είναι περίπλοκο γιατί αν σκεφτούμε ότι με τα ίδια λάθη παίρναμε την νίκη, ο κόσμος θα μιλούσε διαφορετικά για αυτό τον αγώνα. Κάναμε 1-2 λάθη και χάσαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε στην αρχή του ματς. Χάθηκε ο αγώνας γιατί δεν είχαμε τον έλεγχο και την σωστή διαχείριση, αρχίσαμε καλά αλλά μετά χάσαμε την αυτοπεποίθηση. Αν είχαμε διαφορετικό επίπεδο αυτοπεποίθησης, ως ομάδα γενικά όχι ατομικά, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Όλοι θέλουμε την νίκη και την πρόκριση, αλλά πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα κάποιοι δεν θέλουν να δουν τι κρύβεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα”.

Για την επιστροφή στην Τούμπα μαζί με τον κόσμο και το τι περιμένει να δει σε τακτικό επίπεδο: “Δεν θέλω να δω έλλειψη συγκέντρωσης, όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδΙ. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη και ειδικά τα αβίαστα λάθη. Δεν περιμένω να δω άλλα ατομικά λάθη. Αυτά τα λάθη αφορούν το ότι ήμασταν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε διαφορετικά. Σε ότι αφορά τις ευκαιρίες του αντιπάλου, είχε μόλις μια στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και τίποτα άλλο, εμείς είχαμε 5-6 μεγάλες ευκαιρίες και συνολικά 15 σουτ προς την αντίπαλη εστία. Παίζουν ρόλο στα λάθη και αυτές οι ευκαιρίες. Δεν μας δημιούργησε άλλο πρόβλημα, παρά μόνο από τα δικά μας λάθη.

Γνωρίζουμε την ικανότητα μας, γνωρίζουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Περιμένω καλύτερες αντιδράσεις, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Έχω μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα. Επαναλαμβάνω το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάζει όλη την ανάλυση του αγώνα, αλλά κρινόμαστε από αυτό. Χωρίς τα λάθη και αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει θα είμαστε αυτοί που πρέπει στο γήπεδο.

Η παρουσία του κόσμου είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Ξέρουμε όλοι ο τρόπος που στηρίζουν την ομάδα, η ενέργεια που δίνουν είναι καταλυτική για την απόδοση των παικτών. Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνοναι κάτι ξεχωριστό υπό την έννοια ότι αισθάνομαι πως η ψυχή μου ήταν πάντα εδώ! Αφοσιώνομαι στο πως θα πάρουμε την νίκη και την πρόκριση.

Για τις μεταγραφές που “έρχονται” και τη βελτίωση στο ρόστερ: “Ξέρετε ότι δεν θέλω να συζητάω για αυτά τα θέματα. Σίγουρα δεν είναι όλα καλά, όπως δεν είναι όλα καλά και στις άλλες ομάδες. Αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί εσωτερικά και έξυπνα, με την συμμετοχή όλων. Πρέπει να δώσουμε μαχη για να φτιάξουμε ένα δυνατό γκρουπ. Όταν είπα ότι η ομάδα ότι δεν ειναι στο επίπεδο, σκεφτόμουν ότι αυτή η ομάδα θα είναι εντελώς διαφορετική μετά απο τρεις μηνες ή σε έξι μήνες. Το σχόλιο μου δεν είχε να κάνει με τις μεταγραφές.

Αυτές οι λεπτομέρειες είναι το πως θα είναι η ομάδα μετά από 1,5 μήνα οταν θα είναι πιο έτοιμοι ο Κούρτιτς, ο Ολιβέιρα, ο Μπίσεσβαρ, ο Κάρολ που είχε το θέμα με τον κορονοϊό κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία και τον ζήλο των παικτών κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Στην Ολλανδία είμαστε ικανοποιημένοι από το πως πήγε το βασικό στάδιο. Στα φιλικά πήγαμε καλά απέναντι σε ομάδες που άρχισαν καλά στις επίσημες υποχρεώσεις τους. Είμαι αισιόδοξος για το τι μπορεί να κάνει αυτό το σύνολο, όταν η ομάδα θα είναι απολύτως έτοιμη”.

