Θέλει και επιστροφή στην Εθνική ο Ίμπρα

Για δώδεκατη φορά στην καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αναδείχτηκε καλύτερος Σουηδός ποδοσφαιριστής. Σε μεγάλη συνέντευξη στην Aftonbladet μίλησε για όλα και ανέφερε ότι θέλει να επιστρέψει στην Εθνική... αν τον πάρουν τηλέφωνο.

Ένας είναι ο Ζλάταν!

Μετά τον τελευταίο τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Νάπολι, θλάση για 39χρονο, είπε ότι σε μια εβδομάδα θα προπονηθεί και σε δύο θα παίξει!

Αυτός είναι. Δεν καταλαβαίνει από τραυματισμούς, από ηλικίας, από αντιπάλους. Στα 39 του αναδείχτηκε για δώδεκατη φορά στην καριέρα του καλύτερος Σουηδός ποδοσφαιριστής και μίλησε στην Aftonbladet για όλα τα θέματα που καίνε και φυσικά για την Εθνική Σουηδίας.

“Θα ήθελα να παίξω ξανά. Ναι. Θα ήθελα να μπω στην Friends Arena ξανά και να δω τις κίτρινες κερκίδες. Αν μου λείπει η Εθνική; Φυσικά. Αν δεν λείπει σε κάποιον τότε η καριέρα του έχει τελειώσει. Δεν έχω τελειώσει. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει όμως από τον προπονητή. Αν θεωρεί ότι χαλάω την ηρεμία της ομάδας, τότε δεν ενδιαφέρομαι. Αν θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω τότε σίγουρα θα το σκεφτώ. Στην Μπαρτσελόνα το πρώτο πράγμα που είπα στον Γκουαρδιόλα ήταν πως αν δεν θεωρεί ότι είμαι αρκετά καλός, αν δεν μπορώ να παίξω όπως θέλει, τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα και λέω αντίο όπως και έκανα”.

Για την εμπειρία του με τον κορωνοϊό 

“Δεν είχα συμπτώματα. Έχω ξανά γεύση αλλά η οσμή δεν είναι στο 100%. Είναι μια ενόχληση αλλά είναι σαν μια ίωση. Τι να κάνω; Πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Ο κορωνοϊός είναι μέρος της ζωής μας όπως και η γρίπη”.

Για την αγωνιστική κατάσταση και τον τρόπο που δείχνει τόσο καλός στα 39 του

“Σίγουρα θέλω περισσότερο χρόνο για να συνέλθω από ένα χτύπημα. Αλλά επιλέγω το πότε θα το κάνω μέσα στο παιχνίδι και θυσιάζω τον εαυτό μου. Προσαρμόζομαι και παίζω πιο έξυπνα. Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι κάποιος πρέπει να προπονείται σκληρά. Προετοιμάζομαι εξαιρετικά. Ακολουθώ πιστά το πρόγραμμά μου, επαγγελματικά. Όλα είναι στο κεφάλι και έχω αποφασίσει πλέον να αφοσιωθώ στην φυσική κατάσταση. Μετά αρχίζει η πίεση του αγώνα”.

Για το αν σκέφτηκε να σταματήσει μετά την MLS και το πως κατέληξε στην Μίλαν

“Ήθελα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μου. Να είμαι με την οικογένειά μου κάθε μέρα, με τα παιδιά μου. Μετά με πήρε τηλέφωνο ο Μίνο Ραϊόλα και μου ειπε “Πρέπει να τελειώσεις την καριέρα σου στην Ευρώπη και να δείξεις ότι είσαι σε υψηλό επίπεδο, μπορείς να το κάνεις. Έξι μήνες στην Μίλαν και μετά τέλος. Είναι πολύ εύκολο να σταματήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Και είπα ναι. Είχα μιλήσει με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς και την Μπολόνια και είχα σχεδόν συμφωνήσει αλλά είδα την συντριβή της Μίλαν στο Μπέργκαμο με 5-0 από την Αταλάντα. Ντροπή. Άναψε μια φλόγα μέσα μου. Μίλησα με τον Ραϊόλα και αναρωτηθήκαμε που θα είμαι πιο χρήσιμος και είπαμε μαζί, στην Μίλαν. Στο μυαλό μου μπήκε ένα όραμα. Να φέρουμε την Μίλαν εκεί που πρέπει. Είπαν ότι είμαι 39 και όσοι το δοκιμάζουν αποτυγχάνουν. Είπα ότι θα τα καταφέρω γιατί δεν έχω χάσει το πάθος μου. Το πρώτο εξάμηνο ήταν δύσκολο. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα συνεχίσω γιατί δεν ήξερα αν θα μείνει και ο προπονητής. Αλλά η ομάδα άλλαξε την φιλοσοφία της, πήγαινε προς την καταστροφή και τώρα ήθελε να πάρει αποτελέσματα. Βελτιωθήκαμε και σήμερα είμαστε δυνατοί”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.