ΑΕΚ: Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων στο Europa Conference League (pic)

Η ΑΕΚ έμαθε σήμερα το μεσημέρι (16/06) τους πιθανούς αντίπαλους της στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League. Ο νικητής του ζευγαριού, Βέλεζ (Βοσνία)-Κόλερεϊν (Βόρειος Ιρλανδία).

Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Europa Conference League ολοκληρώθηκε. Η ΑΕΚ γλύτωσε τη βουλγάρικη, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ αλλά και την Ασντόντ από το Ισραήλ.

Ουσιαστικά η Ένωση είχε την καλύτερη δυνατή κλήρωση, αφού ούτε η Βελέζ από τη Βοσνία αλλά ούτε η Κόλερεϊν από τη Βόρειο Ιρλανδία εμπνέουν ανησυχία σε μία σοβαρή και συγκροτημένη ΑΕΚ.

ΒΕΛΕΖ

Τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, πίσω από τη πρωταθλήτρια Μπόρακ Μπάνια Λούκα και τη δευτεραθλήτρια, Σαράγεβο. Η απόσταση της από τη κορυφή ήταν 6 βαθμοί, συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς.

Έχει να παίξει στην Ευρώπη από τη σεζόν 1988-1989, έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα της Βοσνίας (2006, 2019) και το σημαντικότερο επίτευγμα της είναι η παρουσία στα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1974-1975 (αντιμετώπισε την Τβέντε).

Προπονητής της είναι ο Φέντα Ντούντα από το 2019. Ο 38χρόνος προπονητής, ήταν ποδοσφαιριστής και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016 (γυρολόγος στο πρωτάθλημα της χώρας).

ΚΟΛΕΡΕΪΝ

Η δευτεραθλήτρια Βορείου Ιρλανδίας είναι σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χωρίς να έχει να επιδείξει κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα, πέρσι σταμάτησε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, έχοντας αποκλείσει Λα Φιορίτα και Μάριμπορ, πριν ηττηθεί στα πέναλτι από την σκωτσέζικη Μάδεργουελ.

Στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν από 15 μέρες, κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Λίνφιλντ, συγκεντρώνοντας 73 βαθμούς. Και πέρσι είχε τερματίσει 2η ενώ πρόπερσι είχε μείνει χαμηλά (6η θέση). Μοναδικό της πρωτάθλημα το μακρινό 1974.

Προπονητής ο 42χρόνος, Όραν Κίρνεϊ από το 2019 (στη δεύτερη θητεία του). Μεγαλύτερο κατόρθωμα του, η παρουσία στο πάγκο της σκωτσέζικης Σεντ Μίρεν το 2018 για τέσσερα παιχνίδια.

Σε ακριβώς ένα μήνα (15/07) η ελληνική ομάδα θα μάθει τον αντίπαλο της, και στις 22 Ιουλίου θα ταξιδέψει είτε στη Βοσνία, είτε στη Βόρειο Ιρλανδία για το πρώτο παιχνίδι. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 29 Ιουλίου με φόντο και αποκλειστικό στόχο τη πρόκριση στο τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.