Η Αστάνα πριν τον Άρη

Τα παιχνίδια του Άρη με την Αστάνα για το Conference League πλησιάζουν-Το 4-1-4-1 του Αντρέι Τικχόνοφ-Οι παίκτες που είναι σε πρώτο επίπεδο επιλογών για την ομάδα του Καζακστάν

Με το αγαπημένο του 4-1-4-1 παίζει με την Αστάνα, ο Αντρέι Τικχόνοφ, ο 50χρονος Ρώσος τεχνικός της ομάδας από το Καζακστάν.

Η αντίπαλος του Άρη στο Conference League (22 και 29 Ιουλίου τα παιχνίδια) αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 19 παιχνίδια που έχουν γίνει. 

Στις επιλογές του ο Τικχόνοφ έχει κάποιες σταθερές επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις. 

Νεπογκόντοφ, κυρίαρχος στην εστία 

Στην εστία κυριαρχεί ο Νεπογκόντοφ. Ο 33χρονος τερματοφύλακας (1.99) είναι αυτός που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια. Στα 18 του (από την Ακαδημία της Ντιναμό Κιέβου) επιχείρησε την καριέρα στη Γαλλία (Μαρσέιγ και Κάνες) επέστρεψε στην Ουκρανία και από τον Ιανουάριο του 2017 είναι στο Καζακστάν. 

Ο Ρουκάβινα δεξιός μπακ 

Στη θέση του δεξιού μπακ τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει πάρει ο πολύπειρος 37χρονος Σέρβος, Αντόνιο Ρουκάβινα. Επαιξε Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ (2007-2009), έπαιξε Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία με Βαγιαδολίδ και Βιγιαρεάλ, από το 2012 ως το 2018. Είναι 4η σεζόν στην Αστάνα. 

Στο κέντρο της άμυνας

Για το κέντρο των μετόπισθεν, στα τελευταία παιχνίδια, ο Τικχόνοφ χρησιμοποιεί τον 24χρονο Σέρβο, Λούκα Σιμούνοβιτς και τον 31χρονο, Μαυροβούνιο, Ζάρκο Τομάσεβιτς.

Η απουσία του Χαρογιάν 

Σημαντικό ρόλο στο κέντρο της άμυνας έπαιζε ο Χαρογιάν. Ο Αρμένιος ήταν βασικός, από τη 1 Ιουλίου ανήκει στην Κάντιθ. 

Αριστερός μπακ ο Καντέτε 

Στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι ο Ισπανός, Καντέτε. Από το 2018 έπαιζε στο Μεξικό, ανήκει στην Αστάνα από τον προηγούμενο Απρίλιο. Από τότε έχει παίξει 16 παιχνίδια σε μία θέση που μέχρι η Αστάνα να αποκτήσει τον Καντέτε, έπαιξε για λίγο ο 21χρονος, Σοβέτ. 

Η απόκτηση του Κουάτ

Ο 28χρονος Καζάκος, Ισλαμπέκ Κουάτ είναι ο βασικός αμυντικός μέσος. Παίκτης που άρχισε από τις Ακαδημίες της Αστάνα, πήγε και στη Ρωσία, από τη Χίμκι τον απέκτησε η Αστάνα τον προηγούμενο Μάρτιο και από τότε έχει παίξει σε 16 παιχνίδια. 

Με Τομάσοφ πρώτο σκόρερ και πρώτο σε ασίστ

Η Αστάνα παίρνει πολλά πράγματα, επιθετικά, από τους δύο παίκτες που έχει στις πτέρυγες. Από τα δεξιά είναι ο αριστεροπόδαρος, Μάριν Τομάσοφ, ο 33χρονος Κροάτης που μέχρι τώρα έχει βάλει 11 γκολ σε 18 παιχνίδια και έχει δώσει και 9 ασίστ. Ο Τομάσοφ είναι ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος σε ασίστ για την Αστάνα. Με τα 11 γκολ είναι και πρώτος σκόρερ στο Πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

Και Μπαρσεγκιάν

Ο έτερος εξτρέμ είναι ο διεθνής Αρμένιος, Τιγκράν Μπαρσεγκιάν που από τον προηγούμενο Ιανουάριο που τον απέκτησε η Αστάνα έχει 18 παιχνίδια με 5 γκολ και 6 ασίστ. 

Ο αρχηγός, Μπεϊσεμπέκοφ

Στο κέντρο βασική επιλογή είναι ο Αμπζάλ Μπεϊσεμπέκοφ.  Ο 28χρονος αρχηγός της Αστάνα βρίσκεται από το 2014 στην ομάδα και είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της. Μαζί του, παίζουν και ο Τσουπέρκα (29χρονος τεχνίτης μέσος που είναι στην Αστάνα από τον Φεβρουάριο), ο Μαξ Εμπόνγκ, Καμερουνέζος που έχει και την λευκορωσική υπηκοότητα αλλά και ο 32χρονος, Μαρκ Γκούρμαν,

Η αποχώρηση Αϊμπέτοφ 

Στη θέση του επιθετικού θα φανεί ποια θα είναι η επιλογή του Τικχόνοφ. Κι αυτό γιατί η βασική επιλογή της Αστάνα μέχρι τις 2 Ιουλίου ήταν ο Αμπάτ Αϊμπέτοφ. Ο 25χρονος Καζάκος επιθετικός, ως δανεικός από τη ρωσική Σαμάρα, είχε παίξει 13 παιχνίδια, από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 2 Ιουλίου και είχε πετύχει 6 γκολ. Ο δανεισμός του από τη Σαμάρα ολοκληρώθηκε και ο παίκτης, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει στη Σαμάρα.

Δύο προσθήκες για την επίθεση

Για αυτό και οι δύο παίκτες που απέκτησε προσφάτως η Αστάνα είναι για την επίθεση. Ο ένας είναι ο 33χρονος Μαυροβούνιος επιθετικός, Φάτος Μπετσιράι. Έπαιζε στη Μακάμπι Νετάνια στο Ισραήλ από όπου τον απέκτησε η πολωνική, Βίσλα Κρακοβίας. Έκανε 10 παιχνίδια Πρωταθλήματος χωρίς γκολ και η Βίσλα τον έδωσε δανεικό στην Μπνέι Γεχούντα όπου είχε 2 γκολ σε 13 παιχνίδια. Όταν τελείωσε ο δανεισμός, έμεινε ελεύθερος και τώρα τον απέκτησε η Αστάνα. 

Ο Μπετσιράι είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές (80 με 12 γκολ) στην ιστορία της Εθνικής Μαυροβουνίου.

Ο δεύτερος παίκτης είναι ο 31χρονος Πορτογάλος, Πέδρο Εουζένιο που πάλι έπαιζε στο Καζακστάν, στην Ταράζ. Με την Ταράζ πέτυχε 7 γκολ σε 18 παιχνίδια και είχε και 4 ασίστ. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του ήταν στις 4 Ιουλίου. Έχει παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, με την Ταράζ έπαιξε κυρίως ως αριστερός εξτρέμ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.