Όταν ο Κάρελ «κρέμασε» τον Βίτορ (video)

Πέρασαν 19 χρόνια από την απίστευη λόμπα του Κάρελ Πομπόρσκι, που άφησε... άγαλμα τον Βίτορ Μπαΐα στον προημιτελικό του Euro ανάμεσα στην Τσεχία και την Πορτογαλία.

Καλοκαίρι του 1996, με το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον αποκλειστικά στραμμένο στα γήπεδα της Αγγλίας. Στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, η Τσεχία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία για τους «8» του Euro. 

Με το σκορ στο 0-0, οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Κάρελ Πομπόρσκι χαρίζει στους θεατές του γηπέδου της Άστον Βίλα (αλλά και τους τηλεοπτικούς), μία από τις καλύτερες στιγμές των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Με μία απίστευτης ομορφιάς λόμπα από το όριο της περιοχής, αφήνει άγαλμα τον Βίτορ Μπαΐα και πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στέλνει στους «4» του θεσμού την ομάδα του.

Στη συνέχεια, οι εκ του Μοράβα ερχόμενοι έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου έχασαν το τρόπαιο από τη Γερμανία και τον Μπίρχοφ εξαιτίας του νεοσύστατου τότε κανονισμού του «χρυσού γκολ». Ο Πομπόρσκι, πάντως, πήρε μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόνο κερδισμένος βγήκε, όπως και πολλοί από τους άλλοτε συμπαίκτες του.

Σήμερα, συμπληρώνονται 19 χρόνια ακριβώς από εκείνη τη μέρα, με την UEFA να μας επαναφέρει στη μνήμη μέσω του Twitter το γκολ του Τσέχου, αποτέλεσμα ευφυΐας και ακόμη περισσότερου ποδοσφαιρικού ταλέντου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.