Για τις βελτιώσεις που περιμένει να δει και τη μεταγραφή του Τζόλη: “Ήταν μια τέλεια εβδομάδα για έμας. Μια εβδομάδα με προπονήσεις, με πολλή δουλειά και έχουμε κάνει βήματα προόδου, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπήρχαν συζητήσεις με τους παίκτες, πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια ομάδα που πρέπει να κερδίζει. Να δείχνουν υπευθυνότητα και σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Να δείχνουν καθημερινά την θέληση τους για να παίξουν και να κερδίσουν. Μια ομάδα που κερδίζει τίτλους πρέπει να έχει παίκτες με ψυχολογία και υπευθυνότητα. Όταν μια ομάδα είναι 25 πόντους πίσω από τον πρώτο τότε σίγουρα υπάρχει θέμα με το πνευματικό κομμάτι. Σε επίπεδο ποιότητας είμαστε σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Θέλουμε να κερδίζουμε, να κερδίσουμε την Μποέμιανς, θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, να παίζουμε ανά 3-4 μέρες. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Όλοι όσοι βρίσκονται στον οργανισμό ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, με πρώτους τους ποδοσφαιριστές. Είναι μια φανταστική κατάσταση για εκείνον. Είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμο. Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να είναι ικανός να παραμείνει σταθερός και να βοηθήσει την Νόριτς”.

Για το αν το πρόβλημα με τον Τζόλη θα μπορούσε να λυθεί χωρίς να παραχωρηθεί: “Αν η Guardian ερχόταν και σου έδινε την ευκαιρία να δουλέψεις στο κορυφαίο επίπεδο, με πολλά περισσότερα λεφτά τι θα έκανες (σ.σ γελάει); Την Δευτέρα ο Σαββίδης είπε όχι για την μεταγραφή και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αν δεν γίνει η μεταγραφή, δεν θα γίνει ποτέ” και να το δούμε μετά το παιχνίδι. Οι άνθρωποι της Νόριτς τον ήθελαν για να παίξει ή να μπει στον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στην Λίβερπουλ. Ίσως ήταν η μοναδική του ευκαιρία να έχει μια τέτοια ευκαιρία για να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι πολύ εύκολο να μιλάμε από έξω και να λέει ο καθένας την γνώμη του για το τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Για μένα ήταν η ιδανική στιγμή να φύγει και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέραμε πως θα διαχειριστεί ο ίδιος την κατάσταση αργότερα, αν έμενε και θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον. Η θέληση του ίδιου ήταν τεράστια για αυτή την μεταγραφή”.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παράγει παίκτες και να συνδυάσει ταυτόχρονα και την κατάκτηση τίτλων: “Η κατάσταση του Τζόλη υπήρξε και ο παράγοντας τύχη. Ακόμα δεν είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, αυτή είναι η ευκαιρία του εκεί στο υψηλότερο επίπεδο και εκεί να πιεστεί, να μάθει, να είναι ταπεινός και να χτίσει μια διαφορετική καριέρα. Η τύχη αφορά στο ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός στόχων την περσινή σεζόν και είχε την ευκαιρία να παίξει. Δόθηκε ευκαιρία να παίξει ο ίδιος και ξεχώρισε.

Νομίζω ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να ειναι να φτιάξει την νοοτροπία του νικητή και να πάρει τίτλους. Αυτό αργότερα θα ανεβάσει και ευρωπαϊκά τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά τους νέους παίκτες, το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα γίνει μια ομάδα νικήτρια θα του δώσει τυην δυνατότητα να φέρει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Όχι όμως 5 ή 10 γιατί αυτό χαλάει την ποιότητα και την δουλειά των προπονήσεων, αλλά 1 ή 2 να είναι στην πρώτη ομάδα, να είναι εκεί και θα πρέπει κάθε μέρα να παλεύουν, να ονειρεύονται να είναι στην ομάδα. Αυτή είναι η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, δεν γίνεται η τύχη να καθορίζει την στρατηγική μιας ομάδας”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.