Περήφανες Ελληνίδες έπεσαν μαχόμενες (video)

Η Εθνική ομάδα πάλεψε στην Ιρλανδία, ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 1-0 που ήρθε από το γκολ της Κόλντγουελ στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Ελλάδα πήγε στην Ιρλανδία μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι την Τετάρτη για να παίξει ματς πρόκρισης την Πέμπτη απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται τριάντα θέσεις πιο πάνω στην παγκόσμια κατάταξη. Το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταθέτοντας ψυχή αλλά και ποιότητα στο Τάλα Στέιντιουμ, δίχως όμως να καταφέρει να αποφύγει την ήττα.

Έτσι παρατάχθηκε η Ελλάδα

Ο Αντώνης Πριόνας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-4-3 που στην άμυνα ήταν 5-4-1, έχοντας την Παπακωνσταντίνου στο τέρμα, την Σιδηρά σε ρόλο λίμπερο, δεξί στόπερ την πασπαρτού Χατζηνικολάου, αριστερή στόπερ την 40χρονη Χατζηγιαννίδου, δεξιά την Γκάτσου, αριστερά την Κινοσίδου, κεντρικά χαφ την Μάρκου με την Κακαμπούκη, δεξιά στην επίθεση την Μωραΐτου, αριστερά την Κόγγουλη και φορ την Κοκοβιάδου.

Πιέστηκε αλλά ήταν άψογη τακτικά

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα ήθελε να ελέγξει τον ρυθμό, και να ψάξει να βρει τις στιγμές της. Η Ιρλανδία είχε την υπεροχή αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την ελληνική άμυνα στην οποία δέσποζε η παρουσία της Δανάης Σιδηρά. Έτσι στο 10′ ήρθε η πρώτη καλή ελληνική στιγμή με ατομική ενέργεια της Κόγγουλη να σουτάρει άουτ έξω από την περιοχή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λιτλτζον (κορυφαία του αγώνα) είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά νικήθηκε από την εξαιρετική Παπακωνσταντίνου.

Στο 21′ από κόρνερ που κέρδισε η ελληνική ομάδα, η Κόγγουλη και η Χατζηνικολάου βρέθηκαν στην πορεία της μπάλας έξω από το δοκάρι, τη γύρισαν εντος εστίας αλλά απομάκρυνε η Ο’ Γκόρμαν. Στο 36′ η επόμενη ευκαιρία ήταν και πάλι για την Ελλάδα με τη Σιδηρά να παίρνει όλο τον άξονα να περνάει τρεις αντιπάλους και να εκτελεί έξω από την περιοχή αλλά άστοχα. 

Πίσω στο σκορ από ένα “κρύο” γκολ

Στο 45′ ήρθε το μοιραίο. Από ένα φάουλ της ΜακΚέιμπ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφτασε στην προωθημένη στόπερ Κουίν στο δεύτερο δοκάρι που με το κεφάλι γύρισε τη μπάλα η οποία έφτασε στην έτερη στόπερ που είχε προωθηθεί και δεν είχε πρόβλημα με πλασέ σε κενή εστία να στείλει τη μπάκα στα δίχτυα απογοητεύοντας την Ελλάδα.

Η Ελλάδα καλύτερη στο δεύτερο 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αντώνης Πριόνας αποφάσισε να προωθήσει την Χατζηνικολάου από στόπερ σε δεύτερη επιθετικό, έβαλε στο ματς Βαρδαλή, Σαρρή και Σπρυδιωνίδου και η Εθνική πήρε τον έλεγχο και έκανε πολλές τελικές χωρίς καμία όμως να σταθεί ικανή να νικήσει την Χάουριχαν. 

Η πρώτη ευκαιρία πάντως ανήκε στην Ιρλανδία με την Λιτλτζον που έκλεψε από την Χατζηνικολάου σούταρε, η Παπακωνσταντίνου απέκρουσε και στη συνέχεια σούταρε άουτ. Τα σουτ της Κινοσίδου και της Σαρρή στο 61′ και στο 67′ δεν ανησύχησαν την αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά ήταν ένα μήνυμα. 

Δύο μεγάλες ευκαιρίες και πολλές τελικές

Στο 71′ η Σαρρή έκανε εξαιρετική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στην Χατζηνικολάου η οποία όμως με υπερένταση δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Μάρκου να απειλήσει, ενώ στο 74′ η Λιτλτζον με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. 

Στο 76′ ήρθε ουσιαστικά η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας με προσωπική ενέργεια της Σαρρή η οποία σούταρε έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Χάουριχαν. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με την κούραση να έχει επέλθει έγιναν ένα σουτ από την Βαρδαλή ψηλομκρεμαστό, ένα γέμισμα από τη Σιδηρά και μια κεφαλιά από την Μάρκου που δεν θα μπορούσαν να καταγραφούν ως σημαντικές ευκαιρίες. 

Η Ελλάδα ανεβαίνει επίπεδο

Έτσι η Εθνική ομάδα έχασε με 1-0 από την Ιρλαδία, οι ελπίδες μειώθηκαν στην προσπάθεια για πρόκριση στο EURO 2021 της Αγγλίας, αλλά η προσπάθεια και η εμφάνιση άφησαν πολύ μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ιρλανδία (Βέρα Πο): Χάουριχαν, Κόλντγουελ, Κουίν, Σκοτ, Ο’ Γκόρμαν, Φάχι, Ο΄ Σάλιβαν, Λίτλτζον (Σάιν), Πέιν (Ράσελ), Μακ Κέιμπ, Τζάρετ (Μπάρετ)

Ελλάδα (Αντώνης Πριόνας): Παπακωνσταντίνου, Σιδηρά, Χατζηγιανίδου, Χατζηνικολάου, Γκάτσου, Κινοσίδου (Σπυριδωνίδου), Κακαμπούκη, Μάρκου, Μωραΐτου (Βαρδαλή), Κόγγουλη (Σαρρή), Κοκοβιάδου.

ΥΓ: Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι πολλές παίκτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό έφτασαν στην Ελλάδα Τρίτη και αναγκάστηκαν να πετάξουν Τετάρτη ξημερώματα 6:00 από Αθήνα για Παρίσι, να περιμένουν εκεί τέσσερις ώρες και να φτάσουν τελικά στις 15:00 Ελλάδος στο Δουβλίνο. Προπόνηση βραδινή, ξεκούραση και την επόμενη μέρα ο κρίσιμος αγώνας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.