Μποέμιανς-ΠΑΟΚ 2-1: “Ζωντανός” για την πρόκριση (vids)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 χάρη στα γκολ του Κόουτ (23', 52'), ο "Δικέφαλος" έβγαλε αντίδραση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και χάρη στο γκολ του Ολιβέιρα στο 78' θα κυνηγήσει την ανατροπή σε δέκα ημέρες στην Τούμπα

Δύσκολο βράδυ για τον ΠΑΟΚ στην “Dublin Arena” στην πρεμιέρα των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων με τον πρώτο αγώνα του Γ’ προκριματικού γύρου για το Europa Conference League, καθώς έδειξε ευάλλωτος στην άμυνα και δεν αξιοποίησε τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, βάζοντας δύσκολα στον εαυτό του εν όψει του δεύτερου αγώνα δείχνοντας πως θέλει δουλειά ακόμη.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τους Ίγκασον, Κρέσπο, Ντόουγκλας εκτός ο Ραζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σ’ επιλογές ασφαλείας, βάσει όσων είδε στην προετοιμασία. Έτσι στο 4-2-3-1, θέση πήρε ο Πασχαλάκης, στα χαφ μπήκαν οι ΕσίτιΣβαμπ με τον Καγκάβα μπροστά τους τον Ελ Καντουρί αριστερά και τον Ολιβέιρα κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κιθ Λονγκ, επίσης με τον ίδιο σχηματισμό διατήρησε τις επλογές που έφεραν την ομάδα ως εδώ αποφεύγοντας τις ρηξικέλευθες αλλαγές και ζητώντας από τους ποδοοσφαιριστές του να κάνουν ακριβώς ότι έκαναν μέχρι τώρα. Δύναμη, πάθος, ταχύτητα, ενθουσιασμός ….

Λάθη και ψυχρολουσία

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς, ήλεγξε τον ρυθμό, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη … φοβία των γηπεδούχων. Με αργό κέντρο, πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής επέλξε να «χυπήσει» από τη δεξιά πλευρά κι έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει πρώτος στο σκορ μόλις στο 2’ όταν σε σουτ του Ολιβέιρα, ο Ζίβkοβιτς πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

Με την πάροδο του χρόνου η αυτοπεποίθηση των Ιρλανδών ανέβανε, καθώς αντλήφθηκαν πως με την ταχύτητά τους μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου». Θυμίζοντας τον ΠΑΟΚ της πρώτης θητείας του κ. Λουτσέσκου, έστηναν παγίδες στη μεσαία γραμμή, πίεζαν την αντίπαλη άμυνα και με γρήγορες εναλλαγές προσέγγιζαν την περιοχή του Πασχαλάκη.

Στο 20’ ο Ολιβέιρα σπατάλησε σημαντική ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού όταν από κάθετη του Ελ Καντουρί βγήκε τετ α τετ, όμως ολιγώρησε και κόπηκε πριν εκτελέσει.

Αντιθέτως στην πρώτη τους επίσκεψη με αξιώσεις στο 23’ οι γηπδούχοι, αξιοποιώντας λάθος της άμυνας, ο Τζ. Κελι έκλεψε, γύρισε στον κατάλληλο χρόνο κι ο Κόουτ με δυνατή προβολή έκανε το 1-0. Ένα γκολ δπλής σημασίας, αφού πέρα από το προβάδισμα έδωσε και την ψυχολογία στη νεανική και γεμάτη από ενθουσιασμό ομάδα του κ. Λονγκ, η οποία με τον κόσμο στις κερκίδες άρχισε να πατάει πολύ πιο σταθερά.

Στο 31’ και στο 33’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει με Ελ Καντουρί κι Εσίτι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 34’ ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Ροντρίγκο υποχρέωσε τον Τάλμποτ σε δύσκολη απόκρουση.

Στο 41’ νέα καλή στιγμή με τον Ντεβόι με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του Πασχαλάκη.  

Δεν εκμεταλλεύτηκε το momentum

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με την ανάπαυλα χωρίς διαφοροποιήσεις κι ο ΠΑΟΚ έβγαλε άμεσα την ανάγκη του για γκολ με σπουδαία ευκαιρία στο 47’, τον Εσίτι να αναγκάζει τον Τάλμποτ σε δύσκολη απόκρουση και τον Καγκάβα να μην μπορεί να πλασάρει σε κενή εστία! Κι ένα λεπτό μετά ο Εσίτι δοκίμασε ν’ απειλήσει με μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά μετά τη σκυτάλη των ευκαιριών παρέλαβαν οι Ιρλανδοί, όταν αρχκά σε σέντρα που βγήκε από αριστερά, ο Βαρέλα παρενεβλήθη πριν ο Τζ. Κέλι βρεθεί σε προφανή θέση για γκολ αλλά ένα λεπτό μετά ένα μακρινό, δυνατό σουτ του Κόουτ, χωρίς κανείς να τον μαρκάρει, ξεγέλασε τον Πασχαλάκη για το 2-0.

Στο 54’ ο Βιεϊρίνια προσπάθησε ν’ απαντήσει με δυνατό σουτ αλλά ο Τάλμποτ ήταν σ’ ετοιμότητα, η μεγάλη ευκαιρία όμως ήρθε στο 57’ με γυριστό σουτ του Ολιβέιρα και σωτήρια επέμβαση του αντίπαλου πορτιέρε.

Ο κ. Λουτσέσκου έδειξε τη δυσφορία του για τη λειτουργία  της μεσοεπιθετικής γραμμής προχωρόντας στην αντικατάσταση όλων πλην Ολιβέιρα από το 62’ ως το 68’, ρίχνοντας στο ματς τους Κούρτιτς (σ.σ. ντεμπούτο σ’ επίσημο ματς), Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Τζόλη.

Η ομάδα έβγαλε μια ορμή, έβγαλε καλύτερους συνδυασμούς, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 78’ μια ιδανική σέντρα του Σβαμπ βρήκε τον Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας με τπν Πορτογάλο να μειώνει με κεφαλιά στο 78’ κι ένα λεπτό μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Στο τελευταίο λεπτό ο Μπίσεσβαρ διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα στην περιοχή σε φάση που συνεχίστηκε με το δυνατό τελείωμα του Σφιντέρσκι να το σταματάει και πάλι ο Τάλμποτ.  

Διαιτητής

Άντι Μούνουκα (Φινλανδία)

Βοηθοί

Γιαν-Πέτερ Αραβίρτα (Φινλανδία)

Γιούκα Χόνκανεν (Φινλανδία)

Τέταρτος

Κάρλο Οσκάρι Χαμαλάινεν (Φινλανδία)

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ (Κιθ Λονγκ) (4-2-3-1): Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ (82’ Φίνερτι), Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κόουτ (87’ Γουόρντ), Μπάκλεϊ (σ.σ. αρχηγός), Ντέβοϊ (76’ Λέβινγκστον), Μπαρτ (88’ Γουίλσον), Τίρνεϊ, Τζ. Κέλι

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου)(4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός), Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Αντρ. Ζίβκοβιτς (69’ Μουργκ), Καγκάβα (63’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (62’ Τζόλης), Ολιβέιρα (82’ Σφιντέρσκι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.